1. Anasayfa
  2. Dükkan Açmak

Otomotiv – Araba Sektörü İçin En İyi 10 İş Fikri

Otomotiv – Araba Sektörü İçin En İyi 10 İş Fikri
0

Otomotiv ve araba sektöründe para kazanmanızı sağlayacak çok sayıda harika iş fikri ile karşınızdayız.

Türkiye ve dünyada otomotiv ve araç sektörü kapsamlı ve daima yeni fırsatların bulunabildiği karlı sektörler arasında yer almaktadır. Türkiye’de hemen hemen tüm işletmelerin doğruda veya dolaylı olarak otomotiv – araba – araç veya iş makinesi sektöründe ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu doğrultuda sektörde geleceği parlak bir iş fikrini hayata geçirmek için rekabet şansınız yüksektir.

Otomobilin icadından bu yana dünyada otomobil ile tüm sektörlerde her yıl büyüme kaydedilmektedir. Otomotiv sektörü dünyada doğrudan veya dolaylı olarak 400 milyona yakın insana istihdam sağlamaktadır.

Otomotiv – araba sektöründe düşük sermayeli ya da sermayesiz iş bulabilmek çok zordur. Bu sektör genellikle orta veya yükse sermaye sahipleri için fırsatlar barındırmaktadır. Ancak “el emeği” olarak adlandırılan ve teknik bilgiye sahip insanlar için de düşük veya sermayesiz birkaç çalışma fırsatı mevcut.

Eğer arabalardan hoşlanıyorsanız ve bu sektörde ilerlemek istiyorsanız, değerlendirebileceğiniz en iyi 10 iş fikrini inceledik. Elbette hangi iş fikrinin size daha uygun olduğunu belirlemek üzere yeterli düzeyde araştırma yapmanızı öneririz.

1. TAKSİ

taksi

Çok uzun yıllardan itibaren kazançlı ve büyüme potansiyeli taşıyan bir iş fikridir. Ancak büyük şehirlerde bu sektörde yer edinebilmek için milyonlarca liralık sermayeye ihtiyacınız olacak. Bu doğrultuda bu iş fikrindeki hedefimiz göç alan Anadolu’daki küçük veya orta büyüklükteki şehirler içindir. Örneğin Erzurum’da bir taksi plakası ortalama 290 bin liradır ve ortalama aylık geliri 7 bin liranın üzerinde. Bu sermaye ve gelir oranını birçok iş fikrinde bulabilmeniz pek mümkün değildir.

2. ÇEKİCİ

OTO KURTARMA

Kural ihlalleri kapsamında şartların sıkılaştırılması ile birlikte son 1 yılda çekicilere olan talepte önemli düzeyde artış var. Birçok bölgede ise yeterli düzeyde çekici yok. Oto Kurtarıcı Çekici İşi Nasıl Yapılır adlı rehberimizden çok daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

3. KAMYON TAŞIMACILIĞI

kamyon

İnşaat sektöründe son dönemde daralmalar yaşanıyor olsa bile, 2019 yılının sonuna doğru teşvikler ile yeniden inşaat sektöründe artış bekleniyor. Bu doğrultuda Türkiye ekonomisinde önemli düzeyde yer edinen kamyon taşımacılığı sektörüne yönelik bir iş fikri hayata geçirilebilir.

Birkaç kamyon satın aldıktan sonra özellikle inşaat firmaları ile anlaşmalar yapmak veya belediyelerin ihalelerine katılmak üzere harekete geçmeniz gerekir. Bu kapsamda bir inşaat firması açmanız gerekecek. Ya da taşeron olarak hizmet sağlayabilirsiniz. Her düzey için yüksek kira getirisi şansınız var.

4. OTO TAMİR İŞLETMESİ

OTO TAMİR DÜKKANI AÇMAK

Özellikle şehirlerin oto tamir sanayilerinde bir yer bulabilme şansınız varsa oto tamir işletmesi kesinlikle önerdiğimiz bir iş fikridir. Ancak elbette bu işi yapabilmek için ya konu hakkında yeterli bilgi ve yeteneğe sahip olmalı ya da yeterliliğe sahip birkaç personel istihdam etmeniz gerekir.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

Eğer oto tamir sanayilerinde bir dükkan bulabilirseniz ilk olarak sanayinin ne konuda ihtiyacı olduğunu da belirlemek kesinlikle mantıklı olacak. Örneğin oto aküsü için yeterli arz yoksa bu konuya da yönelebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  SWOT Analizi Nedir - Örnekleri - Nasıl Yapılır?

5. ARAÇ KİRALAMA

oto kiralama

Türkiye’nin en büyük sektörlerinden bir tanesidir. Araç kiralama sektöründe halihazırda ulusal çapta hizmet veren onlarca şirkete ek olarak yereldeki on binlerce şirket ile rekabet edeceksiniz. Ancak sektörün dinamikleri uzun yıllardır oturmuş düzeyde. Bu nedenle araç kiralama sektöründe yer edinmek ve karlılık orta düzeyin üzerindedir. Ortalama olarak 3 araç ile başlamanızı tavsiye edebileceğimiz bu sektörde büyüme potansiyeli de çok yüksektir. İşletmenin vergi veriyor olmasını sağlamak ile birlikte birçok yeni aracı şirket üzerinden kredili olarak da alma şansınız olacak. Üstelik birçok araç şirketi, işletmeler için sağlanan kredi faizlerini düşük tutmaktadır.

Konu hakkında ayrıntılı bilgilere Rent A Car Açmak bağlantısından ulaşabilirsiniz.

6. ARAÇ YIKAMA

Araba Yıkama

Araç – otomotiv – araba sektöründe en düşük sermayeli karlı iş fikirleri arasında araç yıkama sektörü geliyor. Bayilik alınarak 10 – 20 bin lira arasındaki sermayeler ile bile rahatlıkla kurulabilen araç yıkama işletmelerinde düşük giderler nedeniyle karlılık çok yüksektir. Bu sektörde ortalama iş yapan işletmeler aylık 6-7 bin liraya kadar kazanç sağlamaktadır.

Sektöre girmek için ayrıntılı rehberimize Oto Yıkama İşi / Dükkanı Açmak bağlantısından erişebilirsiniz.

7. ARAÇ KAPLAMA

Araç Kaplama

Son 3-4 yıldır çok ciddi düzeyde talep gören araç kaplama işine yönelik bir işletme açabilirsiniz. Elbette genellikle değişiklik amacıyla yapılan araç kaplama işinde reklam çok değerlidir. Bu nedenle bir araç kaplama işletmesi açmak 10 bin liraya mümkünken, reklam için minimum 10 bin liraya kadar daha masrafınız olacak.

Araç kaplama sektöründe en büyük gider kesinlikle reklamdır. Araç kaplama için kullanılan folyo veya seramikler çok ciddi bir masraf oluşturmuyor. Ortalama olarak 3-4 bin liraya kaplanan bir araç için 200 TL’lik bir malzeme ihtiyacınız olacak. Ancak reklam için yeterli sermayeniz varsa, çok ciddi düzeyde gelir sağlayabilecek bir iş fikridir.

Bu iş fikrini daha önce ayrıntılı bir şekilde ele almıştık. Ek bilgiler Araç Folyo ve Seramik Kaplama rehberinde.

8. SÜRÜCÜ KURSU

Sürücü Kursu

Türkiye’de sürücü kursuna olan talep gün geçtikçe artış gösteriyor. Özellikle kadınların ehliyet almak konusunda 4-5 yıl öncesine göre çok daha istekli olmasıyla birlikte sektör cirolarında önemli artışlar var. Bu doğrultuda bir sürücü kursu açmak potansiyeli yüksek iş fikirleri arasında yer almaya başladı.

Sürücü kursları hizmet odaklı bir işletmedir. Bu kapsamda yoğun bir çalışma dönemiyle birlikte bu iş için minimum 3 kişilik profesyonel bir yönetim kadrosuna ihtiyacınız olacak. Ortalama olarak bir sürücü kursunun kuruluş sermayesi 450 bin lira civarındadır.

9. BENZİN İSTASYONU

Benzinlik Açmak

Bu rehberde yer alan en yüksek maliyetli iş fikridir. Bir akaryakıt istasyonu açmak yüksek sermaye isteyen bir iş fikridir. Ortalama düzeyde akaryakıt firmalarının isteklerinin karşılanması için 3 milyon liralık sermaye gerekiyor.

Benzin istasyonlarını kurabilmek için bakanlığın ve belediyelerin birçok resmi prosedürü bulunuyor. Bu prosedürler ve bir benzin istasyonu açmak için gerekli tüm ayrıntıları Akaryakıt İstasyonu Açmak rehberinde.

10. ARAÇ YAĞI SATIŞI

motor yağı

Araçların düzenli periyotlarda motor yağı, hidrolik yağı gibi çeşitli yağlara ihtiyacı bulunuyor. Bu ihtiyaçlara yönelik bir araç yağı perakende satışı veya dağıtımı için iş fikri oluşturabilir.

Benzinliklerin, araç tamir dükkanlarının ve araç yıkama istasyonlarının çeşitli anlaşmaları bulunuyor olsa bile daha düşük komisyonlar ile araç yağlarının perakende dağıtımı karlı ve değerlendirilebilir bir iş fikridir.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir