Küçük işletmeler ve serbest çalışanların da birçok yazılıma ihtiyacı var. Ancak tüm yazılım ihtiyaçlarını profesyonel bir şekilde gidermek için ciddi bir lisans ücreti ödemek zorunda kalırsınız ve bu başlangıç düzeyindeki her işletme ve serbest çalışan için önemli bir külfet.
İnternet dünyasında birçok yüzlerce dolarlık yazılımın yaptığı işi tamamen ücretsiz bir şekilde gerçekleştiren çok sayıda alternatif bulunuyor. Her gün işinize yarayabilecek ücretsiz 8 yazılım aracına göz atalım;
1. Google Drive
Google Drive, kullanıcılara e-tablolar, slayt gösterileri ve form yazılımı erişimi sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Platform Gmail ile bütünleşik olarak çalışır ayrıca her kullanıcıya 15 GB’a kadar bulut depolama fırsatı sağlar. Bu ücretsiz araçlar, Microsoft’un ofis yazılımı paketi ile aynı düzeyde sağlam seçeneklere sahip değildir, ancak küçük işletmelerin aradığı ortak özelliklerin çoğunu sağlar.
2. Evernote
Hem masaüstü hemde mobil araçlarda harika bir çalışma performansı sağlayan Evernote‘nin ana amacı, çeşitli belge türlerini tek bir yerde kolayca saklama ve organize etmektir. Temel platform ücretsizdir ve kullanıcıların her ay 20 MB yeni içerik yüklemesine ve iki cihaz arasında senkronize etmesine izin verir.
3. Prezi
Ücretsiz bir sunum yazılımı olan Prezi, kullanıcıların tamamen sınırsız sayıda sunum oluşturmasına olanak sağlıyor. Ancak platformun en büyük eksikliği çevrimdışı senkronizasyon desteğinin olmaması. Sonraki sürümlerde bu konuda destek sağlanabilirse eğer, alanındaki en iyi uygulamalar ile benzer işlevlere sahip olacak.
4. Buffer
Ücretsiz olarak da kullanılabilen bir sosyal medya yönetim platformu olan Buffer‘in ücretsiz sürümünde 3 sosyal medya hesabı ekleyebiliyorsunuz. Ancak temel düzeydeki her küçük işletme ve serbest çalışanlar için bu gayet yeterli bir rakam. Muadil sınırsız uygulamaların çok ciddi aylık ödemeleri bulunuyor.
5. Google Hangouts
Yine bir Google uygulaması olan Hangouts genel olarak kullanıcılara ve işletmelere video görüşmeleri, telefon görüşmeleri ve çevrimiçi sohbet forumları oluşturmaya olanak sağlıyor. Video ve sesli çağrılar en fazla 10 aktif katılımcıya sahip olabilir; Görüntülü görüşme gerçekleştiren bireyler sunum yapmak, doküman, web sitesi ve video paylaşmak için ekran paylaşımını kullanabilir.
6. Audacity
Ses konusunda kesinlikle en iyi ücretsiz yazılım olan Audacity, Microsoft, Mac ve Linux bilgisayarlarda indirilebilen açık kaynaklı ses düzenleme yazılımıdır. Ses ile ilgili bütün ihtiyaçları karşılayabilen yazılımı kullanmak ise başlangıç düzeyi için zorlu olabilir, bu konuda en büyük desteğiniz Youtube’de yer alan binlerce eğitim programı olacak.
7. Gimp
Gimp, tüm işletim sistemlerine uyumlu olan bir ücretsiz fotoğraf düzenleme yazılımıdır. Açık kaynaklı, topluluk tarafından oluşturulmuş bir program olan GIMP’in Adobe Photoshop kadar gelişmiş olmadığını unutmayın. GIMP temel düzenleme işlevlerine sahiptir.
8. Canva
Canva, işletmelerin ve serbest çalışanların web sitelerinde, bloglarda veya tanıtım materyallerinde kullanılabilecek özellikli görseller ve grafikler oluşturmasına olanak sağlayan “freemium” grafik tasarım aracıdır. Canva’ya çevrimiçi olarak veya çeşitli tabletlerde ve akıllı telefonlarda uygulamayı indirerek erişilebilir. Yazılımın bazı özellikleri için ücret ödemeniz gerekir.