Mimarlık – İnşaat Sektöründe En Karlı 9 İş Fikri
  1. Anasayfa
  2. Girişimcilik

Mimarlık – İnşaat Sektöründe En Karlı 9 İş Fikri

0

Türkiye’de son dönemde inşaat sektöründe daralmalar yaşanıyor olsa bile halen ülkenin en büyük sektörü inşaat ve mimarlık. Bu doğrultuda her iki sektörde yeni yatırım veya girişim planlamanız bulunuyorsa en karlı olarak değerlendirebileceğimiz düşük-orta ve yüksek sermayeli iş fikirlerini inceledik.

Bu iş fikirlerinden elbette hepsinin size uygun olma şansı yok. Birçok iş fikri teknik bilgi ve deneyim isteyecektir. Bu nedenle hangi iş fikrinin size uygun olduğunu belirlemek üzere planlama yapmanızı tavsiye ederiz.

1. 3B MODELLEME

Bütün projelerin lansmanı için 3B modellemeye ihtiyaç duyuluyor. Türkiye’de başarılı 3B işletmelerin birçoğu personel eksikliği yaşamaktadır. Bu konuda kendinizi geliştirerek, başarılı bir işletme kurabilir ya da halihazırda sektörde bulunan bir işletmede yüksek gelirler ile iş fırsatı elde edebilirsiniz.

2. MİMARİ BLOG

Mimari konusunda eşsiz deneyim ve bilgilerinizi başkalarına aktarabilecek seviyede bulunuyorsanız bir mimari blog kurabilirsiniz. Bu tür blogların çok sayıda takipçisi bulunuyor ve insanlar özellikle ilham almak için sıklıkla bu platformları kullanıyor. Blogunuzu açtıktan sonra reklam servisleri aracılığıyla gelir elde edebilirsiniz.

ÖNEMLİ: Gayrimenkul Yatırımı Yapanlar Dikkat: İnşaat Maliyetleri Hızla Yükseliyor

3. KÜVET YENİLEME

Evlerin hemen hemen en sık yenilenen bölümlerinden biri de küvetlerdir. Küvetler için tamir, bakım ve yenileme üzerine bir işletme kurulabilir. Ancak bu iş için yüksek oranda personel masrafınız olacaktır. Bu nedenle işletmenin ilk aylarında yeterli talep görülünceye kadar personel alımlarına dikkat edilmeli.

4. BİNA DENETİM

Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye’de en fazla iş hacmi artan işlerden biri de bina denetimi. Ancak bu sektörde işletme açabilmek için üniversitelerin Bina Denetim ve Cihaz Yöneticisi bölümlerinden mezun olmanız gerekiyor.

5. FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI

Türkiye’de tüm önemli yapılar, binalar için fizibilite çalışmasına ihtiyaç duyuluyor. Mevcut süreçte bu sektörde faaliyet gösteren firmalar bu konuda bölümlere sahip değil. Ancak bakanlıkların düzenlemesi ile birlikte fizibilite yaptırmak artık zorunlu. Bu nedenle bu sektöre yönelmek karlı iş fikirleri arasında yer alacaktır.

6. YANGIN GÜVENLİĞİ

Tüm yapıların yangın güvenliğinin alınması zorunludur. Ancak Türkiye’de bu iş genellikle işinin uzmanı olmayan işletmeler tarafından “yama” ile yapılmaktadır. Profesyonel bir işletme kurarak yeni yapılacak yapılar ve yangın güvenliği olmayan eski yapılar için hizmet verilebilir.

7. AYDINLATMA TASARIMI

Aydınlatma tüm yapılar için kritik bir konudur. Ek olarak tasarıma önem veren ev sahipleri de sıklıkla aydınlatma tasarımı konusunda hizmet satın almaktadır. Bu doğrultuda aydınlatma için profesyonel bir işletme kurulabilir. Elbette bu konuda yeterli teknik bilgisine ve deneyime ihtiyacınız olacak.

8. İÇ TASARIM

Mimari sektöründe en çok talep gören hizmetlerden biri de iç tasarımdır. Bu konu gün geçtikçe daha kapsamlı bir şekilde ele alınıyor. Artık sadece iç tasarıma odaklanan Anadolu’da bile binlerce şirket bulabilmek mümkün. Ancak bu iş kolunda reklam çok değerlidir. İç tasarıma odaklanacak olan bir işletmeyi kurmanın maliyeti çok yüksek değildir, ancak reklam ve pazarlama için yüksek düzeyde sermaye ihtiyacınız olacak.

İç tasarım sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin özellikle profesyonel İç Mimarlara ihtiyaç duyacağını da belirtmekte yarar var.

9. PEYZAJ

Çevre düzenlemesi olarak da bilinen peyzaj hizmetlerine odaklanabilirsiniz. Gün geçtikçe insanların tasarım kaygısı Türkiye’de de artmaktadır. Bu doğrultuda tasarım odaklı tüm hizmetlerde talep artışı bulunuyor. Peyzaj hizmeti veren işletmelerin mutlak suretle ihaleleri de yakından takip etmesi gerekiyor.

İlginizi Çekebilir