1. Anasayfa
  2. Başarı Hikayeleri

Evini Satıp Bu İşe Girdi Şimdi Paraya Para Demiyor!

Evini Satıp Bu İşe Girdi Şimdi Paraya Para Demiyor!
0

Muş’tan gelen başarı öyküsü ile siz de kolay yoldan para kazanmaya başlayabilirsiniz. Üstelik çok ciddi bir sermayeye ihtiyacınız yok.

Muş’ta uzun yıllar bir ekmek fabrikasında işçi olarak çalışan 36 yaşındaki Fırat Çelik, merkezdeki evini satarak köyüne döndü. Merkeze bağlı Derecik köyüne yerleşerek, evini sattığı tüm para ile kaz yetiştiriciliği işine giren girişimci Çelik, şimdi paraya para demiyor!

36 yaşındaki Fırat Çelik, köyüne döndükten sonra kaz yetiştiriciliği işini bir süre araştırdı. Kaz yetiştiriciliğini karlı bulan Çelik, tamamen doğal bir şekilde kurduğu çiftliğine 240 kaz satın aldı. Zamanla kazlar büyüdü ve artmaya yumurta vermeye başladı. Hem yumurtaları satan, hemde bazılarını yetiştiren Çelik, kısa sürede çok büyük bir işin sahibi oldu.

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kaz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Fırat Çelik, “Muş`ta fırında çalışıyordum. Artık şehir hayatından bıktım. Bıktığım için de köye yerleşmek istedim. Ne iş yapabilirim diye düşünürken, aklıma kaz fikri geldi. Araştırdım ve ondan sonra evimi satıp köye gelip yerleştim. Tekirdağ`dan 240 tane kaz getirdim.240 kaz ile bu işe başladım. Şu anda yumurta zamanı geldi. Bu işe başlayalı bir sene oldu. Şimdi hem yumurta hem de civciv zamanı. Kuluçka makinesi aldım. Yumurtaları kuluçkaya bırakıyorum. Her gün gidip soğutmasını yapıyorum. Şimdi civcivler de çıktı. Hem üretim hem de satış yapıyorum. Bir kısım civcivi satıyorum bir kısım da büyütüp sipariş üzeri satıyorum.” dedi.

Kaz

Yıllık 4 bine yakın kaz üretimi gerçekleştirdiğini ifade eden Çelik, “Yılda 3 ile 4 bin arasında kaz üretimi yapıyorum. Bu kazları bir kısım toptancılar gelip alıyor, bir kısmını da Kars, İstanbul, Ankara ve çevre illere satıyorum. Kazlarımız yumurta az verdiği için yumurta satışını yapmıyoruz, sadece civciv üretiyoruz. Yumurtaları değerlidir. Yumurtalarımızdan sadece civciv elde ediyoruz. 15 günlük civcivin fiyatı 35 TL, 3 kilogramlık kazı ise 100 ile 130 TL arasında satıyoruz. Kazlarımızın tamamı organiktir. Sabahları buğday, arpa, mısır veriyoruz. Daha sonra ise bunları çayıra salıyoruz. Akşama kadar dışarıda kalıp, otlanıp geri geliyorlar. Kazlarımız tamamen organiktir. Şu an kafam rahat, her şey güzel, memnunum işimden. Haftalık olarak 250-300 civciv çıkıyor” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Yeni İş Fikri: Nohut Dürüm

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kaz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir