İthalat ve İhracat Ticaret Danışmanlık Bürosu Kurmak
  1. Anasayfa
  2. Girişimcilik

İthalat ve İhracat Ticaret Danışmanlık Bürosu Kurmak

0

Türkiye’de işletmeler gün geçtikçe dünyaya daha fazla açılmak için çalışmaktadır. Ancak özellikle küçük ve orta ölçekteki işletmeler ithalat ve ihracat için personel istihdam etme fırsatına sahip değil. Bu işletmelere yönelik ithalat ve ihracat ticaret danışmanlık bürosu kurarak karlı bir iş fikrine giriş yapabilirsiniz.

Türkiye’nin ekonomisi gün geçtikçe büyüme kaydetmektedir. Bu büyüme ile birlikte tüm işletmeler daha uygun fiyatlar ile mal alımı ve daha yüksek fiyatlar ile mal satımı elde edebilmek amacıyla yurt dışındaki ülkelerdeki fırsatları değerlendirmektedir. Ancak bu süreç işletmeler için personel istihdam etme konusu nedeniyle sıkıntılı ve maliyetlidir. Bu kapsamda işletmeler ithalat ve ihracat için danışmanlık şirketlerinden hizmet almaktadır. Eğer bu konularda yeteneğiniz ve bilginiz varsa; bir ithalat ve ihracat ticaret danışmanlık şirketi kurabilirsiniz.

NASIL KURULUR?

Türkiye’de İthalat ve İhracat Ticaret Danışmanlık Bürosu Kurmak için spesifik bir belgeye ihtiyacınız yok. Doğru lokasyonda bir ofis kiraladıktan sonra ilgili şirketinizi bir mali müşavir aracılığıyla kurduktan sonra işletmenize müşteri bulmak üzere çalışmaya başlayabilirsiniz. Bu süreç için totalde 10-20 bin lira masrafınız olacak.

Bu tür şirketlerde müşteriler sizi özellikle ilk yıllarda bulmaz. Sizin potansiyel müşterilerinizin ayağına doğrudan gitmeniz gerekiyor. Bu nedenle işletmeyi kurduktan sonra öncelikli olarak potansiyel müşterilerinizi bulmanız gerekiyor. Bu adımda ilk etapta şehrinizdeki organize sanayi bölgesindeki işletmeler olmak üzere bir pazar araştırması yapın. Hangi işletmelerin ithalat ve ithalat potansiyelinin olduğunu belirledikten sonra doğrudan bu işletmelere giderek; kendilerine hizmet sağlayabileceğinizi belirtin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kendi İşini Kurmak İsteyenler İçin 13 İpucu

Bu adımda işletmelerin özellikle daha düşük fiyatlar ile hammaddeye erişmesi ve ürünlerini daha yüksek fiyatlar ile satabilmesi için sağladığınız fırsatlar durumunda doğrudan iş alma şansınız olacaktır.

Elbette her iki fırsatı sağlayabilmek için öncelikle işletmeyi doğrudan ayrıntılı bir şekilde incelemeli ve yurt dışındaki olası potansiyelleri de iyi bir şekilde değerlendirebilmeniz gerekir. Her iki süreç için de ithalat ve ihracat konusunda yetenek, deneyim ve bilgiye ihtiyacınız olacak.

ONLİNE FIRSATLARI DEĞERLENDİRİN

Günümüzde işletmelerin büyük bir kısmı da ithalat ve ihracat konusunda bilgi alabilmek için interneti kullanmaktadır. Bu potansiyel müşterilere erişmek için de online olarak bir internet sitesi açmanızı ve bu internet sitesinde yapabildiğiniz hizmetler ve iletişim bilgilerinizi yayınlamanızı öneriyoruz. Bu durumda doğrudan müşterilerinize erişmek için harika bir fırsatınız olacak.

 

İlginizi Çekebilir