1. Anasayfa
  2. Karlı İşler

Kar Marjı Yükselen Sektörler

Kar Marjı Yükselen Sektörler
0

Türkiye’de hemen hemen her sektörde farklı kar marjları bulunuyor. Bu kar marjlarından bazıları çok yüksek seviyelere ulaşırken, bazı sektörlerde ise özellikle dönemsel farklar yaşanıyor.

Kar marjı özellikle girişimciler için yeni bir girişim başlatılmadan önce önemli sorular arasında yer alıyor. Kar marjı genellikle tüm maliyetler sonrasında ürünlerin satışından elde edilen gelirin oranı ile hesaplanıyor. Örneğin 100 liraya alınan bir ürünü 150 liraya satarsanız ve bu ürünü satmak için de 20 lira maliyetiniz oluştuysa, kar marjınız yüzde 30 civarındadır.

Türkiye’de özellikle 2018 yılı itibarıyla bazı sektörlerde kar marjında yükselişler bekleniyor. Bu yükselişleri baz alan sektörlere yatırım yaparak daha fazla kazanç sağlamak mümkün olabilir. Peki son dönemde kar marjı yükselen sektörler hangileri? Sizler için araştırdık…

1- REKLAMCILIK

reklamcılık

Son yıllarda ciddi kar marjlarının alındığı bir sektör olan Reklamcılık sektörünü her yıl büyümeye devam ediyor. Özellikle İnternet gibi bir mecra ile birlikte son dönemde reklamcılık sektörü şekil değiştirdi. İnternet reklamcılığına yatırım yapan birçok şirkette kar marjları son dönemde ciddi bir yükselişe geçti. Bu şirketlerde İnternet öncesi dönemde kar marjı tüm maliyetler sonrası yüzde 80 civarındayken, içerisinde bulunduğumuz yıllarda bu kar marjı yüzde 200 seviyesine ulaşmış durumda. Bu şirketler bu kar marjları ile son dönemde daha fazla personel de istihdam etmeye başladı.

2- İÇ GİYİM

İç Giyim

Türkiye’nin en karlı giyim sektörü çocuk giyim sektörüdür. Bu sektörden sonra ise iç giyim sektörü geliyor. İç giyim sektöründe son dönemde daha fazla kar marjları alınmaya başlandı. Eğer halihazırda giyim sektöründe yer alıyor veya sektöre yeni giriş yapmak isteyen bir yatırımcıysanız iç giyim sektörüne yoğunlaşmanızı öneriyoruz.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

Son dönemde iç giyim sektöründeki kar marjlarını fark eden birçok Avrupalı giyim şirketi de Türkiye’de faaliyet göstermeye başladı. Lokal bazda da birçok giyim firması bu konuda yatırım yapmak için hazırlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Duygusal Zeka: Başarılı İş Liderlerinin Temel Özelliği

3- TURİZM

turizm

Türkiye’de turizm istatistikleri son dönemde hafif bir gerileme gösterdi. Ancak bu sektörde ekonomik olarak bir küçülmenin göstergesi değil. Tam aksine bu gerileme nedeniyle sektörden bir miktar çıkış yaşanmasına neden oldu. Bu çıkış nedeniyle rekabet şartları azaldı ve var olan şirketler halihazırdaki pastadan daha fazla kar marjı almaya başladı.

Turizm sektörü çok kapsamlı bir sektördür. Aynı zamanda içerisinde 100’lerce farklı sektörü barındıran turizm sektörüne yönelik yatırımlar, son dönemde daha fazla kazandırıyor. Bu sektöre yatırım yapmak için illa Otel açmanız gerekmiyor, turistlere yönelik ürünler satan küçük bir işletme bile sektöre girmeniz için yeterli.

4- TAKI ve AKSESUAR

Takı ve Aksesuar

İnternet sektörüyle birlikte insanlar artık dar kalıplardaki takı ve aksesuar ürünleriyle yetinmiyor. İnternette gördüğü farklı farklı ürünleri bijuteri mağazalarında görmek isteyen müşteriler bu nedenle ürünlere daha fazla para vermeyi göze alıyor. Bu fırsatı kullanan birçok girişimci de özellikle trend olan ürünlere yönelik çalışmalar yapıyor ve bu sayede yüksek kar marjları almayı başarıyor.

Takı ve aksesuar sektörüne yatırım yapmak istiyorsanız eğer mutlaka internet üzerinden de satış yapmanızı öneriyoruz. Ancak lokal bazdaki yatırımlarınızda da yüksek kar marjları alma şansınız var.

5- DÜĞÜN SALONU

düğün

Türkiye’de düğün sektörü temelde çok karlı bir sektördür. Bu günde mutlu olmak isteyen çiftler genellikle herhangi bir masraftan kaçınmamaya özen gösteriyor. Güzel bir yerde düğününü yapmak isteyen çiftler ise son dönemde düğün salonlarında daha seçici olmaya başladı. Bu seçiciliği fark eden birçok yatırımcı, lüks olarak adlandırılabilecek düğün salonlarına yatırım yapmaya başladı.

Eğer ortalama 1 milyon liralık sermayeniz varsa, lüks düğün salonlarının Anadolu’da da ciddi bir potansiyel taşıdığını belirtmek mümkün. Ortalama bir iş almayı başaran lüks bir düğün salonu 2 yılda kendini amorti ediyor.

 

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir