1. Anasayfa
  2. Tarım - Hayvancılık

Köye Dönüş Projesi Kredi ve Hibe Nasıl Alınır? Şartları

Köye Dönüş Projesi Kredi ve Hibe Nasıl Alınır? Şartları
0

Devletin hazırladığı Köye Dönüş Projesi kapsamında özellikle çiftçilik ve hayvancılık ile ilgilenmek isteyen girişimcilere kredi ve hibe desteği sağlanıyor. Köye dönüş projesi kapsamında özellikle genç çiftçilere çok önemli oranda hibe sağlanıyor.

Yeni adı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen Genç Çiftçi projesi kapsamında köye dönüş yapan çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe verilecek. Özellikle şehirden köye dönüş yapanlar için proje kapsamında fırsat avantajı da sağlanıyor.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Tebliğin yayımlandığı tarih itibari ile 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış olmak.
  • Okur-yazar olmak.
  • Başvuru tarihi itibari ile 31/5/2016 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Kanunu’na göre 4/b (Tarım Bağ-Kur) kapsamında sigortalı sayılanlar ve 4/a (Tarım SSK-Ek5) maddesi ile isteğe bağlı sigortalılık hükümleri kapsamında tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanlar ve Türkiye İş Kurumu tarafından düzenlenen Toplum Yararına Çalışma Programlarından yararlananlar hariç, ücretli çalışan olmamak.
  • Başvuru tarihi itibari ile örgün eğitime devam ediyor olmamak.
  • Başvuru tarihi itibari ile askerlik görevi ve cezai hükümlülüğü devam eden veya denetimli serbestliği olan kişi olmamak.
  • Başvuru tarihi itibari ile Katma Değer Vergisi (KDV), gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak.
  • Hayvansal üretime yönelik, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konulu proje başvuruları için Tebliğin yayımlandığı tarih itibari ile 15 Adet Büyükbaş veya 50 Adet Küçükbaş’tan fazla hayvan sahibi olmamak.
  • Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi konulu proje başvuruları için Tebliğin yayımlandığı tarih itibari ile 50 adetten fazla arılı kovan sahibi olmamak.
  • Arı sütü, ana arı, polen vb. arı ürünleri üretimi, konulu proje başvuruları için Tebliğin yayımlandığı tarih itibari ile en az 50 adet arılı kovan sahibi ve TAB’a üye olmak)
  • 16/2/2016 tarihli ve 2016/8540 sayılı Kırsal Kalkınma destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine İlişkin Karara dayanılarak 5/6/2016 tarihli ve 29675 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No; 2016/16) ile 31/3/2017 tarihli ve 30024 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ 9 No; 2017/10) kapsamında; hibeden faydalanmış, hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandığı halde sözleşmeyi imzalamamış, hibe sözleşmesi iptal edilmiş olmamak.
  • Aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmış olmamak.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Australorp Tavuk - Karlı Bir Tavuk Cinsi

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK

Köye dönüş yaparak çiftçilik veya hayvancılık yapmak için hibe almak üzere ana başvurular Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait Genç Çiftçi platformundan alınıyor. Platformun ana sayfasından Yeni Çiftçi Kaydı butonu ile ilerleyin.

Web Sitesi kullanımı hakkında sorunlar yaşıyorsanız, YARDIM DÖKÜMANI‘ndan tüm sorulara yanıtlar bulabilirsiniz.

YENİ BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Genç çiftçi projesinde 2018 yılına ilişkin başvurular 30 Nisan 2018 tarihi itibarıyla sona erdi. Her yıl genellikle Nisan ayı öncesinde yeni yılın başvuruları alınıyor. Başvuru sonuçları ise genellikle Temmuz ayı ortası açıklanıyor ve hibeler dağıtılıyor. 2019 yılında da Genç Çiftçi projesinin Mart ayı itibarıyla yeniden aktif edilmesi planlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Köyde Yapılacak İşler

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir