Online Butik Dükkanı Açmak
  1. Anasayfa
  2. Yeni İş Kurmak

Online Butik Dükkanı Açmak

0

Online butik dükkanı açmak, günümüzde E-ticaret sektörü gün geçtikçe ilerlemektedir. Kendi giyim markasını üretmek adına paha biçilemez bir fırsat sağlamıştır. Butik sektörüne merakınız varsa herhangi bir kiralamadan açabileceğiniz online butik dükkânı girişimciler için ideal fırsat olarak yer almaktadır. Online butik dükkanında yapacağınız girişim sayesinde markanızı oluştururken adım adım ilerleme sağlayarak fiziksel olarak yerde açabilirsiniz. Yeni nesil girişimcilik yöntemi olan online butik ilgili bütün detaylara konumuzda yer verdik.

Online butik dükkanı açmak, online butik dükkanı nasıl açılır, online butik dükkanı ortalama kazanç, online butik dükkanı maliyeti.
Online butik dükkanı açmak

Online Butik Dükkanı Nasıl Açılır

Online butik dükkanı açmak için ilk olarak belirli planlamalara göre hareket etmelisiniz. Bu işe başlarken en önemli nokta satacağınız ürünler olacaktır. Ürünlerin tedariği, devamlılığı, kalitesi sizi yayacak en yüksek öğelerdir. Bu duruma göre bakıldıktan sonra belirli planlamalarla online butik dükkanınızı tutturabilirsiniz. Plan yapmanız gereken alanlar listesi olarak;

  1. Bütçe Ayarlamak: Online butik dükkânı için bütçe ayarlanması fiziksel dükkân kurmaktan daha az maliyeti bulunmaktadır. Bu aşamada vergi levhası ve şahıs şirketi açmanız için evinizi göstererek yapabilirsiniz. Evden çalışarak online olarak yönetebilirsiniz. Evde çalışma sayesinde dükkân kirasından ve ek giderlerden korunmuş olacaksınız. Burada ayarlamanız gereken bütçeyi ürün stoğuna veya reklam giderlerine harcama yapabilirsiniz.
  2. Ürün Tedariği: Ürünlerinizin kalitesi ve çokluğu oldukça önemlidir. Markanızı ön plana çıkarmanız için birinci kalite ürünler ve müşterilerin alabileceği fiyatlandırmaları sağlamanız gerekir. Bu dengeyi sağlayan yeni butik dükkanları her zaman kalıcı müşteri sağlamıştır.
  3. Pazar Yerlerinden Faydalanmak: Günümüzde en yüksek ciro yapan yer Trendyol olarak görülmüştür. Diğer Pazar yerleri olan Hepsiburada, N11 gibi alanlardan da sanal dükkanınızı açarak satışınızı artırabilirsiniz. Online olarak başladığınız işe kesinlikle bu tür yerlere girerek markanızı yaymanız gerekmektedir. Pazar yerlerine girdiğinizde dikkat etmeniz gereken durum komisyon oranları, kargo ücreti gibi hesaplamaları yapmanız gerekmektedir. Pazar yerlerinde ödeme günleri değiştiğinden dolayı yedek bütçe bulundurmanız gerekmektedir.
  4. Sosyal Medyadan Yararlanın: Günümüzde butik alanında olan dükkanların çoğu Instagram’dan da satış sağlamaktadır. Buradan gelen müşterilere özel ayrıcalıklar sağlamak da potansiyeli artıracaktır. Reklam bütçesi sağlanarak bazı çekilişler sağlayıp müşteri çekimi sağlayabilirsiniz. 
  5. Gelir-Gider Dengesi: Gelir gider dengesini ilk zamanlarda oldukça minimum tutmaya çalışın. Bu durum müşterilerin alışması sonrasında değişebilecektir. Giderleriniz kargo ücreti, vergi, faturalar, reklam giderleri gibi alanlar maliyet açısından etkileyecektir. Sürümden kazandığınız satışlar sayesinde bu tür giderleri üstesinden gelebilirsiniz.
  6. Rakip Analizi: Rakip analizi sektörde en önemli durumlardan biridir. Rakipleriniz nereden müşteri çekiyor, nasıl ürünler yerleştiriyor gibi analizler sağlamak başlangıç olarak en önemli durumlardan biridir. Rakipleriniz bir adım önüne geçmek yeni stratejiler sağlayarak yeni müşteriler elde edebilirsiniz. 
  7. Kendi Sitenizi Oluşturmak: Pazar yerlerinden kazandığınız müşterileri kendi sitesine aktarmaya çalışın. Bunu Instagram üzerinden veya Pazar yerinden müşteriye kargo yolladığınızda sitenizi belirten özel mektup ya da kargo içerisine hediye yollayarak gösterebilirsiniz. Özel kampanya kodu oluşturulması sağlanarak indirim sağlayan bir yazı yolladığınızda yüksek ihtimal olarak sitenize giriş yapacaktır. Bu durumda kendi markanızı sağlayacak sitenin de yayılmasını sağlayacaktır. Site kurma işlemlerini bilmiyorsanız bu duruma göre hizmet veren firmalar bulunmaktadır. Ticimax gibi hazır E-ticaret sistem paketlerini satın alarak sitenizi kurabilirsiniz. Online butik dükkânı hizmetini rahat bir şekilde sağlayabilirsiniz.
  8. Reklam Vermek: Instagram veya Google Adwords reklam vererek markanıza müşteri çekebilirsiniz. Bütçe ayarlamasında her ay bu tür reklam bütçesini oluşturmaya özen gösterin. Dönemler içerisinde değerlendirmelerde bulunarak bütçenizi daha çok artırabilirsiniz. Reklam bütçesi ayarlamakta zorluk çekiyorsanız ajansları araştırma sağlayarak yardım alabilirsiniz. Reklam ayarlarının doğru optimize edilmesi fazla giderden de kurtaracaktır.

Online Butik Dükkanı Ortalama Kazanç

Online butik dükkânı ortalama kazançları üründen elde edeceğiniz kara ve maliyetlere göre değişmektedir. Ortalama olarak iyi tutturulmuş online butik dükkânı 20-30 bin TL arasında kar bırakabilir. Buradaki dijital pazarlama kısmının iyi yönetilmesi ve müşterilerin en çok satın aldığı alanlarda etkin bir şekilde varlığınızı göstermenizdir.

Online butik dükkanı açmak, online butik dükkanı nasıl açılır, online butik dükkanı ortalama kazanç, online butik dükkanı maliyeti.
Online butik dükkanı maliyeti

Online Butik Dükkanı Maliyeti

Online butik dükkânı açmanın maliyeti olarak diğer girişimcilerden daha uygun fiyata açılış sağlayabilirsiniz. Online butik dükkânı açmak için ortalama olarak minimum yedek bütçelerle birlikte 30-40 bin TL başlangıç sağlayabilirsiniz. Yapacağınız iş planına göre hareket ederek bu durum artış gösterebilir. İyi yönetilen bütçe her zaman size kazanç sağlayacaktır. Bu durum satacağınız ürünün maliyetine göre değişiklik göstermektedir. 

İlginizi Çekebilir