1. Anasayfa
  2. Dükkan Açmak

Manikür – Pedikür Salonu Açmak

Manikür – Pedikür Salonu Açmak
0

Yurt dışı endeksli birçok moda akımının etkisiyle birlikte artık manikür ve pedikür işlemleri direkt olarak kuaförlerde veya güzellik salonlarında yapılmıyor. Bu iş için alanında uzmanlar aracılığıyla hizmet vermek üzere özel salonlar kurulmaya başlandı.

Bu kapsamda manikür ve pedikür salonları özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere büyük şehirler için önemli trend bir iş fikri olmaya başladı. Henüz yeni olan bu trende yönelik bir iş fikrini hayata geçirmenizi önerebiliriz.

Manikür – Pedikür Nedir?

Manikür el ve el tırnaklarının bakımı, pedikür ise ayak ve ayak tırnakları bakımıdır. Her durumda da güzellik kaygısı ön plandadır ve amaç genellikle sağlık değildir.

Hem erkekler hem de kadınlar el ve ayaklarıyla birlikte tırnaklarının da güzel görünmesini ister. Türkiye’de herhangi bir çalışma bulunmuyor ancak her iki işlemde de kadınların ön planda olduğunu belirtmek mümkün. Ancak bu hizmeti sağlayan kuaför ve güzellik salonlarında çalışan personellerde ise erkekler ön planda bulunuyor. Ancak tüm işletmelerde hem erkek hem de kadın personel bulabilmek mümkün.

MANİKÜR – PEDİKÜR SALONU AÇMAK

manikür

İlginç gelebilir ancak Manikür ve Pedikür yaptıran insanlar genellikle bu hizmeti alırken, keyifli bir zaman geçirmek istiyor. Hem Türkiye’de hem de dünyanın geri kalanında insanlar bu işlemi birkaç saatlik keyifli bir zaman geçirmek için talep edebiliyor. Bu nedenle bu tür bir salon açacak insanların ve işletmede çalışacak tüm personelin güleryüzlü, müşteri memnuniyetini üst seviyeye çıkartabilecek ve konuşkan olması tercih edilmelidir. Ayrıca elbette Manikür ve Pedikür konusunda deneyimli uzmanlar işletmeye artı değer katacaktır.

Bu salonların müşterileri güzel görünmek isteyen, modayı takip eden ve belirli bir gelir durumunun üzerindeki insanlardır. Bu nedenle doğru müşteri kitlesine erişebilmek amacıyla işletmenin nispeten gelir durumunun yüksek olduğu bölgelerde açılmasını öneriyoruz. Bu aynı zamanda yüksek kira anlamına geliyor.

Bu nedenle öncelikle nispeten gelir durumu yüksek bir bölgede, 60 metrekare büyüklüğe sahip kiralık bir dükkan bulmanız gerekiyor. Kira kontratını en az 5 yıl yapmanızı öneriyoruz. Bu işletmelerde lokasyon değişikliği büyük zarar anlamına geliyor, bu nedenle uzun vadeli düşünmenizi öneriyoruz.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

RESMİ İŞLEMLER ÖNEMLİ

İşletme için alanı kiraladıktan sonra salonun kurulması için resmi işlemlerin yapılması gerekiyor. Ancak Türkiye’de bu tür salonların kurulması için yasal mevzuatta sorunlar var. Çünkü bir manikür – pedikür salonunda kuaför işlemleri yapılmıyor. Ancak bu işletmeyi açabilmek için muhtemelen belediyeler sizleri kuaför kapsamında değerlendirebilir. Bu nedenle kuaför açmak için gerekli şartlara tabii olabilirsiniz. Eğer buna tabii olursanız, (belediyeye mutlaka sorun, her belediye farklı şartlara sahip) Kuaför Açmak adlı rehberimizdeki şartları karşılamanız gerekir.

İşletme için yasal sorunları açtıktan sonra, şık ve modern bir isim belirleyip, yine şık bir dekorasyon yaptırmanızı öneriyoruz. Dekorasyon bu tür işletmelerde çok önemlidir ve ana maliyetin büyük bir kısmı dekorasyona harcanan paradır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Hindi Yetiştiriciliği Karlı Mıdır? Maliyeti

Bunun için bir profesyonelden yardım alabileceğiniz gibi sosyal medyada manikür – pedikür – güzellik salonlarının dekorasyonlarından da fikir alabilirsiniz. Elbette işe koyulmadan önce dekorasyon için ayırabileceğiniz bütçeyi hesaplayın, işin yarıda kalmasını istemeyiz.

PERSONEL

İşletmeyi kurduktan sonra işe koyulmak için en önemli adımlardan biri de personeldir. Doğru personeli bulabilmek gerçekten yıpratıcı olabilir. Çünkü önceden de belirttiğimiz üzere müşteri memnuniyetini üst düzeye çıkartabilecek ve bu konuda deneyimli olacak personelleri bulmak zor olabilir. Ancak acele etmeyin, çünkü yanlış personel size büyük zarar verecektir.

Bir manikür – pedikür salonunda ortalama 6 personel çalışmaktadır. Tüm personelleri bizzat kendiniz mülakata alın ve manikür – pedikür için kendilerini geliştirmelerine destek olun.

Önemli: Manikür – pedikür konusunda kendinizi veya personelinizi geliştirmek istiyorsanız, halihazırda büyük şehirlerde manikür – pedikür kursları bulunuyor. Bunlara başvurabilirsiniz.

İŞE BAŞLAMA

Tüm işlemleri tamamladıktan sonra işe başlamanız için bir engel kalmadı. Ancak muhtemelen ilk zamanlarda pek bir müşteri elde edemeyeceksiniz. Çünkü sizi bilen kimse yok. Bunun için öncelikli olarak bir kampanya hazırlamanız ve önemli düzeyde reklam için bütçe ayırmanız gerekiyor. Reklamlar için para harcamaktan kaçınmayın, ancak birçok farklı düzeydeki reklamlar için bütçeyi bölün.

Yerel düzeyde tv, gazete ve radyolara reklam verebilirsiniz. Ayrıca ek olarak yine yerel düzeydeki büyük sosyal medya hesaplarına da reklam verebilirsiniz. Elbette Facebook, Twitter ve Instagram’da kendi sosyal medya hesaplarınızı açın ve bu sayfalara da orta ölçekte bütçeler ile reklamlar verin. Çevrimiçi varlığı çok değerlidir.

Bir tırnak salonunun işini sürekli olarak büyütmenin en iyi yollarından biri de ağızdan ağıza reklamcılıktır. Bu nedenle, mükemmel bir hizmet sunmak önemlidir; böylece insanlar salonunuzu arkadaşlarına ve ailesine söyleyecektir. Üstelik tamamen sıfır maliyetli.

MALİYET

Ortalama düzeyde bir manikür – pedikür salonunu kurmak için yaklaşık 120 bin liralık sermayeye ihtiyacınız olacak. Ancak sadece üst düzey bir dekorasyonun 100 bin lira maliyet oluşturabileceğini unutmayın. Bu rakam 60 metrekare alana sahip, ortalama bir dekorasyon ile 6 personele yönelik açılabilecek bir işletme için gerekli sermayedir.

GELİR – NE KADAR KAZANDIRIR?

Manikür – pedikür salonlarında birçok farklı hizmet vardır. En düşük ücret 30 TL iken, üst düzey bakımlarda fiyat 200 liranın da üzerine çıkmaktadır. Ortalama 30 müşteri kabul eden bir işletme gün sonunda yaklaşık 2-3 bin lira ciro elde etmektedir. Bu da aylık 60 bin ile 90 bin lira arasında ciro anlamına geliyor.

Tamamı ortalama olmak üzere; 6 personel için masraflar sigorta ve yemek ile birlikte 28 bin lira, kira 5 bin lira, elektrik, su, internet faturaları toplam bin lira, vergiler 2 bin lira, gerekli teçhizat ve ürünler de 10 bin lira masraf oluşturmaktadır.

Böylelikle ortalama iş yapan bir manikür – pedikür salonu ay sonunda 15 ile 45 bin lira arasında net kazanç sağlamaktadır. Elbette ortalama düzeyde bir iş yapabilmek için bile aylarca başarılı bir süreç geçirmeniz gerekecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sermayesi Olmayan Kadınlar İçin İş Fikirleri

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir