12 Alternatif İş Fikri
  1. Anasayfa
  2. Dükkan Açmak

12 Alternatif İş Fikri

0

Karlı bir iş fikri arayanlar için birçok alternatif fırsatlar var. Ancak alternatif iş fikirleri piyasada belirli bir hacme sahip olmadığı için risk barındırabilmektedir. Ancak farklı olmak başarılı bir girişimci için daima değerlendirilmesi gereken bir konu. Bu kapsamda alternatif iş fikirlerini daima incelemenizi öneriyoruz, bu fikirler ufkunuzu da açabilir ve hiç düşünmediğiniz bir konuda size harika ipuçları sunabilir.

Bu kapsamda 12 alternatif iş fikrini inceleyelim…

1. UYGULAMA HAZIRLAMA

uygulama

Yüzde 99 ihtimalle cep telefonu uygulamaları hakkında pek bir bilginiz yoktur. Ancak cep telefonu uygulaması hazırlamak için kod bilgisine ihtiyacınız olmayacak. Türkiye’de uygulama hazırlayan binlerce bilişim firması var. Eğer orijinal bir fikriniz varsa bu bilişim firmaları aracılığıyla uygulama hazırlatabilirsiniz. Bunun için ortalama 10 bin lira maliyetiniz olacak. Uygulamadan kazanç sağlamak için orijinal bir fikre ihtiyacınız olacak. Bu fikir bir konuda telefon sahiplerinin bir ihtiyacını gidermeye yönelik olmalı.

2. FOTOĞRAFÇILIK

Fotoğrafçılık Yapmak

Fotoğrafçılık eğer profesyonel bir şekilde ele alınırsa çok kapsamlı ve önü açık bir iş fikridir. Profesyonel bir fotoğrafçı bir süreden sonra sektörün en uç noktası olan moda fotoğrafçılığına kadar yükselebilmektedir. Başarılı bir Pörtföy seçeneği sunan fotoğrafçılar, kendini daima geliştirmektedir. Fotoğrafçılığa başlamak için birkaç saatlik bir kurs bile yeterli olurken, profesyonel fotoğrafçılar yıllarca deneyim elde etmelidir. Ancak unutmamanız gerekiyor ki fotoğrafçılık temelde bir eğitim veya deneyim işi değildir tamamen bir yetenektir.

3. DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

danışmanlık

Firmalar, şirketler, imalathaneler, işletmeler ve dahası… Kurumsal veya bireysel bazda artık herkesin danışmanlığa ihtiyacı oluyor. Danışmanlık hizmetleri ABD ve Avrupa endekli olarak tüm dünyaya hızla yayılıyor. Yalnızca bireysel danışmanlık hizmetleri bile Türkiye’de on binlerce kişinin tek gelir kaynakları arasında yer alıyor. Danışmanlık hizmeti vermeyi planlıyorsanız, en çok ihtiyaç olan bir konuyu ele almalı ve bu konudaki eksiklikleri gidermeye odaklanmalısınız.

4. ONLİNE EĞİTMENLİK

Online Eğitim

Genellikle Skype üzerinden düzenlenen online öğretmenlik – eğitmenlik hizmetini de verebilirsiniz. Uzaktan eğitim almak isteyenler tarafından sıklıkla kullanılan bu iş fikri, özellikle yabancı dil eğitimi için kullanılıyor.

5. TELEFON ONARIMI

Telefon Onarım

Akıllı cep telefonları artık cebimizden düşmüyor. Hayatımızın her alanında yer edinen akıllı cep telefonları haliyle sık sık bozuluyor. Firmalar bu konuda destek sağlıyor ancak telefon tamiri sırasında 20 – 30 gün beklemek zorunda kalıyorsunuz. Bu nedenle yereldeki firmalar daha hızlı çözüm için sıklıkla kullanılıyor. Bu kapsamda telefon onarım atölyesi açmak karlı bir iş fikridir ve özellikle yazılım konusundaki çözümler için başarılı bir personel ile çok ciddi cirolar elde edebilirsiniz.

6. TUR REHBERLİĞİ

Tur Operatörü

Özellikle tarihi ve turistik bir alanda yaşıyorsanız ve bu alanlar hakkında önemli – derin bilgileriniz varsa tur rehberliği yapabilirsiniz. Hem eğlenceli bir iş fikri olarak da değerlendirilebilir. Tur operatörleri aylık ortalama 6 – 7 bin liraya kadar gelir sağlamaktadır. Tur rehberliği yapabilmek için illa yabancı dil bilmenize de gerek yok, ancak özellikle İngilizce dil bilen tur operatörleri daha fazla tercih ediliyor.

7. YEMEK KARAVANI

Yemek Karavanı

Yemek karavanlarını kesinlikle görmüşsünüzdür. İnsan yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde kullanılan bu karavanlar, genellikle fast-food ürünlerini satarak ciddi gelirler elde ederler. İşletme masrafının çok düşük olduğu bu yemek karavanlarında elde edilen cironun büyük kısmı kardır. Yemek karavanı işine girecekseniz özellikle festival ve konser gibi etkinliklerini takip etmelisiniz.

8. BUTİK KAHVE – ÇAY SALONU

Butik Cafe

Günümüzde Starbucks ile bile rekabet edebilen butik kahve noktaları var. Sadece 3-4 personel ve tek bir lokasyon ile bile harika lezzetler çıkartabilen bu mekanlar aylık onbinlerce dolar gelir elde edebiliyor. İnsanlar alternatifleri çok sever ve bu başarılı girişimcilerin en çok dikkat ettiği konulardan biridir. Butik bir kahve – çay salonu açtıysanız elbette farklı lezzetlere de yer vermelisiniz. Asya, Avrupa, ABD ve Rusya’da gerçekten ilginizi çekebilecek kahve – çay fikirleri var! En az 70 bin liralık sermaye ihtiyacınız olacak. Daha basit bir şekilde düşünüyorsanız; Çay Ocağı Açmak adlı rehberimize göz atabilirsiniz.

9. İKİNCİ EL ARABA SATIŞI

İkinci El Otomobil

İkinci el araba satışı yani oto galericilik yaparak gelir elde edebilirsiniz. Türkiye’de ikinci el araba alıp satmak için bir belgeye ihtiyacınız yok.

Tek yapmanız gereken uygun fiyatlar ile satılan araçları satın alıp, satışa koymak. Bu durumda yapmanız gerekenler; Sahibinden, Letgo ve arabam.com gibi siteler aracılığıyla yayınlanan ilanlar arasında mantıklı olanlar ile iletişime geçmek ve araç sahipleri ile sıkı bir pazarlık yapmak olacak. Araçları alırken tabii ki aracın bir sorununun olmadığını öğrenmek için mutlaka ekspertiz yaptırmayı ihmal etmeyin. Oto galericilik işinde büyümek için hemen hemen her şehirde bulunan galericiler sitelerinde de ofis kiralayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Letgo’dan Para Kazanmak

10. TEKNE KİRALAMA

Tekne Kiralama

Turistik ve deniz bölgesinde yaşıyorsanız eğer tekne kiralama hizmeti verebilirsiniz. Antalya, Muğla, İzmir bu konuda en çok tercih edilen şehirler arasında yer alıyor. Tekne sahibi olmanızın dışında bir tekneyi uzun vadeli kiralayarak da günlük veya saatlik olarak kiraya verebilirsiniz. Özellikle yaz tatili sezonunda çok ciddi kazançlar elde edebilirsiniz. Tekne kiralama konusunda internet üzerinden çok yoğun müşteri bulunabiliyor. Sosyal medya hesaplarını yoğun bir şekilde kullanmanızı öneriyoruz.

11. YIKIM MÜTEAHHİTLİĞİ

yıkım

Türkiye’de büyük bir Kentsel Dönüşüm projesi başlatılmış durumda. Bu kapsamda 7-8 yıl önce ülke genelinde haftalık 10-20 bina yıkımı gerçekleştirilirken, şuanda rakam haftalık binlerle ifade ediliyor. Yıkım müteahhitliği bu kapsamda geleceği olan bir iş fikri olarak değerlendirilebilir. Ortalama sermaye tutarı 420 bin lirayı aşabiliyor. Özellikle yıkım için 2 ana makine ihtiyacı var ve bunlar ortalama 70 bin Euro tutuyor.

12. PREFABRİK EV YAPIMI

prefabrik

Prefabrik evlere olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu kapsamda prefabrik ev yapımı ve kurulumu konusunda hizmet verebilirsiniz. Prefabrik evler konusunda yapım ve kurulum hizmeti veren işletmelerde minimum 8 personel ve ortalama 600 bin liralık sermaye ihtiyacı bulunuyor.

İlginizi Çekebilir