1. Anasayfa
  2. Girişimcilik

Kendi İşinizi Kurmanın Artıları ve Eksileri

Kendi İşinizi Kurmanın Artıları ve Eksileri
0

Başarılı bir girişimci eninde sonunda kendi işini kurmak ister. Ancak kendi işinizi kurmak her zaman olumlu bazı fırsatlar sağlayacağınız anlamına gelmez. Kendi işinizi kurmak birçok konuda avantaj sağladığı gibi birçok konuda da bazı fırsatların sahibi olmanızı engeller.

Kendi İşinizin Patronu Olmanın Artıları

1. Kararları Kendiniz Verirsiniz

Karar vermek çoğu zaman eğlenceli bir iştir. Hem kendiniz hemde işiniz hakkında son kararı siz verirsiniz. Direksiyon her zaman sizin elinizde olacak.

2. Saatleri Başkası Ayarlamaz

Bir patron olmanın belkide en iyi yollarından biri saatleri kendinizin ayarlıyor olmasıdır. Başkasının mesai, toplantı, iş saatlerine uymanıza gerek kalmaz. Eşinizi aramak için öğle arasını beklemenize çoğu zaman gerek kalmayacaktır.

3. İş Yerinizi Kendiniz Dizayn Edersiniz

Ofisinizin nasıl olmasını istersiniz? En çok güneş alan ofise mi sahip olmak istiyorsunuz? Ya da ofisinizi şık tablolar veya çiçekler ile mi doldurmak istiyorsunuz? Bunlar için başkasına sormanıza gerek yok, isteyin ve gerçekleştirin.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

4. İş Yükünüzü Belirlersiniz

Çoğu zaman bir patronun yaptığı işler bellidir. Ancak yaptığınız işlerden memnun olmamanız durumunda bunu hemen gözden geçirerek, değiştirebilirsiniz. Direksiyon sizin elinizde ve haliyle iş yükünü de size bağlı bir konu.

Kendi İşinizin Patronu Olmanın Eksileri

1. Müşteriler de Sizin Patronunuz

Bir patronsanız her daim patron koltuğunda oturduğunuz anlamına gelmez. Müşteriler çoğu zaman o anda şirketin patronu konumundadır. Her daim başarılı bir şirketin patronu olarak kalmak istiyorsanız, müşterilerinize bir patron gibi davranmanız gerekecek. Bu koltuğunuzu korumak için tam anlamıyla bir zorunluluk.

2. Taahhütler

Bir çalışan genellikle bir müşteriye verilen taahhütlerin yerine getirilmesi için çok da endişeli değildir. Bu genellikle patronların rüyalarına giren bir konudur. Bir patron verilen taahhütlerin yerine getirilmesi için yüksek çaba sarf eder.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Uluslararası Piyasaya Açılmadan Önce Market Araştırmasının Önemi

3. Çalışanlar Sizi İzler

Temelde dünyanın her yerinde çalışanlar patronlarını izler. İşler, taahhütler sizin pek umurunuzda değilse genellikle çalışanlar da rehavete kapılır. Bu nedenle her daim kendi istediklerinizi yapmak, işletmenizin işleyişini büyük ölçüde bozabilir. Bu nedenle disiplini elinizden hiçbir daim bırakmamanız gerekecek.

4. Güvenceniz Yok

Bir personelin ay sonunda kazandığı para ve sigortaları genellikle belirlidir. Ancak bir patron için aynı şeyi söylemek zor. Zira çalıştığınız kadar harcama şansınız var ve çoğu zaman doğrudan bir güvenceniz olmayacak. Bu nedenle elinizi cebinize her koyduğunuzda genellikle şirketin kasasına koyuyor oluyorsunuz. Şirketin kasası boş ise sizin de cebiniz boştur.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir