Butik Açarak Para Kazanmak
  1. Anasayfa
  2. Dükkan Açmak

Butik Açarak Para Kazanmak

0

Butik Açarak Para Kazanmak

Butik Açarak Para Kazanmak; Ticaretle uğraşmak para kazanmanın en temeli arasında yer almaktadır. Her dönem içerisinde değerlenen işler arasında butik dükkanı açmak iyi fikirler arasında yer alır. Kendi markanızı üretimini sağlayarak para kazanma yolunu sağlayabilirsiniz. Butik dükkanı açmanın püf noktalarını ve merak edilen alanlarını sizler için paylaştık.

Butik Açarak Para Kazanmak

Butik Açmak İçin Ne Gerekir?

Butik Açmak için temel adımları sağlamanız gerekmektedir. Bu temel adımları sağlamanız sektörde kalıcı olmanızı belirleyecektir. Ayrıca kendi stratejinizi sağlayarak işlemlerinizi sağlamanız gerekmektedir. Butik dükkanı için belirlenmesi gereken alanlar;

  1. Proje Alanı Belirlenmesi: Butik dükkanını sadece internetten veya dükkan açarak mı yapmak istiyorsunuz belirlemeniz gerekmektedir. Her iki seçiminde belirli avantajları veya dezavantajları bulunmaktadır. Örnek olarak dükkan olarak butik dükkanı açmanız kira gibi olumsuz tarafları bulunurken evinizden dükkanı sağlamak bu kira masrafının cebinizde kalmasını sağlayacaktır. Bu tür analizler yaparak işlemlere başlamanız gerekmektedir. Ayrıca sıfırdan başlıyorsanız ilk olarak internette ilk olarak marka üretmeniz başlangıç için yararlı olacaktır.
  2. Sermayenin Belirlenmesi: Dükkanı açabilmek için sermaye en önemli işlevidir. İlk başta istediğiniz satışlara ve tecrübe kazanarak hareket etmeniz için diğer ayları rahatlıkla geçirebileceğiniz para olması gerekmektedir. Bu sermayeyi reklam harcamaları, giysi harcamaları, diğer giderler gibi sınıflandırarak hesaplamalar yapmanız gerekmektedir.
  3. Rakip Analizleri Sağlanması: Rakiplerinizin nereden gelir elde ettiğini, nasıl stratejiler yaptığını ve önüne geçmek için yapacağınız stratejiyi belirlemeniz gerekmektedir.
  4. Toptancıların Bulunması: Maliyet ve kaliteli ürün bakımından en önemli etkenlerden biridir. Toptancılardan alacağınız ürünün hem fiyat açısından iyi olması hem de kalitesi bakımından yüksek olması da satış oranları daha da etkileyecektir. Ayrıca toptancıların sürekli olarak satacağınız ürünleri getirmesi ve ürün çeşitliliği de sizi yormadan hareket etmenizi sağlayacaktır.
  5. Mağaza Konumunun Belirlenmesi: Sermaye olarak fiziksel dükkan açacak gücünüz bulunuyorsa mağaza konumu da önemli etkenleri bulunmaktadır. İşlek caddelerde yer almak maliyet açısından etkileyeceğinden dolayı yaya trafiği olan yerleri seçmeniz daha etkili olacaktır.
  6. Resmi Belgelerin Sağlanması: Esnafları odası belgesi, vergi levhası sağlanması, belediye kurumları gibi anlaşmaları sağlanarak belgelerin hazır edilmesi gerekmektedir.
  7. Muhasebe: Dükkan sürecinde yaptığınız ticaretlerde muhasebesi tutulması gerekmektedir. Vergi ödemeleri ve bu süreçte etkin olacağından dolayı bu duruma karşı da planlamalar yapmalısınız.
  8. Pazar Yerlerinden Faydalanmak: Pazar yerleri ek gelir elde edebileceğiniz alandır. Bu alanlara başvuru sağlayarak kendi ürünlerinizi pazarlayabilirsiniz. Bu pazarlama esnasında ikinci dükkan olduğunu düşünebilirsiniz. Pazar yerleri için özel fotoğraf çektirmek ve kendinize özgü imaj sağlamak sizlerin markasını daha iyi hale getirecektir.
  9. Ürün Fiyatlandırmalarının Sağlanması: Ürün fiyatlandırmalarında ilk olarak müşteri çekmek için kampanyalar sağlamanız sizlere kalıcı müşteri sağlayabilir. İnternet siteniz yoksa markanıza özel açarak müşterileri bu tarafa doğru çekebilirsiniz. Bu durum karşısında daha etkin bir şekilde ilerleyerek Pazar yerlerine karşı da komisyon ödemek de kurtulmuş olursunuz.
Butik Açarak Para Kazanmak

Butik Dükkanı Açmak İçin Ne Kadar Para Lazım?

Butik Dükkanı açabilmek ortalama olarak en az 150.000 TL’ye ihtiyaç duyulabilir. Erken fiziksel olarak dükkan açacaksanız bu para geçerli olacaktır. Ön görülen masraflar listesinde şirket kurma maliyetleri, dükkan kiralarının ödenmesi, dükkan tadilatı sağlanması, ürün tedariklerinin sağlanması, olabilecek diğer giderler ve eleman çalıştırma maliyetleri göz önünde bulundurarak sermaye oluşturulması sağlanmıştır. Bu durum seçeceğiniz bölgeye göre değişiklik gösterecektir.

Instagram da Butik Açmak Ne Kadara Mal Olur?

Instagram da butik açma maliyeti olarak normal fiziksel dükkan açmaktan daha az maliyetle yapılabilir. Ortalama olarak 50.000 TL’ye kadar donanımlı bir şekilde başlangıç sağlayabilirsiniz. Instagram butik işlemlerinde şirket açmanız sonrasında en önemli yatırımlarınız reklam üzerinde olmalıdır. Kargo ücretleri ve masraflar hesaplanarak yasal bir şekilde işlemlerinizi sağlamanız gerekmektedir. Rakiplerinizi inceleme sağlayarak daha etkin yer alabilirsiniz.

Butik Açarak Para Kazanmak

Instagram da Butik Ürünü Satmak Yasal Mı?

Instagram da butik ürünü satmak yasaldır. Şirket açma ve muhasebe işlemlerinizi yaptığınız sürece hiçbir sorun olmamaktadır. Aylık olarak muhasebenizi işleyerek ve fatura keserek ticaretinizi sağlayabilirsiniz. Bu tür işlemleri yapmayan kişilere yüklü miktarda ceza kesilebilmektedir.

Butik Açmak İçin Toptancı Nasıl Bulunur?

Butik açmak için internetten araştırma yaparak veya Tekstil merkezlerini gezerek bulabilirsiniz. Örnek olarak İstanbul içerisinde tekstil piyasasının en çok olduğu alandan biri Merter bölgesidir. Bu alanda araştırmalar sağlayarak hem ürünleri gezerek bulabilir hem de markanıza göre seçimler sağlayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Online Butik Dükkanı Açmak

İlginizi Çekebilir