1. Anasayfa
  2. Girişimcilik

Ne Üretebilirim – Üretim Fikirleri

Ne Üretebilirim – Üretim Fikirleri
0

Sık sık karlı iş fikirleri platformunda üretim odaklı çalışmalar yapmanızı öneriyoruz. Üretim, halihazırda dünyanın en büyük girişimcilik hikayelerini ortaya koymaktadır. İster bir ev hanımı olarak evinizde küçük tatlılar üretin, isterseniz de küçük bir makine satın alarak kürdan üretin.

Türkiye büyük bir ülke, 81 ilin tamamında farklı üretim fikirleri ve fırsatları var. Bu fırsatları değerlendirebilmek ve doğru fırsatları elde etmek de sizin girişimcilik özellikleriniz ile ortaya çıkacaktır. Örneğin Artvin şehrinde mutlaka insanlar bir şekilde ekmek satın almak zorundadır. Belirli bir bölgede fırın sıkıntısının olduğunu fark etmeyi başarırsanız, açacağınız fırın ile güzel bir gelir elde edebiliyorsunuz. Bir şekilde bazı malzemelere ihtiyacımız var, bunları mutlaka temin etmemiz gerektiği için, üretim fikirleri daima cazip olmayı sürdürecek.

Üretim odaklı fikirler arıyorsanız eğer ilk olarak bulunduğunuz bölgenin piyasası hakkında iyi bir araştırma yapmanız gerekiyor. Bu araştırmayı en iyi şekilde size en yakın toptancılar sitelerini gezerek elde etmeniz mümkün. Bu toptancılar sitesinde yapacağınız araştırmalar ile hangi ürünlerin uzak şehirlerden veya olması gerektiğinden daha pahalıya geldiğini araştırmanız gerekiyor.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

Örneğin her şehirde mutlaka koltuk kılıfı satılmaktadır. Bu koltuk kılıflarının çoğu Gaziantep gibi fabrikaların yoğun olduğu bölgelerde üretilip Türkiye’ye dağıtılmaktadır. Halbuki koltuk kılıfı üretebilmek için maksimum 60 bin liraya kurulan bir atölye kurmanız yeterli. Bu koltuk kılıfları ortalama 200 TL’e toptancılara satılırken, siz bu kılıfları 70 TL civarında üretebiliyorsunuz. Burada verdiğimiz örnekten kasıt, genellikle bu tür ürünlerde araya giren komisyoncuların fiyatları yükseltmesidir. Yani bir ürünü kolay kolay fabrikadan direkt olarak satın almak zordur. Bu da komisyoncuların araya girmesine ve fiyatın artmasına neden oluyor.

Bir üretici olarak en büyük avantajınız büyük ölçüde bu komisyoncuları aradan çıkararak toptancılara daha ucuza ürün sağlamanız olacak. Bir toptancı aynı ürün için daha fazla ödeme yapmak yerine sizi tercih edecektir. Ne üretebilirim diye düşündüğünüz vakit mutlaka toptancılar sitesinde birkaç bağlantı elde etmenizi öneriyoruz. Bu bağlantılar sayesinde hangi ürünlerin temininde sıkıntılar yaşandığını belirlemeniz daha kolay olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Pazarlama Stratejileri ve Taktikleri

Ayrıca KOSGEB, Türkiye’de üretim odaklı çalışan fabrika ve atölyeler için büyük destekler sağlamaktadır. Size en yakın Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) şubesine giderek burada Atölye – KOBI gibi işletmelerinizde üretebileceğiniz fikirler için hangi destekleri alabileceğinizi öğrenebiliyorsunuz.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir