Oyuncak Dükkanı Açarak Para Kazanmak
0

Oyuncak dükkanı açarak para kazanmak, yüksek kâr sektör arayan kişiler için oyuncak dükkânı açmak alternatif yöntem olarak yer almaktadır. Çocukların vazgeçilmez aracı olan oyuncaklar, birçok çeşidi bulunmaktadır. Her yaşa göre bulundurulan oyuncaklar hem eğitici hem de zaman geçirici eşyalar olarak yer alır. Oyuncak dükkânı açmak için gerekli aşamalar ve dikkat edilmesi gereken noktaları sizler için sıralamasını sağladık.

Oyuncak dükkanı açarak para kazanmak, oyuncak dükkanı açma maliyeti, oyuncak dükkanı ortalama kazanç.

Oyuncak Dükkanı Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Oyuncak Dükkânı Lokasyon: Oyuncak dükkânı açmak için lokasyon oldukça önemlidir. Sokak aralarında veya insan kalabalığının olmadığı yerlerde açmak en büyük hata olacaktır. Ulaşım bakımından kolay insan trafiğinin olduğu alanları seçmeniz gerekmektedir. Genellikle büyük firmalar AVM alanlarını seçmektedir. Lunapark sezonu açılmasıyla stantlar da kurulmaktadır. Bölge seçimi olarak çocuk nüfusunun olduğu alanları seçmenizde yararlı olacaktır. Oyuncak dükkânı bulduğunuzda büyüklüğü en az 80 metrekare olması gerekmektedir. Çok dar dükkanlar gösterimi azaltacağından dolayı depo yapmanızda azalacaktır. Oyuncak dükkanları geniş ve ışıklandırması bol olan yer olması gerekmektedir. Vitrin ayarlaması sağlanarak gösterişi bir şekilde yer almalıdır.
  2. Marka ve Bayilik: Oyuncak dükkanında çocuklara özel birçok ürün bulundurmanız gerekmektedir. Eğer kendi markanızı oluşturacaksanız toptancınızı ve ürün tedariğini iyi sağlamanız gerekmektedir. Ancak bu tür işlemlerle uğraşmak istemiyorsanız bayilik alarak aldığınız bayiliğin oyuncak modellerini satış sağlayabilirsiniz. Tedarik konusunda sıkıntı yaşamadan etkin bir başlangıç sağlayabilirsiniz. Oyuncak ürünlerinin bayiliğini çok zor bu işlem değildir. Bayilik başvuruları araştırma sağlayarak isim ücretini ödemesini sağlayarak başlatabilirsiniz.
  3. Sosyal Medya: Kendi markanızı oluşturduğunuzda yaymanız gereken platformlar sosyal medyadır. Sosyal medyaya özel içerik de üretmeniz rakiplerinizden daha iyi bir şekilde tanınmanızı sağlayacaktır. Oyuncaklar çok çeşitli olduğundan eğitici oyuncakları tanıtmanız reklam kampanyasıyla birlikte satışlarınıza etki edecektir. Özellikle Youtube üzerinden oyuncak videoları fazla izlenmektedir. Bu tür alanlardan faydalanarak kitleyi kendinize doğru çekebilirsiniz. 
  4. Maliyet Analizleri: Dükkân kurulduğunda gelir ve gider hesaplamalarını senaryo oluşturarak yapabilirsiniz. İlk başlarda ürün satışınız zor olabilir. İlerleyen zamanlarda tanındıkça ürün satışlarınız daha da artıracaktır. Dükkân konumundan dolayı kira, fatura, vergi gibi giderleri için acil durum bütçesi bulundurmanız gerekmektedir. Oyuncak ürünlerinde kar oranları yüksek olduğundan satışlarınızda toparlanma ihtimali oldukça fazla olarak yer alır.
  5. Trendlerden Faydalanın: Günümüzde çocuklar için trend olan oyuncaklar bulunmaktadır. Özellikle çizgi film karakterlerinin oyuncaklarını bulundurmak satışları çok etkilemektedir. Dönemler içerisinde yeni çizgi filmler çıktığından bu ürünlere yönelik satışları yapmanız kitleyi kendinize çekecektir. Ancak dikkat edilmesi gereken konulardan biri de lisanslı ürünler satmanız herhangi bir ceza almanızı engelleyecektir. Ürünleri satış sağlarken bu tür durumlara dikkat etmelisiniz.
  6. Personel: Dükkanız için personel bulundurmak isterseniz kadın personeller daha iyi iş yapacaktır. Çocukların en çok anlaşabildiği kadınlar olacağından daha yakın davranma sağlanacaktır. Gelen müşterinin de ürünleri alma ihtimali oldukça fazladır. Sosyal medya üzerinde ayrıca personel bulundurmanızda yeni içeriklerin üretimini de sağlayacaktır.
  7. Koleksiyon Ürünleri: Günümüzde birçok hobi oyuncakları bulunmaktadır. Bu hobi oyuncakları arasında LEGO oyuncakları oldukça fazla kitlesi bulunmaktadır. LEGO oyuncakları bulundurmanız sadece çocuklar için değil yetişkinlerinde ilgisini çekecektir. Bunun üzerinden de ilerleme sağlayarak kitle toplayabilirsiniz.
  8. Yer Düzeni: Dükkânınızı çocukların aktif olduğu, çocukların görüş açısında olabilecek yerlerde açmaya özen gösterin.
Oyuncak dükkanı açarak para kazanmak, oyuncak dükkanı açma maliyeti, oyuncak dükkanı ortalama kazanç.

Oyuncak Dükkanı Açma Maliyeti

Oyuncak dükkânı açma maliyeti günümüz şartlarına bakıldığında ayrılması gereken sermaye 250-300 bin TL arasında yer alacaktır. Ürünleri alırken yaş gruplarına ve stok durumuna göre ayarlamanız gerekmektedir. Dolar üzerinden oyuncakları maliyet olarak ekleyeceğinizden dolayı piyasayı takip ederek kar oranları yapmanız gerekmektedir. 

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Dev Rehber: Bitcoin'den Para Kazanma

Ayrıca bu para içerisinde acil durum parası da ayarlanarak işlemlerinizi sağlamalısınız. Acil durum parası en az 2 mevsim geçirene kadar yetmelidir. Bazen sektörler içerisinde satış düşmesi meydana gelebilmektedir. Sezonlar açıldığında bu durum toparlanarak tekrar yerine gelmektedir. Dükkân senaryoları sağlayarak ek planlar oluşturmanız yararınıza olacaktır.

Oyuncak dükkanı açarak para kazanmak, oyuncak dükkanı açma maliyeti, oyuncak dükkanı ortalama kazanç.

Oyuncak Dükkanı Ortalama Kazanç

Oyuncak dükkânı ortalama kazançları kar oranı ve satış oranlarına göre değişmektedir. Ortalama olarak bütün giderler çıkarıldığında ayda 25-30 bin TL arasında getiri sağlanabilir. İlerleyen zamanlarda markanızın tutmasıyla daha fazla gelebilir. 

Kazancınızı etkileyen durumlar arasında dükkân kirası, personel gideri, faturalar, vergiler, ürün stok durumları etkileyecektir. Karınızda azalma başladığında yeni stratejik hamleler yapmanız gerekmektedir. Özellikle reklam bütçesi ayarlayarak yeni müşteriler getirmeye çalışmanız gerekmektedir. 

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir