1. Anasayfa
  2. Girişimcilik

Köyde Yapılacak 7 Karlı İş ile Para Kazanmak

Köyde Yapılacak 7 Karlı İş ile Para Kazanmak
4

Köyde yapılacak işler ile para kazanma potansiyeli birçok büyük şehir ile eşit şartları taşımaktadır. Önemli olan hangi işi yaptığınız ve bu iş sonunda ürettiğiniz ürün veya hizmetleri ne derece başarılı bir şekilde pazara sunduğunuzdur.

Türkiye’de kırsal yani köyde yaşayan insanların nüfusu son 10 yılda yüzde 30’dan yüzde 25’e kadar düştü. Bu köylerde yapılacak ve kar edilecek işleri nispeten azaltmış gibi görünse de aslında rekabet açısından olumlu bir gelişme.

Türkiye gibi büyük nüfuslu bir ülkede kırsalda yapılan tarım ve hayvancılığa mutlaka ama mutlaka ihtiyaç var. Bu da köylerdeki nüfusun azalmasıyla birlikte aslında daha çok para kazandırma şansı sağlıyor.

Örneğin 10 yıl önce bu alanda yüzde 5 daha fazla rakibiniz vardı. Bu açıdan köyde yapılacak ve para kazandıracak işler kar marjı olarak her yıl artış göstermektedir.

Türkiye’de köy ekonomileri genellikle tarım ve hayvancılık temellidir. Bazı köylerin ortak noktalarında çeşitli fabrikalar, atölyeler kurulmuş olabilir ancak genel ekonomi tarımsal faaliyetler ve hayvancılık odaklı olmayı sürdürmektedir. Bu iki sektörde para kazanılmadığını düşünmeyin, son yıllarda sağlık konusunda insanlar daha dikkatli olmaya başladı ve bu en çok fabrika odaklı besin ürünlerinin imajının zedelenmesine neden oldu. Bu kötü imajın batı odaklı olarak artmaya devam edeceğini öngörüyoruz. Bu durumda yaptığınız tarımsal ve hayvansal faaliyetlerin çok daha değerli olacağını belirtelim.

Köylerde yapılacak işler listemizde de bu iki iş kolu büyük önem arz ediyor. Tarım ve hayvancılık odaklı iş fikirlerini mutlaka bırakmamanızı öneriyoruz. Evet bu işler nispeten zahmetlidir ve masa başı iş gibi sizi mutlu etmeyebilir ancak karlı bir iş arıyorsanız belirli bir zahmete katlanmanız gerekiyor.

Köyde para kazanmak için yapılacak en iyi işler…

1- SALMA TAVUKÇULUK

tavuk

Köyde en çok para kazandıran iş fikirlerinden biri de doğal yumurta üretimi yapmaktır.

Uzun bir süredir salma tavukçuluğa çok yoğun bir ilgi var. İnsanlar artık organik yumurtalar veren salma tavukçulardan çıkan yumurtalara daha fazla ilgi göstermeye başladı. Ayrıca salma tavukçuluk ile elde edilen yumurtalar, normal yumurtalardan yaklaşık 2 kat pahalıya satılıyor. Salma tavukçuluk işini halihazırda birçok köyde binlerce insan yapıyor. Ancak bu kişiler bu işi profesyonel olarak yapmak yerine amatör olarak ilgileniyor, maksat ay sonunda ek gelir olsun. Ancak siz bu işi profesyonel olarak 400-500 tavuk ile yaparsanız harika gelirler elde edebilirsiniz. Bu işi profesyonel olarak yapmak için 50 bin lira düzeyinde sermaye ihtiyacınız olacak.

Ürünleri size en yakın il veya ilçe merkezindeki satış noktalarına komisyon usulü satabilirsiniz. Yumurtaların elinizde kalma şansı yok. Ayrıca 50 bin lira sermayeniz yoksa, elde ettiğiniz en küçük gelirle bile tavuk sayınızı artırmanızı öneriyoruz.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  En İyi Fikirleriniz Sizden Başka Hiç Kimsenin İnanmadıklarıdır

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tavuk Çiftliği Kurmak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Australorp Tavuk

2- MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ

mantar
Türkiye ve dünyada tarımsal faaliyet olarak en kısa zamanda en çok gelir getiren tarımsal ürün mantarlardır. Türkiye’nin toprağı bu konuda çok avantajlı. Hemen hemen her bölgenin kendine has mantar türleri bulunuyor. Bazı mantarlar gram olarak yüzlerce liraya bile satılıyor. Mantarlar hakkında net bilgi elde etmeye çalışmak yerine her il ve ilçede bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne giderek tüm bilgileri alabilirsiniz. Ayrıca bazı ürünler için çeşitli teşvik programları bulunuyor, yine bu müdürlüklerde bu bilgiler de net olarak sağlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Mantar Yetiştiriciliği Yapmak

3- ORGANİK BAL ÜRETİMİ

bal
Arıcılık için çok ciddi ek bilgilere ve sermayeye ihtiyacınız yok. Bulunduğunuz bölge arıcılığa uygunsa eğer organik bal satışının KATLANARAK arttığını bilmenizi istiyoruz. Sanayi şirketlerinin çeşitli logo ve markalarının bulunduğu ballar yerine organik ballara ilişkin ilgi artışından faydalanmalısınız.

Arıcılık faaliyetlerine yönelik çok sayıda teşvik ve hibenin de bulunduğunu belirtmek gerekiyor. KOSGEB’e başvuruda bulunarak son destekler hakkında bilgi alabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Arıcılık Yapmak

4- HİBE PROGRAMLARINA KATILMAK

tesvik
Devlet, köyde yaşayan insanların ekonomilerine katkı sağlamak için sık sık hibe ve teşvik programları hazırlamaktadır. Bu programlar aracılığıyla köyde ek kazanç elde etmek mümkün. Bu yol ile Türkiye’de binlerce insan kendi işini kurma şansına sahip oldu. Özellikle Genç Çiftçi projesine muhakkak katılmanızı öneriyoruz, eğer sizin yaşınız bu program şartlarına uymuyorsa mutlaka evinizde yaşayan genç bir birey üzerinden programa katılın.

Çeşitli hibe programlarına katılmak üzere KOSGEB kategorisinden bilgi alabilirsiniz.

5. KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

koyun

Köyde yapılacak en iyi iş fikirlerinden biri de küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapmaktır. Bu sayede elde edeceğiniz süt ve et ürünleri aracılığıyla köyden ciddi kazançlar elde etme fırsatına sahipsiniz. Özellikle mera bulunan köylerde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapmak ciddi paralar kazandıran iş fikirleri arasında yer alıyor.

Ucuz işgücü fırsatı ile birlikte bu iş fikrini köyde geliştirebilir ve kendi çiftliğinizi kurabilirsiniz.

Küçükbaş hayvancılıkta en yüksek potansiyel taşıyan hayvan türleri:

6. BÜYÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

inek

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği gibi büyükbaş hayvan yetiştiriciliği de köyde önemli potansiyeller sağlayan nadide iş fikirleri arasında yer almaktadır. Bu işin başlangıç maliyeti yüksektir. Dolayısıyla sermayesi olan girişimcilere önerilmektedir. Yine mera fırsatlarını iyice kontrol ettikten sonra bu işe giriş yapmanız önerilir.

Hangi hayvanlar karlı:

  • İnek
  • Öküz
  • Dana
  • Deve

7. KANATLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

devekuşu

Çok düşük sermayeler ile giriş yapılabilen iş fikirleri arasında yer alıyor. Üstelik işi geliştirmek için gerekli olan süre çok daha kısadır. Bu iş fikrine yönelik Tarım ve Orman bakanlığının çok sayıda teşviğinin de olduğunu belirtmekte yarar var.

Kanatlı hayvan yetiştiriciliği iş fikirleri:

  • Bıldırcın Yetiştiriciliği
  • Devekuşu Yetiştiriciliği
  • Etlik Piliç Yetiştiriciliği
  • Hindi Yetiştiriciliği
  • Kaz Yetiştiriciliği
  • Keklik Yetiştiriciliği
  • Pekin Ördeği Yetiştiriciliği
  • Sülün Yetiştiriciliği
  • Yumurta Tavukçuluğu
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (4)

  1. merhaba istanbul avrupa yakasında oturmaktayım.3 kişilk grubum var.ek işe çok ihtiyacım var.bütün paketleme işlerini yapabilirim.lütfen geri dönüş yapın.

  2. merhaba evde paketleme işi yamak ve evimin gelirine katkı saglamak istiyorum.10 kişilik ekibimizle her işin üstesinden geliriz.

  3. ANKARA GAZİ ÜNV. GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI ÖĞRETMENLİK PROGRAMINDAN MEZUNUM. 25 HİZMETİÇİ SERTİFİKAM MEVCUTTUR. BİR KURUMDA ÇALIŞMAKTAYIM. KİŞİSEL VE KARMA RESİM SERGİLERİ AÇMAKTAYIM. EL İLE YAPILAN İŞLERİ HOBİ VE KAZANÇ AMAÇLI YAPMAK İSTERİM. ANKARA KEÇİÖRENDE HEM OTURMAKTA HEM DE ÇALIŞMAKTAYIM. EK İŞ YAPMAK İSTERİM. SİZLERE TASARIMLARIMLA RENK KATACAĞIMI BİLİYORUM. ÇALIŞMAK İSTERİM. TEŞEKKÜRLER….İYİ MESAİLER TÜM ÇALIŞANLARA….

  4. Slm kolay gelsin genç çiftçi projesine nasil katilabiliriz bu proje nerede gerçekleşiyor ögrenmek istiyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir