1. Anasayfa
  2. Dükkan Açmak

Organik Ürün / Gıda Dükkanı Açmak

Organik Ürün / Gıda Dükkanı Açmak
0

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de organik ürünlere yönelim ciddi bir şekilde artıyor. Bu sektörden pay alabilmenin çok farklı yolları var. Ancak eğer 70 bin lira civarı sermaye sahibiyseniz bu konuda Organik Ürün / Gıda Dükkanı açmak mantıklı bir fikir olacak.

İnternetten organik ürün / gıda alışverişi ne kadar artıyor gibi görünse de, son dönemde çok kalitesiz ve sahte ürünlerin internet yolu ile müşterilere ulaştırılması nedeniyle dükkanlara yeniden bir yönelim var. Bu nedenle şık bir dekor ve orijinal ürünler ile kısa sürede çok ciddi bir müşteri kitlesine ulaşabilirsiniz.

BAŞLANGIÇ

Organik Ürün Dükkanı

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

Organik ürün dükkanı açabilmenin ilk yolu güzel bir noktada minimum 50-60 metrekare bir dükkan bulmaktır. Bu dükkanın kirasına ise dikkat etmeniz gerekiyor, zira ilk aylarda ciddi bir satış elde edemeyebilirsiniz; Bu nedenle kirayı cebinizden 4-5 ay ödeyebileceğinizi unutmayın. Dükkanı bulduktan sonra ister profesyonel ister de amatör olarak bir dekorasyon yapabilirsiniz. Dekorasyon yaparken en çok dikkat etmeniz gereken nokta tarihi – antik – organik havası yakalamaya çalışmak olacak. Bu konuda rehberimizin altında organik ürün dükkan tasarım fikirlerine de yer verdik.

DÜKKAN KURULUMU

Kiralayacağınız dükkanı bulduktan ve dükkan için dekorasyon fikirlerine karar verdikten sonra, bulunduğunuz ilin belediyesine ve vergi dairesine giderek resmi işlemleri başlatın. Bu adımda yardıma ihtiyacınız varsa Dükkan Açmak İçin Gerekli Belgeler adlı rehberimizden yardım alabilirsiniz.

Dükkanın resmi işlemlerini yaptıktan sonra akılda kalıcı bir dükkan ismi seçmenizi öneriyoruz.

MAL ALIMI

Organik ürün dükkanı açarken en çok dikkat etmeniz gereken nokta da orijinal ve sektörde aranan markaların organik ürünlerini bulmak olacak. Sektörde aranan ve orijinal organik ürün bulmak konusunda sıkıntı yaşıyorsanız eğer, Organik Ürün Toptancıları adlı rehberimizde yer alan firmalar ile iletişime geçebilirsiniz. Tüm dükkanı tek bir marka ile doldurmak yerine birkaç farklı markanın ürünlerine yönelmeniz mantıklı olabilir. Ürünleri toptan alacaksanız eğer mutlaka sıkı bir pazarlık yapın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Akaryakıt Promosyonu Devri Sona Erdi - Benzinliklerde Kâr Artışı Yaşanacak

DÜKKANIN GELİŞTİRİLMESİ

Organik ürün dükkanının kurulumunu gerçekleştirdikten ve organik ürün temini yaptıktan sonra yapmanız gerekenler:

  1. Mutlaka kurumsal kimliğinizi oluşturun ve bu konuda profesyonel destek de alabilirsiniz.
  2. Dükkanınıza mutlaka eve servis seçeneği sunun, bunun için yalnızca 1 personel istihdam etmeniz gerekecek. Bir de sabit telefon numarası ve WhatsApp numarası.
  3. Bulunduğunuz bölgedeki yerel gazete, radyo ve sosyal medya hesaplarına küçük reklamlar yapın. Geri dönüşe göre bu reklam payını artırabilirsiniz.
  4. İlk etapta ürünler üzerine uyguladığınız kar marjını daha düşük seviyede tutmak mantıklı olabilir. Ancak işler bir süre yükselme eğilimi gösterir göstermez asla kar marjını yükseltmeyin. Özellikle sık satılan ürünlerde kar marjını sabit tutmanız gerekiyor. Ancak daha düşük satış eğilimi gösteren ürünlerin kar marjını zamanla yükseltebilirsiniz.
  5. Piyasada özellikle televizyon programlarında Organik Ürün tavsiyesi veren bazı ünlü isimler var, bu isimlerin verdiği ürünleri ve markaları mutlaka barındırın.
  6. Dükkanınızda bulunan tüm personeli mutlaka ama mutlaka organik ürünler konusunda bilgilendirin. Ayrıca personelin bir doktor önlüğü giymesi iyi bir intiba bırakabilir.
  7. Bazı ürünler müşteriler tarafından ilaç gibi düzenli olarak kullanılıyor, bu nedenle mutlaka ama mutlaka ürünlerin düzenli olarak elinizde yeterli düzeyde bulunmasına özen gösterin.
  8. Mevsimsel değişiklik dönemlerinde mutlaka daha fazla reklam yapın. Özellikle nezle-grip dönemlerinde kapınız çok çalınacak.
  9. İçeride mutlaka bayan – erkek personel barındırın. Bazı müşterilerinizin özel konularda ihtiyaçları olacak ve bunu karşı cinse anlatmayabilir, bu da müşteri kaybına neden olacaktır. Mümkünse erkek müşteriye erkek, bayan müşteriye bayan personel ilgilenmeli.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir