1. Anasayfa
  2. Karlı İşler

Tavuk Çiftliği Kredi Hibe ve Destekler (KOSGEB)

Tavuk Çiftliği Kredi Hibe ve Destekler (KOSGEB)
tavuk-çiftliği-kredi-hibe
5

Ülkemizde girişimci ve yatırımcıların en çok yöneldiği iş fikirlerinden biri de tavuk çiftliği kurmaktır. Siz de bu iş fikrine yönelmek üzere bulunuyorsanız muhtemelen finansman konusunda sorunlar yaşıyorsunuzdur.

Türkiye’de orta ölçekteki bir tavuk çiftliğini kurmak için 400 bin lira civarında yatırım sermayesine ihtiyacınız olacak. Yüksek sayılabilecek ilgili tutar yüksekliğinde sermayeniz yoksa; ülkemizde sağlanan kredi, hibe ve destek programları hakkında araştırma yapmanız önerilir.

Öncelikle Tavuk Çiftliği Nasıl Kurulur adlı rehberimize göz atarak tavuk çiftliği kurmak konusundaki hemen hemen bütün bilgileri bulabilirsiniz.

TAVUK ÇİFTLİĞİ KREDİSİ

Tavuk çiftliği açacaksanız bu iş için kredi alma şansınız elbette var. Bu kredi için en önemli bankalar Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası ve Şekerbank’tır. Ziraat Bankası’na veya Şekerbank’a tavuk çiftliğinizin projesini sunarak bankadan kredi alabilirsiniz. Düşük faizler ile verilen bu krediyi almak için projenizin hazır olması gerektiğini unutmayın.

Ziraat Bankası’na veya Şekerbank’a çiftlik projeniz ve referanslarınız ile şahsen başvuruda bulunabilirsiniz.

ZİRAAT BANKASI TAVUK ÇİFTLİĞİ KREDİSİ

Ziraat Bankası’nın konu ile ilgili olarak resmi açıklaması şu şekilde:
Çeşitli hayvansal üretim konularında faaliyet gösteren gerçek/tüzel kişi üreticilerin söz konusu faaliyetlerine yönelik ihtiyaçları için sunulan kredilerimizdir.
Büyükbaş/küçükbaş hayvancılık (besi, süt hayvancılığı; damızlık hayvancılık vb.), kanatlı hayvancılık (tavuk, hindi, bıldırcın, kaz, ördek, devekuşu vb. ile yumurta, et, damızlık hayvancılık vb.), arıcılık vb. konularda yapılan yatırım ve üretim faaliyetlerinin finansmanına yönelik olarak kredi kullanılabilmektedir.

Hayvansal üretim kapsamında ihtiyaç duyulan;

Yem, ilaç, yakıt, makine bakım-onarım, sigorta, kira vb. giderler ile belirli üretim konularında ve özelliklerde büyükbaş/küçükbaş/kanatlı hayvan alımına ilişkin giderlerinizi, İşletme Kredilerimiz ile Ahır/ağıl yapımı; süt soğutma tankı, çeşitli ekipman alımı; arıcılığa ilişkin çeşitli harcamalar; işletmenin ihtiyacı ile orantılı güneş, rüzgar, biogaz yatırımları; yatırımın yapılacağı tarla/arsanın alımı dahil yatırım harcamaları ile belirli üretim konularında ve özelliklerde büyükbaş/küçükbaş hayvan alımına ilişkin giderlerinizi, Yatırım Kredilerimiz ile, karşılayabilirsiniz.
Koşullarınız ile üretim yaptığınız konu uygunsa ve ilgili yılda yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararlarında yer alan kriterleri sağlıyorsanız sübvansiyonlu kredi uygulamaları kapsamında, düşük faizli kredi imkânından yararlanabilirsiniz.

ŞEKERBANK TAVUKÇULUK KREDİSİ

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

Ülkemizde çiftçilik ve hayvancılık konusunda en iyi finansman seçeneklerini sağlayan Şekerbank da et/yumurta tavukçuluğu ile hindi ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği için çiftçilere ve tüzel işletmelere kredi sağlamaktadır. Uygun esnek ödeme koşulları ile düşük faiz seçenekleri sağlayan Şekerbank;

Et tavukçuluğunda 10 bin adede kadar, yumurta tavukçuluğunda 5 bin adede kadar, hindi yetiştiriciliğinde de 2 bin 500 adet kapasitesine kadar yapılacak olan projelerin maliyetlerinin yüzde 75’lik kısmına kadar kredi sağlamaktadır.  Vakıfbank’ta ilgili krediler için maksimum vade ise 60 aydır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Bugün Başlayabileceğiniz 12 İnternetten Para Kazanma Yolu

TAVUK ÇİFTLİĞİ KOSGEB FIRSATLARI

yumurta

Tavuk Çiftliği için T.C Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) aracılığıyla kredi, hibe ve destek alabilirsiniz

KOSGEB, Türkiye’nin 81 ilinde bulunmakta ve hemen hemen her yıl onbinlerce projeye destek vermektedir.

KOSGEB hem kredi hemde hibe olarak girişimcilere fırsatlar sunmasının yanısıra, projeniz için gerekli personel, ekipman ve malzemeler için de destek olmaktadır.

KOSGEB’te iş geliştirme uzmanları bulunuyor. Randevu alarak projenizi geliştirme uzmanlarına anlatmanız ve ardından ilgili proje için iş planı hazırlamanız gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Mavi Yumurtlayan Tavuk Yetiştiriciliği

TAVUK ÇİFTLİĞİ HİBE PROGRAMLARI

Tavuk çiftliği projelerinde hibe programları ise genellikle hayvanların temini konusunda yapılmaktadır. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Tarım Orman Bakanlığı’nın Türkiye’nin 81 ilinde şubeleri bulunuyor. Projeniz ile bu 2 kuruma kesinlikle gitmenizi tavsiye ediyoruz.

Yılın belirli dönemlerinde bazı çiftçilik ve hayvancılık projeleri için önemli destekler sağlanıyor. Kurumlardan ilgili dönemler konusunda bilgi alabilir ve başvuru şartlarına göz atabilirsiniz.

TKDK BAŞVURU YOL HARİTASI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından hem tavukçuluk hem de yumurta için destekler sağlanıyor. TKDK aracılığıyla bu desteklere başvuru yapacaksanız; bunun için yol haritası şöyle:

(Tüm işlemler https://onlinebasvuru.tkdk.gov.tr üzerinden yapılacak)

  1. Yatırım yapılması planlanan İl’de uygulanması düşünülen yatırım konusunun destekleme kapsamında olduğu doğrulayın.
  2. TKDK platformundan başvuru çağrı rehberini edinin ve tüm dökümanları ayrıntılı bir şekilde inceleyin.
  3. İnşaat işleri için projeleri (mimari statik, elektrik, tesisat, mekanik vb.) bina bazında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait web sitesinden özel poz numaraları ile metrajlar ile birlikte hazırlayın.
  4. Mekine, ekipman alımları ve inşaat işleri kapsamında formatı TKDK tarafından belirlenen “teknik proje”yi hazırlayın.
  5. Yatırım için planlanan inşaat yatırımı, makine ekipman yatırımı, genel harcamalar ve görünürlük ugun harcamaları için “teklif alma kuralları” çerçevesinde teklif alın.
  6. Uygun iş planı formatını bilgisayarınıza indirin ve iş planı doldurma rehberine göre hazırlayın.
  7. Başvuru paketi içeriği kitapçığına uygun olarak resmi belgelerinizi hazırlayın.
  8. MS Word formatındaki taahhürname ve diğer başvuru formu eklerini bilgisayarınıza indirin ve doldurun.
  9. Başvuru formu, harcama tabloları ve mevcut varlıklar listesi ile ilgili eklerin sistemden çıktısını alın.
  10. MS Word veya MS Excel formatındaki tekliflere ait “teknik şartnameler” ve yapım işlerinde MS Excel formatındaki “keşif özetlerini” sisteme yükleyin.
  11. Başvuru formu, harcama tabloları ve mevcut varlıklar listesi ile ilgili eklerin sistemden çıktısını alın.
  12. “Başvuru formu ve ekleri” “İş Planı” ve “Teknik projeden” oluşan başvuru paketini oluşturun.
  13. Başvuru paketini 1 orijinal 1 kopya olarak her birini ayrı klasöre yerleştirerek ve projeye ait tüm çizimleri elektronik ortamda hazırlayın.
  14. Başvuru sahibi ya da yasal temsilcisi tarafından başvuru paketini TKDK il koordinatörlüğüne ilan edilen tarigler arasından elde teslim edin.

başvuru harita

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Australorp Tavuk

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (5)

  1. Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Singapur, Almanya, Hong Kong, Çin’de bulunan DEA LAE GLOBAL FINANCE LIMITED’den Vanda. Geri Dönüşsüz Kredi, Proje Finansmanı, Banka Garantileri (BG), Bekleme Akreditifleri (SBLC), Akreditif (LC) sunma kapasitesine sahip, kayıtlı özel borç veren, yatırımcı, finans tüccarı, doğrudan tedarikçisi ve finansal enstrümandan para kazandıran kuruluşuz. indirim oranıyla dünya çapında en yüksek puan alan bankalardan. RWA, ilgilenen herhangi bir müşteriyle birkaç bankacılık günü içinde anlaşma yapmaya hazırız, Anlaşma Belgemizde belirtildiği gibi derhal teslim ederiz. Lütfen ilgileniyorsanız, e-posta yoluyla prosedürümüz için bizimle iletişime geçin.

  2. Kosgeb’e başvurdum olumlu dönüş aldım şuan tavuk çiftliğim var. Zor bir iş ama kazancı çok.

  3. bence kosgeb girişimcilere olmadık zorluklar çıkarıp girişimçilerin şefkini kırıyorlar özellikle muş bitlis gibi türkiyenin en geri kalmış illerinde bu geri kalmışlığa kosgeb katkı sunmaktadır vatandaşa zorluk çıkarmanın bütün yolarını adeta deniyorlar vatandaşın imkanları zaten sıkıntılı imkanı olan kosgebin kapısını zaten çalmaz gelenide siz çileden çıkarmayı.

  4. 10 Eylül 2017

    Ziraat bankasına geçen Perşembe başvurdum ama hala sonuç yok. Bu kadar uzun sürmesi saçma işler baya aksadı

  5. Kosgeb çok isteksiz davranıyor. Geçen yıl başvurdum ama olumsuz döndüler illa arazi istiyorlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir