1. Anasayfa
  2. Dükkan Açmak

Kurye Şirketi Kurmak

Kurye Şirketi Kurmak
0

Türkiye çok büyük bir ülke ve ülkenin her noktasına işletmeler ve bireyler kendi imkanları ile erişemiyor. Ayrıca son dönemde eve servis yapan işletmelerdeki artış ile birlikte kurye şirketlerine daha fazla ihtiyaç duyulmaya başlandı. Kurye şirketi kurmak ve büyüyen bu karlı sektörden pay almak istiyorsanız, harekete geçmeniz için en doğru zamanlardan birindesiniz.

Kurye şirketi kurmak temel şartlarda çok zor değildir. Ancak öncelikli olarak doğru bir planlama yapmanız gerekiyor. Kurye şirketlerinde planlama sürecini yaparken “önce müşteri bul, sonra şirketi kur” politikasına sahip olmanızı mutlaka öneriyoruz. Şirketi kurmak yeterli sermayeye sahipseniz çok kolaydır, ancak şirketin iş yapamadığı her gün, yüksek personel maliyetleri nedeniyle ciddi zarar oluşturacaktır.

PLANLAMA ve İŞLETME KURULUMU

Öncelikli olarak kurye şirketi kurmadan önce müşteri bulmak üzere planlamanızı doğru yönde gerçekleştirin. Kurye şirketleri motorlu ve araçlı olarak ikiye ayrılıyor. Motorlu kuryeler nispeten eve servis yapan işletmeler için kullanılıyor. Çiçekçi gibi işletmeler için de motorlu kuryeler tercih edilebiliyor. Bu kurye şirketlerini kurmak kolaydır ve daha az sermaye gereklidir. Araçlı kuryelerde ise maliyet çok daha fazla büyüyebiliyor. P1 Yetki belgesi almanız gerekiyor, ek olarak bu belge için 5 araç belirlemeniz ve 5 araç için de gerekli personeli temin etmeniz gerekiyor. Sadece P1 Yetki Belgesi‘nin ücreti bile 30 bin liradır. Araçlar ve personel maaşları ile birlikte rakam ilk ay için 500 bin lirayı aşmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRSürücü Kursu Açmak

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

Kurye şirketlerinin P1 Yetki Belgesi çeşitli danışmanlık ajansları aracılığıyla alınabiliyor. Mutlaka bu şirketlere başvurmanızı öneriyoruz, çünkü kanuna tam anlamıyla yetkili olmaları nedeniyle, süreç sizin için daha az maliyetli ve zahmetli olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Saat Mağazası / Saatçi Açmak

Kurye şirketleri ile Kargo şirketleri sık sık karıştırılıyor. Kargo şirketi açabilmek için L1 veya L2 Yetki Belgesi almanız gerekiyor. Bu belgenin şartları çok ağırdır. Örneğin L2 Yetki Belgesi için minimum 300 bin liralık sermayeye sahip bir şirket kurmanız ve en az 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bir merkez belirlemeniz gerekiyor.

Kurye şirketlerinde yetki belgesi P1’dir ve Kargo şirketlerine göre daha kolay şartlar barındırmaktadır.

ŞİRKETİN İŞLEYİŞİ

Kurye şirketleri genellikle şehiriçi taşımacılık yapmaktadır. Bu kapsamda büyük şehirler için daha uygun ve karlılığı yüksek bir iş fikridir. Örneğin şehirdeki restoranlar, çiçekçiler, hediyelik eşya dükkanları gibi evlere servis yapan şirketler için ayrı ayrı hizmet sağlanabilir. Ek olarak kurumlar arası dosyaların aktarımı için de kullanılabilir. Ancak genel olarak kurye şirketleri, Türkiye çapındaki kargo şirketlerinin bir bayisi olarak çalışmaktadır. Kendi başınıza iş bulmak oldukça zordur, bu nedenle bir şirkete bağlı çalışmanız çok daha mantıklı olacak. Bu doğrultuda, kargo ve lojistik şirketleri ile iletişime geçmeniz büyük önem arz ediyor. Ayrıca böylelikle birçok yetki belgesini de almanız gerekmeyecek. Sadece araç ve personel masraflarınız olacak.

Tüm kargo, kurye ve lojistik hizmetlerinde en önemli olan konu, ürünün 2 gün içerisinde müşteriye ulaştırılmasıdır. Bu kapsamda şirketin tüm işleyişinin bu kurala mümkün oldukça uyulması önemlidir. Müşteri memnuniyetinin en üst planda tutulması gereken bir sektördür.

Lojistik sektörlerinin tamamında karlılık yüzde 20 civarındadır. Yani 10 liraya kargolanan bir ürün için ana dağıtım firması 2 liraya kadar komisyon almaktadır. Bu nedenle karlılığın aslında birçok sektöre göre avantajlı olduğunu söylemek mümkün. Ancak son dönemde lojistik sektöründe, yakıt odaklı maliyet artışı bu sektörü biraz daha zorlamaya başlamıştır.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir