1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Türkiye Parasını Neye Harcıyor?

Türkiye Parasını Neye Harcıyor?
Alışveriş
0

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her yıl Türkiye için hanehalkı tüketim harcamaları listesi yayınlanmaktadır. Ülkedeki vatandaşların harcamalarını gösteren bu liste sizler gibi karlı bir iş fikri arayanlar için çok önemli bir rehberdir. Liste aracılığıyla hangi sektöre yönelik harcamaların azaldığını ve arttığını belirleme şansınız bulunmaktadır.  Artış ve azalışların listesi ile sektörlerdeki trendleri kolaylıkla takip edebilirsiniz.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılına ilişkin Hanehalkı Tüketim Harcamaları tablosunu yayınladı. Yayınlanan tabloya göre, Türkiye’de paramızı en çok kira ve konut harcamaları için yaptık.

Bunun dışında dikkat çeken diğer harcamalar ise Lokanta ve Oteller, Mobilya ve Ev Eşyaları, Giyim ve Ayakkabı, Alkol ve Sigara, Çeşitli Mal ve Hizmetler, Haberleşme, Eğlence ve Kültür, Eğitim Hizmetleri ve son olarak Eğitim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 2020’ye Girerken Yeni 14 İş Fikirleri!

Söz konusu tabloyu incelediğimizde özellikle Gıda ve Alkolsüz içecekler sektörünün 2017 yılına göre artışta olduğunu görebilirsiniz. Böylelikle yeni yatırım yapmayı planlıyorsanız, bu sektöre de hedef listenizde önemli oranda yer verebilirsiniz.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

TÜİK‘in yayınladığı ilgili rapor en büyük şirketler tarafından dahi detaylı bir şekilde incelenmektedir. İlgili rapor aracılığıyla hangi sektörlerin daha trend haline geldiğini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

HANEHALKI HARCAMALARI RAPORU (2017-2018)

2017 yılına göre 2018 yılında Türkiye’de insanların en çok harcama yaptığı kalemler.

harcama

TÜİK tarafından yayınlanan Hanehalkı Harcamaları raporu genellikle bir sonraki yılın Temmuz ayının ortasında yayınlanıyor. Yani 2019 yılına ilişkin rapor, 2020 yılının Temmuz ayının ortalarında yayınlanacak. İlgili rapor aracılığıyla yatırım yapmayı planladığınız sektöre ilişkin genel bir bakış bulabilirsiniz.

Her yıl bazı sektörlerde düşüş yaşanışken, bazı sektörlerde yükseliş gözlemlenir. Elbette yıllık bir inceleme yerine 5 yıllık bir analiz yapmanızı da mutlaka öneririz. Böylelikle daha sağlıklı bir değerlendirme yapma şansınız olacak. Örneğin, hem düşük hem de yüksek gelir grubunda son 5 yılda Haberleşme için harcanan tutarlarda yükselişler yaşanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Toptan Giyim Firmaları / Erkek, Bayan ve İç Giyim

 

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir