1. Anasayfa
  2. Başarı Hikayeleri

İtalya’da Görüp Türkiye’de Hayata Geçirdi! Paraya Para Demiyorlar

İtalya’da Görüp Türkiye’de Hayata Geçirdi! Paraya Para Demiyorlar
0

Aydın – Efeler’de yaşayan Cansu ve Çağdaş Can Öztürk çifti, İtalya’da kestane unu ile karşılaşınca bu ürünü Aydın’da da hayata geçirmek üzere harekete geçti.

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan girişimci Öztürk çifti, Aydın’da yetişen kestaneler üzerine bir fikir bulmak üzere İtalya’ya gitti. Burada Kestane’nin un haline getirildiğini ve yoğun talep aldığını fark eden çift, Aydın’a gelerek bir işletme kurdu. Kestane unu üreten işletme kısa sürede ciddi satış hacmine ulaştı. İşletmeyi kurdukları ilk yıl 1 milyon liradan fazla kazanan Öztürk Çifti, işletmelerinde kestane dışında 13 meyve ve sebzeyi daha un haline getirmeye başladı.

Elde ettikleri 13 çeşit ürünün Gluten içermediğini, bundan sonraki hedeflerinin üretim kapasitesini arttırıp yurtdışına açılmayı hedeflediklerini belirten Çağdaş Can Öztürk, “Türkiye’nin kestane üretiminin üçte birini tek başına karşılamasına rağmen Aydın, bu ürün ile pek de tanınmıyordu. Kestane’yi işleyip kendi markamızla satarak ilimize katma değer sağlamak için harekete geçmek istedik. Kestane şekeri üretimi yapmak istiyorduk, lakin İtalya’da ‘doğal olarak glütensiz‘ olarak üretilen kestane ununun yapıldığını fark ettik. Kestane unu üretimiyle ilgili araştırma yaparken tesadüfen devlet teşvikleri ile kurulmuş ama sadece kestane ununu deneme üretimi yapmış sonrasında atıl kalmış bir tesisin bulunduğunu fark ettik. İşletme sahiplerine ulaştık. Fabrikanın yetkilileri bize Türkiye’de bu ürünün tutmayacağını bu maceradan vazgeçme tavsiyesinde bulundu. Bizim kararlı olduğumuzu görünce ikna oldular ve ardından üretime başladık. Geçen yıl tesisimizde Aydın Kestanesinden 30 ton kestane unu üretip sattık. Aydınlı bir firma olarak ilimizi ülkemizde temsil ediyoruz. Coğrafi işaretli kestane ile başladık ancak üretim çeşitliliğimizi arttırdık. Şuan 13 çeşit ürünümüz var. Her bir ürün çeşidinden yıllık üretim kapasitemiz 10 ton civarında. Üretim kapasitesini arttırmaya yönelik yatırım için KOSGEB’e başvurduk” ifadelerini kullandı.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  2020'de Küçük İşletmeniz İçin Yapmanız Gereken 4 Girişim

Eşine destek olan ve aynı zamanda işletmenin tanıtım çalışmalarını yürüten Cansu Öztürk, “Ürünlerimiz fabrikada hijyenik havuzlarda temizlendikten sonra, işlenerek ardından kapalı sistem fırınlarda kurutulup değirmende hiçbir katkı maddesi eklenmeden un haline getiriliyor. Kestanenin yanında, baharat olarak kullanılabilen domates tozu, limon kabuğu tozu, portakal kabuğu tozu ıspanak tozu, kereviz tozu, pancar tozu, sarımsak tozu, soğan tozu, dibekte dövülmüş kırmızıbiber tozu ile kinoa unu, keçiboynuzu unu, nohut unu, Hindistan Cevizi unu, karabuğday unu, sarı ve kırmızı mercimek unu ile ürün çeşitliliğimizi arttırdık. Ürünlerimizi 250 gramlık ambalajlarda kullanıcılara sunuyoruz” dedi.

Onur Durmuş – İHA

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir