Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Nasıl Kurulur?
  1. Anasayfa
  2. Girişimcilik

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Nasıl Kurulur?

3

Geçtiğimiz ay TOGG tarafından görücüye çıkartılan yerli elektrikli araç ile birlikte yatırımcı ve girişimciler gözünü elektrikli şarj istasyonlarına çevirdi. Önümüzdeki 50 yılda benzinliklerin yerini alması beklenen elektrikli şarj istasyonları ile ilgili bir yatırım veya girişim başlatmak istiyorsanız; şu anda en doğru süreçten geçiyorsunuz.

Ülkemizde henüz elektrikli araç satışları tam olarak istenilen seviyede değil. Son verilere göre, Türkiye’de aktif olarak ruhsatlı 1000’e yakın elektrikli araç bulunuyor. Bu araçların büyük kısmı araç sahiplerinin kendi konutlarına yaptırdığı şarj istasyonları ile şarj ediliyor. Ancak raporlar, önümüzdeki 5 sene içerisinde ülkemizdeki elektrikli araç sayısının 100 bini aşacağını gösteriyor. Bu durumda da benzinlikler gibi araç şarj istasyonlarına ihtiyaç duyacağız.

YATIRIMLAR ÇOĞALDI

Ülkemizdeki elektrikli araç şarj istasyonlarının yükselişinden faydalanmak isteyen ve bunun içik köklü yatırımlar yapan BD, DMA OTO, EŞARJ, GERSAN AŞ., YEŞİL GÜÇ ENERJİ ve VOLTRUN şirketleri bulunuyor. Bu şirketler her gün yeni şarj istasyonları bayilikleri sağlıyor. Türkiye’nin her noktasına bayilik veren bu ana dağıtım şirketlerinin dışında, siz de kendi lisansınızı vererek bir şirket kurabiliyorsunuz. Ancak eğer sermayeniz bunun için yeterli değilse bir şehir veya bölge bayiliği alarak; şarj istasyonları konusunda bir yatırıma başlayabiliyorsunuz.

NASIL KURULUR?

Elektrikli şarj istasyonları genellikle; üreticilerden alınan bir şarj istasyonunun montajı ile doğrudan gerçekleştirilebiliyor. Bu ürün ülkemizde ortalama 4 bin liradan satışa sunulurken, ithalat ile ürün fiyatı 1200 liraya kadar düşürülebiliyor. Bu açıdan yurt dışındaki bir üreticiden şarj istasyonu ithalatı yapmak, ana dağıtıcı olmayı planlayan işletmeler için en doğru fikir olacak.

Personel ihtiyacı bulunmayan bir sektör olan şarj istasyonlarını hemen hemen her noktaya kira karşılığında kurulabiliyor. Genellikle işletmeler bu konuda benzinlikleri hedef almaktadır. Ortalama olarak şarj istasyonları için benzinlikler aylık 200 TL ile 3 bin lira arasında kira bedeli talep ediyor. Bunun dışında elbette elektrik masrafınız olacak. Elbette bu masraf, istasyonunun kullanımına paralel olarak değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak her 100 liralık elektrik faturası, 240 lira kazanç anlamına geliyor.

Siz de elektrikli şarj istasyonu montajı konusunda kendinizi geliştirerek veya doğrudan montaj amacıyla bir personel istihdam ettikten sonra; şarj istasyonunu satın alarak bu pasif gelir sağlayan iş fikrine başlayabiliyorsunuz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar (3)

  1. 3 Mayıs 2022

    Ücretsiz danışmanlık alarak TORA ŞARJ ile elektrikli araç şarj istasyonu bayisi olun ve 7/24 kazanç elde edin.

  2. Bu işi kurmak istiyorum ancak nasıl yapmalı kimlere nerelere gidip detaylı bilgi ve yardım alabilirim ve danışabilirim bilmiyorum, fizibilite yapmak gerek yardımcı olur musunuz ..

  3. Ben bu işe girmek istiyorum. Şarj istasyanunu kendim mi satın alacam yurtdışından ?

Bir yanıt yazın