Pazarlama temelde zorlu, zahmetli ve maliyetli bir süreçtir. Ancak teknolojinin getirdikleri sayesinde pazarlamayı otomatikleştirmek artık daha kolay. Özellikle internet kullanımının artması ve neredeyse her bireyin cebinden internete birkaç saniyede ulaşabilmesiyle birlikte pazarlama daha kolay bir hale geldi.
Pazarlama bir işletme için olmazsa olmaz bir süreçtir. İşletmeler için “motor” görevi gören pazarlama, cironuzu, karlılığınızı ve marka değerinizi artırabilmenin öncelikli yoludur. Bu nedenle pazarlamaya özen göstermeli ve enerjinizi doğru harcamak için pazarlamayı otomatikleştirmeye yönelik çalışmalar yapmalısınız.
Çalışmalara başlamayı düşünüyorsanız, 3 kolay yola göz atmanızı öneririz.
1. e-MAİL
e-Posta pazarlaması düşündüğünüzden daha kolay ve etkili bir yöntemdir. ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, e-posta pazarlamaları için harcanan her 1 dolar, ortalama olarak 38 dolarlık bir getiri sağlıyor.
e-Posta listesi oluşturabilmek için, insanların e-posta bülteninize kayıt olması için teşvik edici yollar bulmalısınız. E-Mail bülteni oluşturduğunuz zaman kişileri gruplara ayırmanızı özellikle öneriyoruz. Örneğin kadınlar ile erkeklere yada CEO ile İşsiz Birine aynı maili göndermek iyi bir fikir olmayabilir.
2. SOSYAL MEDYA
Artık hepimiz en az bir sosyal medya mecrasında yer ediniyoruz. Bu da özellikle işletmeler için harika bir pazarlama fırsatı sağlıyor.
Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, Google+ gibi platformlara yönelik sosyal medya çalışmaları yapabilirsiniz. Ayrıca bu platformlara yönelik çalışmaları otomatikleştirmek için de birçok ek araç bulunuyor. Bu araçlara yönelik çalışmaları mutlak suretle öneriyoruz. Ayrıca sosyal medya pazarlaması son dönemde işletmelerin en çok para harcadığı sektör olarak da dikkat çekmektedir.
3. YAPAY ZEKA
AI pazarlaması son dönemde pazarlamanın otomatikleştirilmesi için kullanılan ana yöntemlerden biri olmaya başladı. Son verilere göre, AI Pazarlaması kullanan işletmelerin yüzde 77’si dönüşümlerinde büyük artış elde etti.
AI Pazarlama otomasyonları aracılığıyla müşterilerin beğenebileceği ürünlerle ilgili önerilerde bulunmak kesinlikle daha kolay olacak. AI ile özellikle olası müşterilerinin ilgi alanlarını bulmak daha kolay olacak. Ancak AI Pazarlama sistemleri henüz Türkiye’de ciddi bir altyapı bulamamıştır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Pazarlama ve işletme yönetimi konusunda ilginizi çekebilecek diğer rehberler:
- Yeni İşiniz İçin Doğru Pazarlama Ekibini Nasıl Seçersiniz
- Küçük İşletmeler İçin 9 Ücretsiz Dijital Pazarlama Aracı
- İyi Bir Pazarlama Planı Nasıl Hazırlanır?
- Pazarlama Stratejileri ve Taktikleri
- En Başarılı 15 Satış ve Pazarlama Teknikleri / Stratejiler
- Pazarlamayı Otomatik Hale Getirmenin 3 Basit Yolu
- Viral Pazarlama Nedir: Bir Gecede Başarıyı Yakalamak
- 4 Adımda Sosyal Medya Pazarlama Stratejisi Nasıl Geliştirilir
- İşletmenizi Çevrimiçi Pazarlamak için 7 Ücretsiz Yol ve İpuçları