Tavuk Çiftliği Kurmak
  1. Anasayfa
  2. Karlı İşler

Tavuk Çiftliği Kurmak

0

Tavuk çiftliği kurmak, karlı iş fikirlerinden son zamanlarda artış gösteren sektörlerden biri de tavuk çiftliği kurmaktır. Yumurta fiyatlarının artış göstermesi ve sürümden kazanma düşüncesi oldukça bu durumu tetiklemektedir. Ayrıca et fiyatlarının artışı sonrasında tavuğa yönelme daha çok meydana gelmiştir. Günlük hayatımızda bu tür yiyeceklerden çokça yararlandığımız için garanti satış yeri olarak da gözükmektedir. Devlet tarafından desteklenmesiyle ve hibeler oluşmasında en karlı alanlar arasına girmektedir.

Tavuk çiftliği kurmak, tavuk çiftliği hakkında, tavuk çiftliği nasıl kurulur, kurulum maliyetleri, tavuk çiftliği kurmak zor mudur.

Tavuk Çiftliği Hakkında

Tavuk çiftliği kurmak istiyorsanız ilk olarak iş planınızın düzgün bir şekilde yer alması gerekmektedir. Tavuk çiftliğini ne amaçla kurmak istediğinizi benimsemeniz gerekmektedir. Yumurta üretimi sağlamak isteyen girişimciler gezen tavuk yumurtası olarak satış sağladığında daha fazla kar edebilir. Organik yumurta üretimi hem karlı hem de tercih edilen yumurta türüdür.

Beyaz et olarak satışlarınızı sağlayacaksınız büyük firmalar sizlere talip olacaktır. Beyaz eti perakende olarak satış yapması zordur. Bu yüzden firmalarla çalışmanız durumu daha iyi hale getirecektir. Genellikle tavuk çiftlikleri yumurta üretimine odaklanmaktadır.

Tavuk çiftliği kurmak, tavuk çiftliği hakkında, tavuk çiftliği nasıl kurulur, kurulum maliyetleri, tavuk çiftliği kurmak zor mudur.

Tavuk Çiftliği Nasıl Kurulur

Tavuk çiftliği kurmak için ilk olarak bütçe ve iş planı alanı oluşturmanız gerekmektedir. İş planı oluşturmak için adım adım ilerleme sağlamanız gerekmektedir. Tavuk çiftliği kurmak için oluşması gereken planlamalar;

  1. Kurulum maliyetleri: Tavuk çiftliği için ilk alan kurulum maliyetleri hesaplanmasıdır. Bu hesaplanmalar hayvanların barınacağı kümes yapımı, çiftlik alanının kiralanması veya satın alma bedelinin hesaplanması, yemlik ve suluk alanların hesaplanması, alınacak tavuk ücretlerinin hesaplanması, yem stokları gibi maliyetler oluşmaktadır.
  2. Çiftlik giderlerinin hesaplanması: Çiftlik kurulumu sonrasında aylık olarak gider olabilecek maliyetleri hesaplamanız gerekmektedir. Bu hesaplama türlerine girecek alanlar eleman çalıştırılacaksa maaş ve diğer giderleri, aylık yem giderlerinin hesaplanması, elektrik, su gibi faturalarının hesaplanması, veteriner ve ilaç bakımları için bütçelerin oluşturulması, çiftlik ekipmanlarının sağlanması, afet ve hastalık durumu oluşması halinde köşeye atılması gereken para, ödenecek vergiler, benzin masrafları gibi giderleri hesaplamanız gerekmektedir.
  3. Çiftlik gelirlerinin hesaplanması: Bütün iş planın yanında size iyi gelecek durum ise gelirlerin hesaplanması olacaktır. Tavuk sayısına göre yumurta üretiminin gelirine göre hareket ederek gelir-gider hesaplaması yapmanız gerekecektir. Bu duruma göre hareket ederek işinizi kurulum aşamasına gidebilirsiniz. Ayrıca iş planı içerisinde devlet tarafından hibe ve kredi desteğine başvuru sağlayarak ek büyümeler de yapabilirsiniz. Özellikle kadın girişimciler ek hibelerle desteklenerek iş gücüne katılımı sağlanmaktadır. Bu aşamalar girişimcilerin büyümesi için kritik noktalardan biridir.
  4. Acil Durum Planları: Yeni bir girişim yapılırken en büyük hatalardan biri de işin her zaman olumlu yanının düşünülmesi sağlamaktır. Ancak acil durum planları olumsuz senaryolar için çıkış kapısıdır. Bu yüzden işinizde kötü durum olmasına karşın yedek akçeniz oluşması gerekmektedir. Bu yedek akçeyi de doğru planlama yaparak kullanmanız gerekmektedir.
  5. İşi Yapanları Gözetlemek: Tavuk çiftliği kurmanız için günümüzün sosyal medyası oldukça yararlı platformdur. Tavuk çiftliği kuran kişiler deneyimlerini paylaşmak adına internete videolar yüklemektedir. Planlama yaparken buradan yararlanılarak kendinize göre ayarlamalar sağlayabilirsiniz. İş araştırma döneminde sıklıkla kullanmanız tavsiye edilir. Ayrıca yakınınızda tavuk çiftliği işi yapan bulunuyorsa fiziksel olarak giderek bilgi alabilirsiniz. Tecrübelerden yararlanmak girişimciliğe en çok yarar sağlayan alanlardan biridir.
Tavuk çiftliği kurmak, tavuk çiftliği hakkında, tavuk çiftliği nasıl kurulur, kurulum maliyetleri, tavuk çiftliği kurmak zor mudur.

Tavuk Çiftliği Kurmak Zor mudur

Tavuk çiftliği kurma işi son dönemlerde en çok tercih edilen işlerden biri olmuştur. Şehir hayatından uzaklaşmak isteyen kişiler için de ideal meslek haline gelmiştir. Her işin zorluğu olmasından dolayı bu işte bazı zorluklar bulunmaktadır. İşi yeni kurulum aşamasında en kırılgan olduğu dönem kurulum ve üretim aşamasıdır. 

Üretim aşamasından sonra satış pazarlamasının oluşturulmasıdır. İlk başlarda alıştırmak adına uygun fiyata verilen yumurta fiyatları ilerleyen dönemlerde artırma sağlayarak gelir fiyatlarınızın artmasını sağlayacaktır. Ancak gelir ve gider dengesini iyi oluşturmanız gerekmektedir. Ülkemizde ekonomik dengesizliklerden dolayı en çok yem konusunda fiyatlarda sıkıntı çekilmektedir. İşin alışılmasıyla beraber ekonomik olarak ayakta kalma zorluluğu meydana gelmektedir. 

Ayrıca hayvanların sağlık durumun kontrol edilerek hareket edilmesi gerekmektedir. Düzgün bakılmayan çiftlik ortamında virüs ortamı oluştuğunda telef olması maddi açıdan sizi kötüye götürecektir. Bu aşamalar için yedek akçe ve rutin bakımlar sağlamanız gerekmektedir. Kendinizi bunu adapte edersiniz yeni bir iş sahibi olarak hareket edersiniz.

İlginizi Çekebilir