1. Anasayfa
  2. Karlı İşler

Düşük Sermayeli 15 İmalat İş Fikri

Düşük Sermayeli 15 İmalat İş Fikri
12

İmalat sektörüne girerek üretim yapmak istiyor ancak nereden başlayacağınız hakkınızda fikriniz yoksa ve sermayeniz 150 bin liranın altında ise sizler için düşük sermaye isteyen 15 imalat fikrini listeledik.

Her iş herkes için uygun olmayabilir. Uygun iş seçimi için iş planı hazırlayın. Özellikle piyasa araştırması notlarınızı listeleyin ve rekabeti göze alın. Ayrıca bazı sektörler için deneyim gerekeceğini de özellikle unutmamalısınız.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

Düşük sermayeli 15 imalat fikrine göz atarken bu fikirleri başarılı bir şekilde uygulamanın sadece üretim ile gerçekleşmediğini de unutmamalısınız. Lütfen paranızı çöpe atmadan önce bu iş fikirleri için uygun olup olmadığınız konusunda karar verin. Öncelikle iş planı hazırlamayı da kesinlikle unutmayın.

  1. Müzik Enstrümanı Üretimi: Düşük sermaye isteyen bir üretim koludur. Müzik enstrümanları arasında birçok üretimin pazarı halihazırda yeni talepleri karşılamaktadır. Ortalama giriş maliyeti 7 bin lira.
  2. Evde Mantı Üretimi: Evde kadınlar için yapılabilecek harika bir ek iş fikri. Mantı üretimi için en çok 500 liralık sermaye talebiniz olacak. Leziz mantılar daima alıcı bulur.
  3. Takı Üretimi: Takılar her daim talep toplar. Özellikle işlek bir noktada küçük bir raf veya dükkan sahibiyseniz mutlaka takı üretimi yapmalısınız. Ortalama giriş maliyeti yalnızca bin lira.
  4. Çocuk Oyuncakları: Oyuncaklar devasa bir sektördür. Bu sektörde illaki bilinen ürünleri bulmanız gerekmiyor. Birçok farklı fikir bu sektörde para kazanabiliyor. Küçük el yapımı oyuncakların alıcısının bulunduğunu belirtelim. Ortalama giriş maliyeti 3 bin lira civarındadır.
  5. Bez Çanta İmalatı: Bez çantalar genellikle turistik yerlerde bolca alıcısı bulunan bir ürün. Bez çantalar aracılığıyla para kazanmak için sadece üretim yapmanız bile yeterli. Ürettiğiniz çantaları bu turistik dükkanların bulunduğu yerlere bırakarak satıştan komisyon verebilirsiniz. Ortalama giriş sermayesi 2 bin lira civarındadır.
  6. Cep telefonu kapakları: Artık dünya çok gelişti. Cep telefonları sadece devasa sanayi şirketlerinde üretilmesinin yanında 6 bin lira civarında satılan makineler ile de üretilebiliyor. Güzel üretim fikirleriniz varsa bu makine dışında sermayeye ihtiyacınız olmayacak.
  7. Şemsiye: El yapımı şemsiyeleri illaki görmüşsünüzdür. Bu el yapımı şemsiyeler çok düşük sermayeli bir iş arayanlar için harika bir fikir. Özellikle kış aylarında bu fikri değerlendirmenizi öneriyoruz. Giriş maliyeti 2 bin lira civarında.
  8. Duvar saatleri: Kendi markanızı oluşturmaktan bahsetmiyoruz. Ancak duvar saati parçalarını alarak bu parçaları birleştirip satabilirsiniz. Bu sektörde ortalama kar marjı yüzde 40’tır. Giriş maliyeti toptan aldığınız mala göre değişmekle birlikte 2 bin lira civarındadır.
  9. Elbise düğmeleri: Tekstil sektöründe harika kar marjları bulunuyor. Eğer düşük sermaye ile tekstil sektörüne girmek istiyorsanız elbise düğmeleri üretebilirsiniz. Küçük bir makine ile üretilen bu düğmeler için yaratıcı fikirlere ihtiyacınız olacak. Giriş maliyeti 4 bin lira civarındadır.
  10. Butik Ekmek: Butik olarak bir ekmek dükkanı açabilir ve burada el yapımı ekmekler satabilirsiniz. Tuttuğunuz dükkana göre değişmekle birlikte böyle bir işyeri 12 bin lira ile kurulabilir.
  11. Mum: Çok farklı mumlar sektörde ciddi satış rakamları yakalıyor. Bu ürünleri dükkanlara bırakabilir ve satıştan komisyon verebilirsiniz. Mum üretimi için sadece mumlara ve aksesuarlarına ihtiyacınız olacak. 2 bin lira ile bu işe başlayabilirsiniz.
  12. Reçel Üretimi: Reçel çok çok farklı tarzlarda ve kategorilerde yapılabilen bir ürün. Farklı bir reçel ortaya koyabilirseniz eğer ciddi satış rakamlarına ulaşabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgeye ve ürüne bağlı olarak değişen sermayeler ile minimum 6 bin liraya ihtiyacınız olacak.
  13. Özel Defter Üretimleri: Bu sektörde de hep benzer ürünler olması nedeniyle farklı fikirler iş yapabiliyor. Dilerseniz el yapımı dilerseniz de farklı tarzlarda bir üretim şekli ile ciddi bir satış rakamı yakalabilirsiniz. Özel defter üretimi işine girmek için en fazla 4 bin liraya ihtiyacınız var.
  14. Yapay Çiçekler: Yapay çiçek üretmek için yapay çiçeklere ve saksılara ihtiyacınız var. Ürünlerinizi sosyal medyadan satmayı kesinlikle ihmal etmeyin. Sektöre girmek için 5 bin liraya ihtiyacınız olacak.
  15. Karton Bardak: Karton bardaklar sanayi mamulü ürünler olmasına rağmen bu bardaklar çok küçük bir makinede üretiliyor. Bu makinenin fiyatı ise sadece 8 bin lira. Paketlemek için ise evde ek iş verebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  İŞGEM Nedir? Başvuru ve Kurulum

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (12)

  1. Karton bardak makinesi baya ucuzmuş gercekten..

  2. Karton bardak piyasası çok az kârla satış yapılan sektördür.

  3. 8 değil 18 vereyim bulun karton makinesi banada :) Milleti aldatmayın, bu bilgilerin doğruluk payı düşük.

    • Çok doğru insanlara yalan konuşup insanların hayallerini yıkmayın 8 binliradan elli adet ben alayım böyle küçük bir is en az 60/ 70 bin euroda asagı olmaz

  4. 15 vereyim karton bardak makinası alın bana almakla da bitmiyor adamlar iflas ediyo ureticiler

  5. 23 Şubat 2018

    Ben boya imalatı kurmak istyorum kendim insaat sektörüyle ugrasyorum nadosan insaat mimarlık boya kimya emlak firmam var 2017 kurdum .şimdiyse insaat boyasi ev boyasi yane boya imalatı kurmak istyorum hem kendi isimde hemde piyasaya ürün satmak istyorum

  6. Merhabalar ben 20 yaşında genç bir girişimciyim. Öncelikle emekli polis ve özel güvenliklerden oluşan orta ve alt seviyeli etkinliklere hizmet verecek olan İzmir İstanbul merkezli bir security sirketi kurmak istiyorum. Ailemizdeki herkes özel güvenlik ve polis olduğundan personel ihtiyacımızın fazlasıyla karsilanabilecegini düşünüyorum. Sizce potansiyeli nedir?

  7. 10 vereyim bana bi karton bardak makinası alın

  8. Men isizem cox gelir Else etmek isteyirem

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir