HIZLI ERİŞİM
Tüm dünyada Güvenlik setörü yükseliş grafiğine sahip olan sektörler arasında yer alıyor. İnsanların, işletmelerin ve kurumların her yıl güvenlik için harcadığı para düzenli olarak artış gösteriyor.
Türkiye’de tüm güvenlik sektörünün büyüklüğüne yönelik bir araştırma yok. Ancak özel güvenlik sektöründe 300’ü aşkın firmanın toplam hacmi 13 milyar lirayı aşmış durumda. Üstelik özel güvenlik sektörü 2018 yılında yüzde 12 civarında büyüme kaydetti. Siber güvenlik konusunda da Türkiye’de özellikle devlet eliyle önemli girişimler ve teşvikler bulunuyor.
Eğer güvenlik sektörüne yatırım yapmayı ya da yeni bir girişim başlatmayı planlıyorsanız, sizler için sektörde değerlendirilebileceğiniz en iyi 9 iş fikrini inceledik…
1. KİŞİSEL SAVUNMA
İnsanların savunma sporlarına olan ilgisinde artış var. Özellikle Türkiye’de bu konuda başlatılan birçok girişim önemli düzeyde iş hacmi sağladı. Kickboks, Karate, Aikido ve Kung Fu konularında kişisel savunma konusunda bir salon kurulabilir.
Ya da bir spor salonu kurarak ek olarak kişisel savunma sporları için de hizmet verebilirsiniz.
2. GÜVENLİK YAZILIMI
Güvenlik yazılımları özellikle işletmeler için kritik öneme sahip bir konu. Elbette tek başınıza bu yazılımlara odaklanmanız çok zahmetli ve maliyet isteyen bir konu. Bu nedenle bir girişim başlatarak güvenlik yazılımları konusunda hizmet verebilirsiniz. Elbette mevcut güvenlik yazılımlarının kurulumu gibi konularda da hizmet vermek üzere çalışma başlatabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Danışmanlık Merkezi Açmak
Her durumda güvenlik yazılımlar bir bilgisayar, telefon ve çeşitli internet bağlantısı bulunan teknoloji ürünleri için elzemdir.
3. ÖZEL GÜVENLİK
Özel güvenlik sektörünün Türkiye’de yıllık yüzde 10’dan fazla büyüdüğünü ifade etmiştik. Bu kapsamda Türkiye’de bulunan 300 şirket arasında yer almak üzere bir özel güvenlik şirketi kurabilirsiniz. Elbette özel güvenlik şirketleri kapsamlı bir işletmedir. Ortalama olarak 120 bin liralık sermaye dışında, iş alabilecek düzeyde reklam, eşsiz kurumsal iletişim ve doğru personellere ihtiyacınız olacak.
Türkiye’de özel güvenlik sektöründe en önemli iş hacmi ihalelerdir. Bu nedenle ihalelere girmeden ve kazanmadan önemli bir iş hacmi oluşturamazsınız. Bu konuda profesyonel bir şirketten de destek almanız kötü bir fikir olmayacaktır.
4. SİBER GÜVENLİK
Son yıllarda mutlaka siber güvenliği duymuşsunuzdur. Ancak sektör “bir duyumdan” çok daha fazlasıdır. 2020 yılına kadar siber güvenlik sektörünün dünyada 100 milyar dolarlık büyüklüğü aşması bekleniyor. Türkiye’de de kurumlar düzeyinde yaşanan yükseliş ile birlikte siber güvenlik sektörü çok ciddi potansiyel içeriyor.
Ülkemizde siber güvenlik konusunda hizmet veren yerli şirket sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Birçok yabancı şirket, ülkemizde siber güvenlik sektörünün neredeyse tamamına hakim durumda. Ancak özellikle devlet kurumlarının yerli firmalar ile çalışma isteği nedeniyle siber güvenliğe yönelik iş fikirleri yüksek potansiyel içeriyor. Elbette bu teknik bir iş fikri, bu nedenle siber güvenlik uzmanlarının istihdamına yönelik ciddi bir maliyetiniz olacaktır. Zira, alanında uzman olarak değerlendirilebilecek siber güvenlik uzmanlarının aylık maaşı 20 bin liranın üzerinde.
5. CCTV HİZMETLERİ
Kapalı devre güvenlik kamerası olarak adlandırılan CCTV’yi hemen hemen her işletmede ve milyonlarca konutta bulabilmek mümkün. Artık bir elzem olarak değerlendirilen CCTV’ye yönelik hizmet verebilirsiniz.
CCTV’lerin aylık ve yıllık bakımları bulunuyor. Bu nedenle bu iş fikri hem kısa hem de uzun vadeli olarak çok karlı iş fikirleri arasında yer almaktadır.
6. KORUMA HİZMETLERİ
Özel güvenlik dışında, bireylere özel olarak koruma hizmeti vermek üzere bir işletme kurabilirsiniz. Özellikle ünlülere, siyasetçilere ve çeşitli risk gruplarına yönelik özel koruma hizmetleri potansiyel içeren iş fikirleri arasındadır.
7. OTO ALARM SİSTEMLERİ
Biraz eski olsa da 2014 yılında yayınlanan son rapora göre, Türkiye’de günde 63 araç çalınıyor. Bu rakamın 2019 itibarıyla daha yüksek olduğunu söylemekte sakınca yok. Bu nedenle oto alarm sistemlerine yönelik hizmet vermek üzere bir girişim başlatmak küçük ve karlı bir işletme fikridir.
8. ÖZEL GÜVENLİK KIYAFET VE AKSESUARLARI
Güvenlik sektöründe daha az maliyetli bir iş fikri arıyorsanız, özel güvenliklere yönelik kıyafetlerin ve aksesuarlarının üretimi ve perakende satışına odaklanabilirsiniz.
Son verilere göre, Türkiye’de 1.5 milyona yakın özel güvenlik sertifikası var. Bu kapsamda bu özel güvenlik kıyafetleri ve aksesuarları önemli bir kitleye hitap ediyor. Ancak bu iş fikri küçük şehirler için yeterli bir potansiyel içermiyor olabilir. Özellikle büyük şehirler için değerlendirmenizi öneririz.
9. GÜVENLİ KAPI
Türkiye’de bulunan tüm konutları ve işletmeleri doğrudan ilgilendiren bir güvenlik iş fikri arıyorsanız eğer; Güvenli veya Çelik Kapı olarak adlandırılan ve çeşitli güvenlik önlemleri barındıran kapılara yönelik bir işletme kurabilirsiniz. Direkt olarak bu kapıları üretmek için yola koyulabileceğiniz gibi perakende satış için de bir mağaza kurabilirsiniz.
Ancak belirtmemiz gereken önemli nokta ise, Türkiye’de güvenli kapı sektöründe büyük 6-7 firma bulunuyor ve bu firmalar piyasaya çok ciddi düzeyde hakim. Bu nedenle sektör rekabet açısından risk barındırıyor olabilir.