1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Tekstil Üreticileri Gözünü Türkiye’ye Dikti

Tekstil Üreticileri Gözünü Türkiye’ye Dikti
0

Dünyanın tekstil başkenti olan Çin’de bu yılbaşı itibarıyla patlak veren Coronavirus salgını nedeniyle, birçok tekstil atölyesinde işler tamamen durdu. Üretimlerinin sekteye uğramasını istemeyen uluslararası çaptaki birçok tekstil markası ise, gözünü tekstil konusunda en iyi altyapıya sahip olan ülkeler arasında bulunan Türkiye’ye dikmiş durumda.

Dünya genelinde en fazla tekstil üretimi yapılan ülke olan Çin’de bu yılın başı itibarıyla görülen ölümcül Coronavirus salgını nedeniyle, birçok işletme kapılarını geçici olarak kapattıklarını duyurdu. Ancak dünya genelinde satış yapan birçok büyük tekstil markası, üretimlerinin sekteye uğramasını engellemek için üretim konusunda alternatif ülkelere yönelmeye başladı.

Dünya Gazetesi’nde yer aldığı üzere; DEİK Asya Pasifik İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Murat Kolbaşı, Çin’de üretimin 60 ila 120 gün gecikmesini beklediklerini ifade ederek, “Bu tedarikte bir boşluk yaratacak. Bu boşluğu Türkiye gibi genç makine parkuruna sahip bir ülke doldurabilir. Çin’in üretimde devreden çıkmasıyla Türkiye ciddi düzeyde bir ivme yakalayabilir. Türkiye’nin de ara mamül tedariğini yakın dönemde çözmesi gerekir. Bu konuda taleplerin döndüğünü görüyoruz. Çin’in yarattığı boşluğun ne kadarının Türkiye yakalayabilecek bu çok önemli” diye konuştu.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tekstil Atölyesi Kurmak

Hürriyet Gazetesi’nden Çiğdem Yılmaz’ın haberine göre ise, İstanbul’da tekstilin merkezi olan Merter’deki tekstil üreticileri, son 2 aylık dönemde tekstil üretiminin 5 kat arttığını söylüyor. Üstelik birçok üretici, yakın dönemde rakamların daha da artabileceğini ifade ediyor.

Konu ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan bir başka isim olan Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz ise, “Özellikle Avrupalılar daha fazla Türkiye’de alıma yönlendiler. Koronavirüs salgınının ihracata yüzde 10 ilave bir artış getireceğini düşünüyoruz. Çin dünyada birinci tedarikçi, Çin dünya pazarlarından yüzde 33’lük bir pay alıyor. Türkiye de önemli bir oyuncu, özellikle Avrupa tarafında çok daha güçlüyüz. Türkiye, Avrupa için Çin sonrası alternatif bir pazar” açıklamasında bulundu. Çin’den yüzde 1 pay almanın bile çok ciddi etkileri olacağını söyleyen Öksüz, “Çünkü biz şu an dünya pazarlarından yüzde 3.5 pay alıyoruz. Çin’in tedarikte yüzde 10 düşmesi demek bizim yüzde 10 dolayısında artış yakalamamız demektir.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  UniCredit: Türkiye Ekonomisine Pozitif Bakıyoruz
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir