1. Anasayfa
  2. Girişimcilik

2022 Yılında Başarılı Bir Girişimci Olmak İçin Okunması Gereken 10 Kitap

2022 Yılında Başarılı Bir Girişimci Olmak İçin Okunması Gereken 10 Kitap
0

Bazı kitaplar gerçekten hayatınızı değiştirebilecek özellikler barındırmaktadır. 2022 yılında daha başarılı bir girişimci olmak için sahip olmanız gereken çok sayıda kitap var.

Başarılı bir girişimci olmak için daha önce başaranların tavsiyelerine göz atmak; fayda sağlayabileceğiniz bir ipucudur.

İş dünyasında başarılı olmak istiyorsanız, okumak esastır. Sizi yeni fikirlere ve düşünme tarzlarına ulaştıracak olan kitaplar başarılı olmanıza büyük ölçüde yardımcı olabilir. Son dönemde girişimci ve yatırımcıların okuduğu en iyi kitaplar bu rehberde. Elbette kitapların bazıları maalesef Türkçe‘ye henüz çevrilmemiş, bu gerçekten İngilizce bilmeyenler için çok büyük bir kayıp.

2022’de başarıya ulaşmak için mutlaka önerdiğimiz 10 kitap…

1. The Execution Factor – Kim Perell (İngilizce)

The Execution Factor’de hayallerini etkin bir şekilde gerçekleştirmeyi ve hedeflerine ulaşmayı bilen insanlar tarafından paylaşılan 5 özelliği bulacaksınız. Kim Perell, oldukça başarılı bir girişimci, yönetici ve melek yatırımcıdır.

2. Mor İnek – Seth Godin

Pazarlama stratejileri konusunda dünyanın en iyi kitaplarından biri. Kitapta, farklılığın en önemli şey olduğu ve öne çıkmak için gerekliliği ayrıntılı bir şekilde aktarılıyor. Seth Godin, profesyonel bir konuşmacı, yazar ve değişim yöneticisidir.

İNCELEYİNİyi Bir Lider Olmak İçin Okunması Gereken 8 Kitap

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Küçük İşletmeler İçin 8 Ücretsiz Yazılım Aracı

3. Outliers (Çizginin Dışındakiler) – Malcolm Gladwell

Bazı İnsanlar Neden Daha Başarılı Olur? sorusuna harika yanıtlar bulabileceğiniz çok popüler bir kitap. İlginç bir şekilde Gladwell’in iddiasına göre, milyarder olmak istiyorsanız, hangi yıl; başarılı bir pilot olmak istiyorsanız nerede doğduğunuz çok önemli. Farklı ve dikkat çekici argümanlar yer alıyor.

4. Para Kazanmak Senin Elinde – Jen Sincero

Jen Sincero, pratik bilgileri eğlenceli bir şekilde aktardığı bu kitabında hayatınızı değiştirebilecek kararlar almanızı sağlıyor. Elbette işin sonunda amaç daha fazla para kazanmanızı sağlayacak fikirler bulmanızı sağlamak.

5. Başarılı İnsanların Yol Haritası – John W. Maxwell

Maxwell’in bu kitapta odaklandığı ana nokta: Dünyanın en başarılı insanların ortak bir noktası olan konu” diğerlerinden farklı düşünmek”. Maxwell, düşünmeyi bir disiplin olarak görüyor

6. Aklın Yeni Sınırları – Daniel H. Pink

Daniel Pink, bu kitabında yapılan araştırma ve analizlere dayanarak profesyonel başarı ve kişisel mutluluğun temel taşlarını açıklıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Şekerleme Yapmanın Bilinen 10 Faydası

7. İyiden Mükemmel Şirkete – Jim Collins

Bu kitap genel olarak bir araştırmanın sonuçlarını içeriyor. Jim Collins, ABD’de 1400’ü aşkın şirketi inceledi ve sıfırdan en iyisi olmayı başaran şirketlerin karakteristik özelliklerini sıralamaya başladı. Kitabın ulaştığı sonuçlar arasında en çok üzerine düşülen konu ise elbette disiplin…

8. Yatağını Topla – William H. McRaven

Kitap genel olarak “küçük işleri doğru yapmanın, büyük işlerin başlangıcı” olduğu fikri üzerine hazırlanmış. Harika fikirler içeren “Yatağını Topla”‘da cesaretle atılmış adımlardan örnekler yer alıyor.

9. Liderlik ve Bir Dakika Yöneticisi – Drea Zigarmi, Ken Blanchard

Zamanı etkin bir şekilde kullanabilmek ve harika bir yönetici olmak için eşsiz bilgilerin yer aldığı Liderlik ve Bir Dakika Yöneticisi, ABD’de en çok satılan liderlik kitapları arasında yer alıyor. Kitapta, hızlı değişen bir dünyada, hızla değişmek gerektiği birçok örnekler aktarılıyor.

10. Zirveye Çıkan Basamaklar – Zig Ziglar

Kendiniz ve çevreniz hakkında düşünme şeklinizi değiştirmek istiyorsanız mutlaka okumanız gereken harika bir kitap. Zirveye Çıkan Basamaklar’da dürüstlük, sadakat, inanç, dürüstlük ve güçlü kişisel karakterin önemine ait önemli bilgiler bulacaksınız.

İNCELEYİN: Zenginler Yanında Ne Bulunduruyor?

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir