1. Anasayfa
  2. Girişimcilik

Bir Muhasebeci Kiralamadan Önce Sormanız Gereken 4 Soru

Bir Muhasebeci Kiralamadan Önce Sormanız Gereken 4 Soru
0

Orta büyüklükte veya daha büyük bir işletmeniz varsa büyük ihtimalle muhasebeciye de ihtiyacınız olacak. Bir muhasebeci bulunduğu işletme için çok kritik bir pozisyondur ve kısa – uzun vadeli olarak işletmeye değer katabilir.

İşletmenin tüm finans konuları ile doğrudan ilgili olan ve işletmenin karlılık düzeyini artırmak için özellikle vergi konularda en önemli kaynak olan muhasebeciler, girişimci ve yatırımcıların iş dünyasındaki en önemli destekçileridir. Bu nedenle sıradan bir muhasebeci size değer kazandırmak yerine sizi çeşitli risklerle baş başa bırakabilir. Bu doğrultuda bir muhasebeci kiralamadan önce sormanız gereken 5 soru var…

1. HANGİ İŞ İÇİN HİZMET ALACAKSINIZ?

Muhasebecilerin çok farklı dallarda hizmetleri bulunur. Hangi hizmetiniz veya hizmetleriniz için muhasebeciye ihtiyacınız olacağını belirleyin ve bu doğrultuda referansları bulunan muhasebeciler ile anlaşmaya çalışın. Muhasebeciler defter tutmak dışında, tüm vergi konuları, işletme karlılık süreçleri, gümrük ve ithalat – ihracat işlemleri konusunda bilgi sahibi olmayabilir. Bu nedenle spesifik hizmetlere ihtiyacınız varsa, bu konuda mutlaka deneyimli kişiler ile çalışın.

2. NE KADAR ÖDEYEBİLİRSİNİZ?

Türkiye’de muhasebeciler genellikle düşüş ücretler ile kiralanmaktadır. Ancak işin niteliği ve hacmi arttıkça masraf ciddi bir maliyete dönüşebiliyor. Bu nedenle ne kadar aylık ödeme yapabileceğinizi belirleyin ve bu bütçe kapsamındaki muhasebeciler ile görüşün.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Küçük İşletmenizi Büyük İşletmeye Nasıl Dönüştürürsünüz?

Ancak para kazanmak için elbette para harcamanız gerekir. Bu nedenle en düşük maliyetli muhasebeci ile de anlaşmak iyi bir fikir olmayabilir. Çünkü işinin ehli bir muhasebeci size aylık masrafını hiç hatırlatmayabilir bile.

3. NE SIKLIKLA İLETİŞİM GEREKİR?

Orta büyüklükteki bir işletmede muhasebecilere genellikle bir ay içerisinde 4 veya 5 kere ihtiyaç duyulur. Ancak spesifik bir konuda hizmet sağlıyorsanız, bu muhasebeciler ile daha sık iletişime geçmenizi gerektirebilir. Elbette muhasebeciler çok fazla kişi veya kurum ile çalışmaları nedeniyle size her an vakit ayıramayabilir. Bu nedenle muhasebeciniz ile ne kadar sıklıkta iletişim kuracağınızı belirlemeden, muhasebeci kiralamaya çalışmayın. Aksi durumda işleriniz aksayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Yeni Deniz Eğlencesi: Wheeebo

4. ŞİRKETE DESTEK SAĞLAYACAK MI?

Sıradan bir muhasebeci sadece kendisine verilen görevleri yapar. Ancak alanında uzman muhasebeciler sık sık çalıştığı işletmeyi ziyaret eder ve işletmenin finansal konularda daha yüksek performans göstermesi için de çaba gösterir.

Bu nedenle sıradan bir muhasebeci mi arayacağınızı yoksa alanında deneyimli ve işletmelere pozitif destek sağlayan bir muhasebeciyi mi kiralayacağını önceden belirleyin. Elbette işletmeniz yıllardır belirli hizmetleri veriyorsa, muhtemelen daha deneyimli bir muhasebeci için fazla para ödemenize gerek yoktur.

 

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir