Petshop Dükkanı Açmak
  1. Anasayfa
  2. Dükkan Açmak

Petshop Dükkanı Açmak

0

Günümüzde hayvanlara ilgi oldukça fazla olmaya başladı. Özellikle pandemi döneminden itibaren bireyler sosyalleşmek ve vakit geçirmek için istediği hayvanı satın alarak bakımına başlamıştır. Bu durumdan hayvanların ihtiyaçlarını karşılayacak petshoplar gittikçe açılmaya ve satışlarında artış göstermiştir. İçerisinde birçok türü ve birçok malzeme türü bulunduran petshop için kurulum aşaması ve merak edilen detaylarına yer verilmiştir.

Petshop dükkanı açmak, petshop dükkanı nasıl açılır, petshop dükkan açma maliyeti, petshop ortalama kazanç.
Petshop dükkanı açmak

Petshop Dükkanı Nasıl Açılır

Petshop dükkânı için belirli hususlara dikkat ederek açmak yüksek kar getirecektir. İş planı sağlayarak yapım aşamasını sağlayabilirsiniz.

  1. Dükkân Lokasyonu: Dükkan lokasyonu işin en önemli adımlarıdır. Özellikle hayvanları tercih eden bölgelerde yer almanız satış ihtimalinizi daha çok artırmasını sağlayacaktır. Bu tür yerlerde bölgenin parklarını veya petshoplarını araştırma sağlayarak öğrenim sağlayabilirsiniz. Bölge içerisinde hayvan bakımı fazla ise mama ve diğer ürünlerin de satışlarını oldukça fazla yüksek halde tutacaktır. Petshop dükkanlarının avantajlarında ise sokak arasında bile açsanız dükkânın tutuyor olmasıdır. Müşteriler evde bakacakları hayvanları için bütün lokasyonları gelebilmektedir. Sokak aralarında petshop dükkânı açmak da yüksek kira derdinden bir nebze düşürecektir.
  2. İş Bilgeliği: Petshop işi içerisinde iş konusunda bilgili olmanız gerekmektedir. Özellikle hayvan bakımı teknik bilgiler konusunda tecrübeli olmanız müşterilere karşı cevap vermeniz büyü etki gösterecektir. Müşteri memnuniyetini bilginizle sağlamanız daha çok yayılmanızı sağlayacaktır.
  3. Dekorasyon Harcamaları: Petshop dükkanları genellikle küçük dükkanlardan oluşmaktadır. Ancak ortamın basık olması da kişilerin kalmasını engelleyecektir. Bu tür durumlarda daha ferah tasarımlarla birleştirmeniz kişiler ortam içerisinde daha çok kalmasını ve satın alma dürtüsünü etkileyecektir. Yeni nesil modern tasarımlardan faydalanarak dükkân dizaynı yapmanız sizin artınıza olacaktır.
  4. Malzeme Tedariği: Malzemeleri alacağınız yerleri iyi belirlemeniz gerekmektedir. Kaliteli ürünler sunarak müşterilerin memnuniyetini sağlamak zorundasınız. Ayrıca mama ürünleriniz taze olması gerekmektedir. Sürekli olarak ürünlerin korunması ve iyi bir ortamda kalması gerekmektedir.
  5. Çeşitler Sunmak: Petshop dükkanında kişilere birden fazla çeşitler sunmanız gerekir. Özellikle petshop denince ilk akla gelenler akvaryum, balıklar, kuş çeşitleri olarak meydana gelmektedir. Bu tür alanlarda satış yapacağınız zaman müşterilerinize göstereceğiniz birebir ürünler sunmak kişilerin hoşuna giderek satın alma ihtimalini artırmaktadır. Teknik bilgilerle müşterilere cevap vererek satışlarınızı sağlayabilirsiniz.
  6. İşini Sevmek: Petshop dükkânı oldukça uğraştırıcı iş olarak yer alır. İşi severek yapmanız zorluklara karşı mücadele etmenizde yarar sağlayacaktır. Başlangıç olarak balık, kuş, mama ve malzemelerle başladığınız sektörde kedi, köpek, kaplumbağa, tavşan gibi hayvanlarında satışlarınıza başlayabilirsiniz. Bütün hepsiyle ayrı vakit ve ilgiyle hareket etmeniz gerekmektedir. Ayrıca bazı konularda bilgisiz kaldığınızda uzman kişilerden bilgi almanız da önemlidir. Kendinizi geliştirmeniz yeni fikirlere ve gelişiminize katkı sağlayacaktır.
  7. İnternetten Satış: Petshop malzeme ve mamaları internet üzerinden satarak ek gelir elde edebilirsiniz. Genellikle kişiler kuş gibi hayvanlara bakmak istediğinde set halinde ürünlere yönelirler. Sizde müşterilere özel uygun fiyatta özel set satışı sağlayarak satışlarınıza ek gelir sağlayabilirsiniz.
  8. Sosyal Medya Kullanımı: Petshop dükkanlarından daha ön plana çıkmak için sosyal medya için içerik üretebilirsiniz. Dükkân içini çekerek veya kuş türleri için bilgilendirici içerikler üreterek müşterileri çekebilirsiniz. Güvenilir ve bilgin kaynaklardan yararlanan müşteriler alışveriş yapmak isteyecektir.

Petshop Dükkan Açma Maliyeti

Petshop dükkân açma maliyeti olarak yaklaşık olarak 100-150 bin TL’ye kadar başlangıç sermayesi yaşanabilir. Dükkân girişinde sizlerden çift kira ve depozito gibi masraflar istenebilir. Malzemeler ve tasarımların oluşturulması tasarlanması başlangıç sermayesi olarak 100 bin ideal sayıdır. Bu tür harcamalarda önceden fiyat bilgileri alarak ve iş fikrini detaylı bir şekilde oluşturarak hareket etmelisiniz. 

Ayrıca ilk aşamalarda acil durum parası oluşturmanız gerekmektedir. Acil durum parası dükkânın ilk aylarında zorlu dönemlerde geçtiğinden itibaren kullanacağınız bütçedir. Acil durum parası en az 3 ay geçinecek türde olması gerekmektedir. Zamanla müşteriler oturacağından acil durum parasına ilerleyen zamanlarda ihtiyaç kalmayabilir.

Petshop dükkanı açmak, petshop dükkanı nasıl açılır, petshop dükkan açma maliyeti, petshop ortalama kazanç.

Petshop Ortalama Kazanç

Petshop dükkanında ortalama kazanç müşteri sayısına göre bağlıdır. İnternet üzerinden ek gelir satışları sağlayabilirsiniz. En çok gelir kaynağı mama satışlarından gelmektedir. Mama satışları da hayvan bakan kişiler için her ay müşteri olarak geri döneceğinden gelir aydan aya artış gösterecektir. Ortalama olarak masraflar düşürüldüğünde başlangıçta aylık 10 bin TL başlangıç karı bırakabilmektedir. İlerleyen dönemlerde daha çok artış sağlayarak bu durumu artırabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir