1. Anasayfa
  2. Girişimcilik

Para ve Tecrübe Olmadan Nasıl İş Kurabilirim?

Para ve Tecrübe Olmadan Nasıl İş Kurabilirim?
0

Yeni bir iş fikrine giriş yaparken paranız yoksa, tecrübenize güvenmek zorunda kalırsınız. Peki ama hem paranız hem de tecrübeniz yoksa ne yapacaksınız?

Temel şartlar altında yeni bir iş fikrine giriş yaparken belirli bir sermayeye veya tecrübeye sahip olup olmadığınızı incelemenizi öneriyoruz. Ancak her iki durumdan da yoksunsanız bu o işe asla başlayamayacağınızı gösteren bir konu değil. Bir işin karlı olduğunu düşünüyorsanız ve o işe koyulmak istiyorsanız, paranız veya tecrübeniz de yoksa; sizler için birkaç ipucunu sıraladık…

1. KARLI BİR İŞ FİKRİ BULUN

Paranız ve tecrübeniz yoksa dikkat etmeniz gereken ilk şey, karlı bir iş fikrini bulmaktır. Bunun en önemli nedeni, işi pazarlayabilmenizdir. Bu nedenle işin gerçekten karlı olması gerekmekte.

Karlı İş Fikirleri platformu olarak bu sorununuzu büyük ölçüde çözebilecek rehberlere sahibiz. Sadece ana sayfamızda bile karlı yüzlerce iş fikri bulabilirsiniz.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

2. İŞİ YAPANLARDAN BİLGİ ALIN

Karlı bir iş fikri bulduğunuza inandığınız zaman eğer o iş hakkında tecrübeniz yoksa, işi zaten yapanlardan bilgi almaya çalışmanızı öneriyoruz. Elbette kolay kolay kimse kendi işinin püf noktalarını paylaşmayacaktır. Ancak bu hiçbir bilgi alamayacağınız anlamına gelmez. İşletmelerin insan kaynakları veya pazarlama bölümlerine bir mail atarak şansınızı mutlaka demenizi öneririz.

3. İNTERNETTEN FAYDALANIN

İnternetten artık aklınıza gelebilecek hemen hemen her konuda bilgi bulma şansınız var. Hangi iş olursa olsun muhtemelen hakkında birkaç satır bir şeyler bulabilirsiniz. Eğer yeterli gelmiyorsa, sosyal medyada ve forumlarda da bu konu hakkında bilgi almak üzere araştırma yapabilirsiniz. Soru sormaktan çekinmeyin, insanlar girişimcileri sever.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Türkiye'nin En İyi Toplu Mail Gönderme Platformları

4. YENİ ARKADAŞLIKLAR EDİNİN

Bir girişimci kendi başına ofiste gün boyu oturmaz. Girişimciliğin temel kurallarından biri de sosyal olmaktır. Mevcut arkadaşlarınızın arkadaşlarıyla da başlayarak arkadaş çevrenizi genişletin ve kendileriyle iş sohbeti yapmaya çalışın. Böylelikle hiç düşünmediğiniz bir konuda aklınıza yeni bir fikir gelebilir. Ayrıca iyi dostluklar genellikle iyi ortaklıklar yapmanızı da sağlayabilir.

5. ORTAK BULUN

Yeni bir iş yapmak istediğiniz zaman o iş için mutlaka sermaye gerekiyorsa ve sizde bunu sağlayabilecek para yoksa; bu durumda ortak bulmanız gerekir. Yapmak istediğiniz işi güzel bir şekilde pazarlayabilirseniz, ortak bulmanız zor olmayacaktır. Özellikle arkadaşlarınızdan ve akrabalarınızdan başlamak üzere ortak arayışına girebilirsiniz. Ortak bularken mutlaka yazılı bir sözleşme yapmanızı öneriyoruz.

6. KREDİ VEYA HİBE ARAYIN

Eğer ortak bulmak istemiyorsanız bu durumda sermaye konusunu başka bir şekilde halletmeniz gerekecek. Bankalarda kredibiliteniz varsa kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Eğer kredi alma şansınız yoksa da Türkiye’de girişimciliği destekleyen çok sayıda kurum bulunuyor. Örneğin KOSGEB HİBE rehberimiz işinize yarayabilir.

7. SERMAYESİZ İŞ FİKİRLERİNE ODAKLANIN

Tecrübeniz ve sermayeniz yoksa; bu durumda daha basit ve sermaye istemeyen iş fikirlerine odaklanmanız faydalı olabilir. Genellikle sermayesiz iş fikirleri çok basittir ve emeğiniz aracılığıyla para kazanırsınız. Bu durumda daha yüksek bir sermaye oluşturmak için şansınız olacak. Sermayesiz iş fikirlerine odaklanarak kısa sürede orta seviyede bir sermaye oluşturma şansınız olacak. Sermayesiz iş fikirlerine göz atmak için Sermayesiz İş Fikirleri kategorimizde yer alan yüzlerce rehberden faydalanabilirsiniz.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir