1. Anasayfa
  2. Girişimcilik

Sermayesiz 8 Yeni İş Fikirleri

Sermayesiz 8 Yeni İş Fikirleri
0

Karlı İş Fikirleri platformu olarak sık sık Sermayesiz İş Fikirleri’ne yönelik incelemelerimiz sürüyor. Hatta, sermayesiz iş fikirlerine yönelik bir kategorimiz bile bulunuyor.

Türkiye’de girişimcilerin en büyük sorunlarından biri elbette sermaye. Birçoğunuzun harika fikirlerinin olduğunu ancak yeterli sermaye bulamadığınız için iş fikrini hayata geçiremediğinizin farkındayız. Eğer durum buysa, yapmanız gereken ilk etapta sermayesiz ya da nispeten daha az sermaye isteyen iş fikirleri ile sermaye oluşturmaya çalışmak olmalı. Bu açıdan birkaç aylık çalışma ile bir sermaye oluşturma şansınız olacak.

Elbette her sermayesiz iş fikri size uygun olmayabilir, yüksek gelir potansiyeliyle “yapamayacağınız” iş için boşuna emek harcamayın. İş fikirlerini iyice değerlendirin.

Son dönemde öne çıkan ve sermayesiz ya da nispeten daha az sermaye isteyen 8 Yeni iş fikri!

1. INSTAGRAM YÖNETİCİLİĞİ

instagram

Instagram, sadece Türkiye’de değil neredeyse tüm dünyada en çok kullanılan e-ticaret platformlarından birine dönüştü. Birçok işletme, fiziksel adresinden daha çok Instagram üzerinden satış yapıyor. Bu kapsamda işletmelerin bu konuda profesyonel çözümlere de ihtiyacı var. Eğer Instagram’da kendinizi geliştirebilirseniz (ki bu çok zor değil) Instagram’da işletmelere ulaşarak profesyonel destek verebileceğinizi belirtin. Kendi evinizden dahi çalışabileceğiniz bir iş fikridir ve işletmenin Instagram’daki istatistiklerini yükseltebildiğiniz sürece para kazanırsınız.

İnsanlar ilk etapta size güvenmeyebilir, bu nedenle kendi Instagram profilinizi geliştirmek; ilk yapmanız gereken şey olmalı. Referanslar elde etmek amacıyla ilk etapta ücretsiz de çalışabilirsiniz.

Instagram’da kendiniz de e-ticaret yaparak para kazanabilirsiniz. Yapmanız gerekenler için eşsiz bir rehberimiz var, rehbere ulaşmak için; Instagram’dan Para Kazanmak

2. SİGORTA KOMİSYONCULUĞU

Sigorta Acentesi Açmak

Sigorta sektörü gerçekten çok büyük ve birçok düzeydeki insan için eşsiz fırsatlar sağlıyor. Örneğin, hemen size en yakın sigorta işletmesine giderek; burada komisyonlu bir iş talebinde bulunabilirsiniz. Yapmanız gereken, bütün iletişim yollarını ve ayaklarınızı kullanarak insanlara hizmetleriniz için bilgi vermek olacak. Hepsi bu kadar… Getirdiğiniz iş kadar komisyon alacaksınız.

Deprem, konut, araç, ulaşım gibi sigorta türlerinin tamamı için destek verin. Özellikle araç sigortası konusunda sektör çok aktiftir ve sadece bu alanda kendinizi geliştirerek bile çok iş alabilirsiniz. İkinci el oto araç alımlarının yapıldığı galeri sitelerine de sık sık uğramanızı tavsiye ederiz.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

3. YOGA – PİLATES EĞİTMENİ

yoga pilates salonu

Türkiye’de Yoga veya Pilates salonu açabilmek için antrenör lisansına ihtiyacınız var. Bu lisansları 2-3 haftalık eğitimler ile alabiliyorsunuz. Lisans alabilmek için 500 lira civarında paraya ihtiyacınız olacak. Bu lisansınız ile bir işletme de açabilirsiniz ancak elbette sermayeniz yoksa bu lisansınızı kiralamak isteyen birçok işletme bulabilirsiniz. Tabii ki işletmede çalışmanız için de çok sayıda teklif alacağınızı belirtelim, çünkü bu lisanslara sahip çok sayıda insan yok. Özellikle Anadolu’da bulmak gerçekten çok zor. Tüm ek bilgiler; Yoga ve Pilates Salonu Açmak

4. TAMİRCİLİK

TAMİRCİLİK

Eğer sermayeniz yoksa tam olarak size uygun olmayabilir çünkü en azından bir tamir seti almanız gerekir ki, bu yaklaşık 400-500 lira tutacaktır. Ancak el emeği olduğu için çok ciddi tutarlarda para kazanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Gaziantep Erdemoğlu Baklavaları Bayilik

Eğer tamircilik konusunda bilgi sahibi değilseniz, ilk etapta basit makineler ve teçhizatlar için destek verin. Örneğin elektrik sobaları, mobilyalar, koltuk takımları, çeşitli küçük ev aletleri gibi. Bu konularda bilgi sahibi olmak için sadece Youtube videolarını bile kullanabilirsiniz. Kendinizi geliştirmek için ise mutlaka akıllı cep telefonlarını öneriyoruz. Küçük bir yazılımsal sorun için bile 300-400 lira kazanabiliyorsunuz. Üstelik akıllı cep telefonları gerçekten çok sık bozuluyor!

5. ANKETÖR

anketör

İnsanları ikna kabiliyetiniz fazlaysa günlük 200 – 300 lira bile kazanabileceğiniz bir iş fikri. Hemen bir anket şirketine ulaşarak iş isteyebilirsiniz. Bu şirketler düzenli maaş vermedikleri için hemen iş vereceklerdir çünkü yaptırdığınız anket başına ödeme yapıyorlar. Kazan – kazan durumu olduğu için iş bulmanın en kolay olduğu sektördür. İş arama sitelerini kullanarak anket şirketlerine ulaşabilirsiniz. Ek olarak ayrıntılı bilgiler Anketörlük Nasıl Yapılır rehberinde.

6. REKLAM KOMİSYONCULUĞU

Asansör Reklam

Günümüzde sadece reklamlar ile ayakta kalan işletmeler var. Reklam ajansları, dergiler, gazeteler, tv kanalları, radyolar gibi iletişim – medya sektörü reklamsız ayakta kalamaz. Bu şirketlere giderek, getirdiğiniz reklam başına komisyon ile iş alabilirsiniz. Bu işletmeler size maaş vermeyeceği için büyük ihtimal ile hemen size iş vereceklerdir. Sizin yapmanız gereken de, dükkan dükkan, mağaza mağaza dolaşarak reklam almaya çalışmak olacak. İkna kabiliyetiniz fazlaysa, her gün 5-10 tane reklam bile alabilir ve her reklam başına yüzde 20-30 komisyon alabilirsiniz.

Elbette çalıştığınız şirketten yüksek bir komisyon almaya çalışın. Birkaç iş getirdikten sonra daha iyi komisyon alma şansınız da olacak.

7. STRES YÖNETİMİ KURSU

stresle nasıl başa çıkılır

Tüm dünyada özellikle çalışanların karşılaştığı en büyük sorun olan stres ile mücadele için sık sık stres yönetimi kursları düzenleniyor. Bu kursları düzenlemek için ise 200 lira civarında maliyet oluşturan bir stres yönetimi sertifikası almanız yeterli. Son dönemde bu kurslara çok yoğun ilgi var, belediyelerden dahi ücretsiz olarak talep ederek kursu düzenleyebileceğiniz bir alan bulabilirsiniz. Ek olarak oda ve derneklere giderek buralarda da stres yönetimi kursu düzenleyebilirsiniz, kurs başına 3-4 bin liraya kadar rahatlıkla gelir elde edebilirsiniz.

İnsanların sizi tanıyabilmesi için sosyal medyayı yoğun bir şekilde kullanmanızı öneririz.

8. DÜĞÜN DANIŞMANLIĞI

düğün

Birkaç yıl öncesine kadar düğünler artık çok daha masraflı ve profesyonel bir danışmanlık ile yapılıyor. Düğünler için harcanan para ise her yıl neredeyse katlanarak büyüyor. Bu kapsamda özellikle büyük şehirlerde bulunuyorsanız, düğün danışmanlığı yaparak ciddi paralar kazanabilirsiniz. Elbette bu işi profesyonel olarak yapan danışmanlık ajansları olsa da, daha küçük bütçeli işler için ise genellikle bir personelden yardım alınıyor. Sosyal medyayı aktif kullanarak ve düğün salonlarına ilan bırakarak iş elde edebilirsiniz.

Bu işte ilk olarak etrafınızda düğün yapmak isteyenlere yardımcı olarak referans edinmenizi öneriyoruz. Bu tür iş kollarının tamamı “fısıltı gazetesi” ile ilerlemektedir. Düğüne katılan herkes ister istemez sizin adınızı duyacaktır ve bu sayede hiç ummadığınız anlarda telefonunuz çalabilir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir