HIZLI ERİŞİM
Konteyner kafe, konteynerlerin işlevini değiştirerek kafe ya da büfe olarak kullanılmasını sağlayan bir yapıdır. Kafe açmak isteyenler, ancak yüksek meblağlar ödemek istemeyen bireylerin en çok tercih ettiği konteyner kafeler, masrafların neredeyse yarı yarıya düşmesine yardımcı olmaktadır.
Konteyner kafe açmak isteyen bireyler, konteyner tasarımı konusunu da merak etmektedir. Konteyner kafeler, sanıldığı gibi eski ve özensiz yapılar değildir. Aksine, beton yapılardan çok daha modern bir görünüme sahiptir. Bunun yanı sıra, konteyner kafeler daha sıcak bir ortam oluşturduğu için pek çok insan, konteyner kafelere gitmeye eğilim göstermektedir.
Standart büfe ve kafeler ile aynı işlevlere sahip olan konteyner kafeler, daha düşük maliyetli olması sayesinde kazancın yüksek olmasına yardımcı olmaktadır. Böylece işletme sahibi olanlar, uzun vadede borç ödeme sorunundan kurtulmuş olur. Konteyner kafe açmak için gerekli aşamalar tamamlandıktan sonra inşaat süresi beklemeden kafe sahibi olabilirsiniz.
Konteyner Kafe Nasıl Açılır?
Konteyner kafe açmak için öncelikle kafenizin konumunu belirlemeniz gerekmektedir. Yapınız her ne kadar betonarme olmasa da bazı izinler almanız gerekecektir. Bu durumda yapınızı konumlandıracağınız bölgeye ait belediyeye başvurmanız gerekmektedir. Tercihinize göre arsayı seçtikten sonra, o arsanın bağlı olduğu belediyeye giderek gerekli adımları öğrenebilirsiniz.
Konteyner kafe izinleri için gitmiş olduğunuz belediye sizi bir mimarlık ofisine yönlendirecektir. Mimarlık ofisinde tüm gerekli işlemler sağlanacaktır. Bedelini ödediğiniz takdirde hiçbir iş için sizin uğraşmanıza gerek yoktur. Mimarlık ofisinde çıkartılacak ve imzalanacak konteyner kafe belgeleri şu şekildedir:
- Aplikasyon belgesi
- Mimarlar Odası’ndan sicil belgesi
- Betonarme statik proje
- İnşaat Mühendisi sicil belgesi
- Ruhsat başvuru dilekçesi
- Tapu
- İmar durumu
- Mimari proje
- Harita uygulama sorumlusu ve evrakları
- Elektrik Mühendisi Oda sicil belgesi
- Yapı denetim şirketi ücretinin %20’sini yatırdığını gösterir banka hesap belgesi
- Yapı denetim sözleşmesi ve yapı denetim şirketinin belgeleri
- Yapı müteahhidi ile ilgili belgeler
- Sıhhi tesisat projesi
- Makine Mühendisi Oda sicil belgesi
- Yapıya ilişkin bilgi formu
- Elektrik tesisatı projesi
- Şantiye şefi sözleşmesi
- Zemin etüt raporu
Yukarıda yer alan belgelerin tamamı mimarlık odasından onaylanmış olmalıdır. Bu adımlarda bir belge onay almaz ise, bir sorun olduğu anlaşılmaktadır. Bu durumda mimarlık odası size bilgilendirme yaparak sorunun düzeltilmesini sağlayacaktır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra konteyner kafe izinleri sağlanmış olmaktadır.
Konteyner Kafe İçin Konteyner Seçimi Nasıl Yapılır?
Konteyner kafe açmak için gerekli izinler alındıktan sonra konteyner seçimi yapılması gerekmektedir. Değerlendirmek istediğiniz 2. el konteynerler ver ise, illa yeni bir konteyner satın almanıza ya da yaptırmanıza gerek yoktur. Günümüzde pek çok konteyner üreticisi, kullanılmış konteynerleri de satışa sunmaktadır. İlk başta çok fazla masraf yapmamak için ikinci el yapıları yenileyerek kafenizi oluşturabilirsiniz.
Eğer konteyner kafenizi yeni olarak almak ya da yaptırmak istiyorsanız, konteyner üreten firmalar ile görüşme sağlayabilirsiniz. Hazır bir konteyner satın alırsanız, beklentileriniz tam anlamıyla karşılanmayabilir. Ancak çoğu firma, müşterilerin istekleri doğrultusunda özel üretimler yapmaktadır. Konteyner kafe açmak isteyenler, boyut ve iç tasarım hakkında görüşmeler yaparak konteyner üretimi yaptırabilmektedir. Ancak bilinmesi gerekir ki, özel üretim konteynerler daha maliyetlidir.
Konteyner Kafe Fiyatları
Konteyner kafe maliyeti, bu işe girmek isteyen bireyler tarafından sık sık yöneltilen bir soru olmaktadır. Daha önce de altını çizdiğimiz gibi konteyner kafeler, betonarme kafelere kıyasla oldukça düşük maliyetlidir. İstediğiniz konteyner kafenin büyüklüğü, özellikleri ve dizaynı gibi pek çok husus, fiyatı doğrudan etkilemektedir.
Konteyner kafe fiyatı hakkında araştırma yapmak için çeşitli firmalar ile iletişime geçerek fiyat bilgisi almanız oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Zira istek ve ihtiyaçlarınız, her konteyner firmasında aynı ücrete karşılanmayacaktır. Eğer ikinci el konteyner kafeye sahip olmak istiyorsanız, maliyetiniz düşecektir. Ancak yenileme ücretlerini de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.
Konteyner Kafe Açmanın Avantajları Nelerdir?
Günümüzde pek çok birey, işletme sahibi olmak istemektedir. İşletme denilince ilk akla gelen tür ise kafeler olmaktadır. Kafe açmak isteyen bireyler, yüklü bir sermayeye sahip olmaları durumunda hayallerindeki gibi bir kafeye sahip olabilmektedir. Ancak düşük bütçe ile kafe açmak isteyenler için konteyner kafe ideal bir seçimdir. Zira normal bir kafeye yapılacak masraftan %50 daha az para ödeyerek kafe sahibi olabilirsiniz.
Konteyner kafe açmak isteyen bireyler, yalnızca fiyat avantajı ile karşı karşıya kalmayacaktır. Bunun yanı sıra pek çok fırsat yakalamak mümkündür. Aşağıda yer alan listede, konteyner kafe açmanın sizlere getireceği faydalar sıralanmaktadır.
- Konteyner kafeler, beton yapılar kadar dayanıklıdır.
- Bu yapılar fabrikada kısa sürede üretildiği için herhangi bir inşa süresi yoktur.
- Konteyner kafeler, tıpkı prefabrik yapılar gibi taşınabilir özelliktedir. Bu demek oluyor ki, belediye izinleri tekrar alındığı takdirde kafenizin bulunduğu konumu değiştirebilirsiniz.
- Konteyner kafeler, normal kafelere kıyasla çok daha ilgi çekicidir. Modern şekilde de üretilebilen konteyner kafeler, daimi müşteriler kazanılmasına yardımcı olmaktadır.
- Konteynerler, hayalinizdeki gibi tasarlanabilmektedir. İç dizaynını istediğiniz gibi yapabilir, dış dizaynı için ise konteyner üreticileri ile iletişime geçebilirsiniz.
Konteyner kafe açmak, hayallerinizi daha az ücret ödeyerek gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, hızlı kurulum sayesinde müşterilerinizi bekletmeden ağırlamaya başlayabilirsiniz. Kafe açmak isteyen herkesin başvurabileceği bir yöntem olan konteyner kafeler, işinizin patronu olmanızı sağlayacak temel adımlardan bir tanesidir.