HIZLI ERİŞİM
- 10 ADIMDA YOUTUBE’DAN PARA KAZANMAYA BAŞLAMAK
- 1. KANAL NASIL AÇILIR?
- 2. VİDEO EKLEYİN
- 3. İZLEYİCİ EDİNİN
- 4. PARA KAZANMAYI ETKİNLEŞTİRİN
- 5. ÖZEL ŞARTLAR
- 6. GOOGLE ADSENSE
- 7. ANALİZ YAPIN
- 8. VİDEOLARINIZI YAYIN
- 9. İŞ ORTAĞI OLUN
- 10. EKİBİ GELİŞTİRİN
- YOUTUBER NASIL PARA KAZANIR?
- EN ÇOK PARA KAZANAN TÜRK YOUTUBE KANALLARI
Youtube her türden kullanıcı için eşsiz para kazanma yöntemlerine sahiptir. Ortalama bir çaba ile bile çok ciddi düzeyde para kazanabilirsiniz.
Kurulduğu 2005 yılından itibaren hayatımızda hızlı bir şekilde yer edinmeye başlayan Youtube, aynı zamanda video üreticilerine para kazanma fırsatı da sağlıyor. Üstelik Youtube’dan para kazanmak için herhangi bir sermayeye ve çok ciddi teknik bilgi gereksinimine ihtiyacınız yok. Telefonunuzdan bile eğlenceli, ilgi çekici veya bilgilendirici videolar oluşturarak para kazanmaya başlayabiliyorsunuz.
Youtube’den kanal açma ve para kazanma düşündüğünüz kadar zor bir süreç değil. 13-14 yaşlarındaki kullanıcılar bile Youtube’den düzenli olarak ciddi kazançlar sağlayabiliyor. Eğer bu konuda kendinizi geliştirmek istiyorsanız, sizler için ayrıntılı bir Youtube Para Kazanma rehberi hazırladık. Rehberde Youtube’da Kanal Nasıl Açılır, Youtube Para Kazanma Şartları ve Youtube’de daha fazla kazanç nasıl sağlanır sorularına da cevaplar bulabileceksiniz.
İnternetten para kazanma yöntemleri arasında son 5-6 yılın en çok tercih edilen yöntemlerinden biri video üreticisi olmaktır. Bu konuda en fazla kazanç fırsatı sağlayan platform ise Youtube’dir. Dünya genelinde en çok giriş yapılan web sitelerinden biri olan Youtube’de video yükleyerek para kazanmak istiyorsanız eğer kesinlikle doğru yerdesiniz.
Türkiye’de de kullanım grafiği her geçen gün yukarı yönlü bir ivme yakalayan Youtube, video sahiplerine para kazanma fırsatı sağlıyor. Youtube’de bir kanala sahip olmak için sadece bir mail adresine ihtiyacınız var. Kayıt olduktan sonra Youtube’de kanalınızı hazırlayıp anında video yükleyebiliyorsunuz.
Youtube’nin ‘Monetizetion‘ özelliğini kullanmak için ise videolarınızın son 1 yılda toplam 4 bin saat izlenme alması ve kanalın 1000 (bin) aboneye ulaşması yeterli. Bu rakamları aştıktan sonra Telif Hakkı olmayan bütün videolardan para kazanmanız mümkün. Ancak elbette son dönemde ciddi bir Youtuber yönelimi olması nedeniyle 4000 saat izlenme ve 1000 aboneye ulaşmak biraz zaman alabiliyor.
10 ADIMDA YOUTUBE’DAN PARA KAZANMAYA BAŞLAMAK
Dünyanın en çok ziyaret edilen video platformu Youtube’de para kazanma şansınız da var. Eğer eğlenceli, bilgi içerikli yada farklı bir konseptte videolar hazırlayabilir ve bunları iyi bir şekilde pazarlayabilirseniz, bir milyoner olma şansınız bile var. Sadece Youtube’de videolar yayınlayarak devasa bir iş insanına dönüşebilirsiniz. Ancak her işte olduğu gibi bu işte de bazı zorluklar ve potansiyel sorunları var. Kaliteli ve ilgi çekici videolar hazırlayabilmeniz gerekiyor.
Peki, kendinize güveniyorsunuz ama Youtube’den nasıl para kazanacağınızı bilmiyor musunuz? O halde 10 adımda, Youtube’den para kazanmaya başlamak mümkün. Hep birlikte adımları teker teker gerçekleştirerek, bu devasa pazardan pay almaya başlayabilirsiniz.
1. KANAL NASIL AÇILIR?
Halihazırda bir Youtube kanalınız yoksa, hemen bir Youtube hesabı açarak kanal sahibi olabilirsiniz. Çeşitli şekilde Youtube hesapları için beklemenize gerek yok, hesabınızı hemen açarak video yüklemeye başlayabilirsiniz.
- İlgi çekici bir kanal adı oluşturun.
- Kanalın gelişmiş özelliklerine giderek burada insanların sizi bulmasına yardımcı olarak Anahtar Kelimeler ekleyin.
- Kullanıcı adınızı dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz, bunun için Google+’ya giriş yapmanız yeterli. Ancak sık sık değişiklik önermiyoruz.
2. VİDEO EKLEYİN
Kanalı oluşturduktan sonra içerik eklemeye başlamalısınız. Videolarınız çok uzun ve çok kısa olmamalı. Ancak her halükarda yüksek çözünürlükte videolar yüklemenizi öneriyoruz. 1080p bu konuda minimum tercih olmalı.
- Yüklediğiniz ilk videolar muhtemelen ilk etapta çok iyi olmayacaktır, bunlar başlangıç adımı olarak değerlendirilmeli.
- Daha iyi çekim araçları ve video düzenleme programları ile içeriğinizi zenginleştirmeye çalışın.
- Video çekimi yaparken Tripod kullanın ve arkadaşlarınızdan videoları hazırlama kısmında yardım alın.
- Video yüklerken, video isimlerini ilgi çekici olarak seçmeye özen gösterin. Sahte ve yanlış isimler seçmeyin ancak videoların keyword kısmına ilgili anahtar kelimeler ekleyin. Bunlar videoların bulunma olasılığını artırır.
3. İZLEYİCİ EDİNİN
Videolarınıza izleyici çekmek para kazanmaya başlamanın ilk yoludur. Para kazanmaya başlamak için video izlenmesi elde etmelisiniz. Ek olarak Youtube’nin kuralları gereği son 1 yılda 4000 saat izlenme ve bin aboneye ulaşamayan kanallara para kazanma özelliği sağlanmıyor. Bu nedenle mutlak suretle izlenme almanız gerekiyor.
- Yüklediğiniz videoları sosyal medya hesaplarınızda paylaşın. Facebook ve Twitter bu konuda sıklıkla tercih etmeniz gereken mecralar.
- Videolara gelen yanıtlara cevap verin ve izleyicilerin önerilerini dikkate alın.
- Topluluk oluşturmaya başlamak için belirli bir konseptte videolar üretmeye devam edin.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sosyal Medyadan Para Kazanma Yolları
4. PARA KAZANMAYI ETKİNLEŞTİRİN
Yüklediğiniz videolardan para kazanmaya başlamak için hesap ayarlarınızdan para kazanmayı açmanız lazım. Videodan para kazanmaya başlamak için Youtube’nin çeşitli şartları bulunuyor, bu şartlara uygunsanız; Hesap ayarlarında Para Kazanma kısmı açık olacaktır.
- Youtube hesabınıza giriş yapın,
- https://www.youtube.com/features kısmına giriş yapın,
- Burada “Para Kazanma” kısmını etkinleştirin. Ancak şartları taşımıyorsanız eğer bu kısmı etkinleştiremezsiniz.
5. ÖZEL ŞARTLAR
Youtube’den para kazanmaya başlamak için özel bazı şartlara uygun olmanız gerekiyor. Bunlar; Son 12 ayda en az 4.000 saat izlenme ve mevcut abone sayılarının 1.000 olması.
- Videoları yükledikten sonra “Video Yöneticisi” kısmının sağında yer alan $ işaretine tıklayın.
- Dolar işareti aktif değilse veya aktif olmuyorsa, muhtemelen Para Kazanma başvurunun henüz onaylanmamış yada videonuz çeşitli telif haklarını kapsıyor.
6. GOOGLE ADSENSE
Youtube’den elde ettiğiniz gelir programı Google’nin Adsense servisi ile bütünleşiktir. Ödemeleriniz Google Adsense üzerinden alınmaktadır. Youtube videolarında yer alan reklamların izlenmesi ve tıklanması ile gelir kazanırsınız. Dolayısıyla bu süreçten sonra Google Adsense’den takip sürecini gerçekleştirebilirsiniz.
- Adsense’ye kayıt olmak için 18 yaşından büyük olmalısınız,
- Doğrulanmış bir ev veya iş adresiniz olmalı,
- Kendi adınıza açılmış bir banka hesabına sahip olmalısınız.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Dolar Kazanmak
7. ANALİZ YAPIN
Youtube’nin videolar için çok gelişmiş bir analiz bölümü bulunmaktadır. Bu analiz bölümü ile videoların ne kadar izlendiğini, ne kadar sevildiğini, beğenildiğini ve yorumlandığını görebilirsiniz.
8. VİDEOLARINIZI YAYIN
Videolarınızı sadece Youtube’de yayına almak yerine farklı alternatifleriniz de olacak. Her bir izleyici aynı zamanda potansiyel olarak bir süreklilik sağlayabileceği için değerlidir. Bu nedenle videolarınız için bir internet sitesi oluşturmak mantıklı olabilir. Bu internet sitesi aracılığıyla hiç erişemeyeceğiniz ziyaretçiler edinebilirsiniz. İnternet sitesi oluşturmak masraflı değildir, 100 – 200 lira ile bile mümkün. Ayrıca videolarınızı yayabilecek forumlar, sözlükleri de kullanın.
9. İŞ ORTAĞI OLUN
Kaliteli bir video yayımcısı olduğunuz zaman Youtube’nin yeni bir para kazanma sistemine ek olarak İş Ortağı programına katılma hakkı elde edersiniz. İş ortağı programı ile birçok ek özellik kazanırsınız ve daha fazla gelir elde etme şansına sahip olursunuz.
- İş Ortağı programlarına kayıt olabilmek için 3 ayda 15 bin izlenme elde etmelisiniz.
10. EKİBİ GELİŞTİRİN
Youtube’de gelir kazanmanın en önemli yollarından biri de ekip oluşturmaktır. Tek bir kişi ile eğlenceli videolar üretmek zor olabilir, bu kapsamda eğlenceli bir ekip oluşturmak size daha fazla izleyici kazandıracaktır.
YOUTUBER NASIL PARA KAZANIR?
Youtube üzerinden yayınlanlanan videolardan bizzat yine Youtube aracılığıyla para kazanmak mümkün. Youtube’de Ayarlar > Para Kazanma menüsü altına giderek burada iş ortağı programına kaydolarak Videolarınıza reklam eklenmesini sağlayabilirsiniz. Bu reklamların bir kısmı gösterime, bir kısmı da tıklanmaya ödeme yapmaktadır.
Youtuberların videolardan para kazanmasını sağlayan en önemli yol bizzat videoda çeşitli ürün veya markaların reklamını yapmaktır. Bugün Türkiye’de bile binlerce abonesi bulunan Youtuberlar, sık sık videolarında çeşitli ürünlerin veya markaların reklamlarını yapmaktadır. Eğer ciddi abone sayısına ulaşırsanız sık sık şirketlerden reklam teklifleri gelmektedir. İnsanların size ulaşmasını sağlamak için sosyal medya hesaplarınızı ve bir mail adresinizi mutlaka Youtube hesabınıza eklemeyi ihmal etmeyin.
Youtuberlar ayrıca birçok program, etkinlik, konferans gibi organizasyonlara da katılmakta ve bunlardan da gelir elde etmektedir. Youtube’den para kazanmanın en önemli yolu abonedir. Ciddi abone rakamlarına ulaşabilmek için mutlaka ama mutlaka dikkat çekici olun ve kendinizi asla tekrar etmeyin.
EN ÇOK PARA KAZANAN TÜRK YOUTUBE KANALLARI
Youtube hem işletme hemde girişimciler için önemli bir para kazanma yollarından biri. Görsel ve işitsel içerik sunanlar için önemli gelir avantajları sağlayan Youtube üzerinden kısa zamanda zengin olan Youtuberlar bile var. Youtube’nin para kazanma mantığı genellikle videolarda çıkan reklamlardır, ancak bunların dışında videoda reklam yerleştirmeleri de sıklıkla kullanılan bir yöntem.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Youtube’dan Para Kazanmak!
Bağımsız bir araştırma şirketinin verilerine göre, Youtube üzerinden en çok para kazanan ve Türkçe içerik sunan Youtube kanalları da açıklandı. Şirketin verilerine göre ilk sırada en çok müzik dinlediğimiz NetD Müzik kanalı bulunuyor.
İşte Türkiye’de en çok para kazanan 30 Youtube Kanalı:
(Gelirler yıllık olarak hesaplanmıştır. )
- NetD Müzik – 44 Milyon Lira
- KanalD – 16 Milyon Lira
- Acunn – 13 Milyon Lira
- ATV – 12 Milyon Lira
- Prenses Elif – 8.5 Milyon Lira
- Enes Batur – 8 Milyon Lira
- FOX – 8 Milyon Lira
- TRT Çocuk – 8 Milyon Lira
- Toys and Fun – 7.2 Milyon Lira
- Beşiktaş Kültür Merkezi – 7 Milyon Lira
- Herşey Dahil – 7 Milyon Lira
- Show Ana Haber – 6.2 Milyon Lira
- Kırgın Çiçekler – 6 Milyon Lira
- Müzik Play – 4.5 Milyon Lira
- TRT Televizyon – 4.3 Milyon Lira
- AfacanTV – 4.2 Milyon Lira
- Orkun Işıtmak – 4.1 Milyon Lira
- Poll Production – 4 Milyon Lira
- Show Tv – 4 Milyon Lira
- Oha Diyorum – 4 Milyon Lira
- Onedio – 3.9 Milyon Lira
- Kara Sevda – 3.8 Milyon Lira
- Yapyap – 3.8 Milyon Lira
- Dokuz Sekiz Müzik – 3.7 Milyon Lira
- Kiralık Aşk – 3 Milyon Lira
- Kanal 7 – 3 Milyon Lira
- Niloya – 2 Milyon Lira
- Beyaz Show – 2 Milyon Lira
- Kafalar – 2 Milyon Lira
- Tarkan – 2 Milyon Lira
Ev Hanımı Youtube’den Ayda 2 Bin Lira Kazanıyor
Samsun’da bir çocuk sahibi ev kadını Nuran Bilik (31), ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla birçok fikri gözden geçirdi.
Yemek yapmayı seven ve çok farklı yemekleri kısa sürede yaptığını belirten Bilik, bu yemeklerini videoya çekerek Youtube’de yayınlamaya karar verdi. Kısa sürede Youtube’de 110 bin takipçiye ulaşmayı başaran ev kadını Nuran Bilik, videolarına aldığı reklamlar ile aylık 2 bin liraya yakın gelir elde ediyor. Başarı Hikayesine Göz At
valla geçen kış youtube’dan 3 ay içerisinde 15.900 TL çektim. Videonun tutması ve patlaması gerekiyor 60 m izlenme vardı o yüzden onun haricinde stabil olarak 1000 1200 civarı falan alıyrdum sonra kanal calındı suan yeni kanal açtım para kazanmasını aktif ettim 1 2 ay’a bundanda aylık 1000 tl civarı alırım anca sistem turuyor youtube kanalı açmak istyenler mail atabilirler. 4bin saatlik kotayı küçük bi meblağ karşısında 1 ay içerisinde dolduruyoruz sıkıntısız para kazanmanız açılıyor.
Ben youtube da lyrics videoları yayınlamak istiyorum fakat telif hakları konusunda pek bir bilgi bulamadım bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Direk videoyu editleyip yayınlarsam bir problem çıkarmı bilemiyorum.
güzel bir rehber hazırlamışsınız teşekkürler.
yoo yok öyle bişi benim bir videom var 100 bin izlenme oldu cpm de yüksek olduğundan da dolayı rahat 300 TL üzeri para kazandım
Güzel paylaşım, teşekkürler
haziran,temmuz,ağustos,eylül,ekim bitti kasım başladı kanal onayları hala yok, bir de bu konu üzerine yazaydın. İnsanlar emek harcayıp kanal açıyor, saatlerini verip uğraşıyor, youtube kanala onay vermemek için salladıkça sallıyor.
şeyyyyyyyy bide 10.000 görütülenme olunca kazanılmıyor o eskidendi benim kanalımın görüntülenmesi 15000 ama yıl 2018 oldu kaldırdılar o yönkemi. keşke geri getirseler :(((( :'(
Birçok basit soru için saatlerce arama yapıp durdum ama sonunda bu makaleyi buldum. Çok teşekkür ederim 10 dakika video izleyip basit bi soruma cevap aramaya çalışıyordum, beni kurtardınız. Hatta ilk videomu yükledim ?
youtub’dan para kazanmak ıstıyorum