1. Anasayfa
  2. Girişimcilik

İş Yerini Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 11 Konu

İş Yerini Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 11 Konu
0

Yeni bir iş kurmak istediğiniz zaman muhtemelen pek çoğunuz iş yerini seçerken çok dikkat ediyor olabilir, ancak ne kadar dikkat ediyorsanız edin, bazı şeyleri gözden kaçırıyor olabilirsiniz.

İşletmeniz için iş yeri – dükkan veya mağaza lokasyonu seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli 11 konuya değindik. Elbette bazı sektörler için özellikle belediyelerin farklı prosedürleri bulunabilir, bu nedenle bu 11 maddeyi uygulamaya başlamadan önce mutlak suretle bağlı bulunduğunuz belediyeye giderek bilgi alın.

1. SİZ

İş yerine her sabah büyük ihtimal ile en erken siz gidecek ve en geç siz çıkacaksınız. O nedenle öncelikli olarak kendiniz için en doğru yeri seçmeye özen gösterin.

2. MÜŞTERİLERİNİZ

Elbete bir iş yeri için müşteriler en önemli konu. Yıllar geçtikçe müşteriler fiziksel olarak yerinize daha az veya hiç gelmiyor olabilir ancak konu ne olursa olsun, iş yeriniz müşterilerinizin rahatlıkla erişebileceği bir yerde olmalı. Müşteri yoksa, iş yok!

3. ÇALIŞANLAR

En iyi çalışanları elde edebilmek için iş yerinizin konumunun da cazip olması gerekiyor. Çalışanları daha fazla para vererek rahatlıkla bulabileceğinizi düşünmeyin, en iyi çalışanlar paradan fazlasını istemektedirler. Çalışanlar için en doğru yerler, muhtemelen şehre yakın ve toplu taşıma ile kolaylıkla

4. POTANSİYEL YATIRIMCILAR

İşletmeniz doğrudan potansiyel yatırımcılar ile ilgili olmayabilir (örn bir market) ancak uzun vadede yatırımcıların daha fazla ilgilendiği noktalar işletmeniz için en doğru nokta olabilir. Bu aslında direkt olarak cadde sokak olarak düşünülmemeli, daha çok şehir veya bölge olarak ele alınmalı. Örneğin Kocaeli, potansiyel yatırımcıların en çok bulunduğu şehirler arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Günlük 200 TL Kazanmanın Kolay Yolu

İLGİLİ: İşyeri – Şirket Ünvanı Nedir?

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

5. MALİYET

Elbette bir iş yeri seçerken en çok dikkat etmeniz gereken konulardan biri de en uygun maliyet ile en doğru yeri seçmektir. Ücretsiz park yeri, daha düşük vergiler, çeşitli teşvik veya hibe alınabilecek bölgeler ve elbette daha uygun maliyetli kira…

6. KOLAY ERİŞİM

Örneğin hamile veya engelsiz bir insanın rahatlıkla erişebileceği bir iş yeri seçmeye özen gösterin.

7. GÜVENLİK

Bir sabah dükkanınızın kapısını açık bulmak istemiyorsanız, güvenlik elbette en kritik konular arasında yer alıyor. Mümkün mertebe teknolojiden faydalanacaksınız ancak dükkan yeri seçerken zaten bu maliyetlerin bir kısmının karşılanmış olduğunu görmek daha iyi olacaktır.

8. PRESTİJ

Açıkça ifade etmek gerekiyor ki, Türkiye’nin 81 ilinin tamamında “adı pek iyi anılmayan” ve “adı çok iyi anılan” bazı bölgeler vardır. Her şehirde mutlaka bu tür mahalleler, ilçeler bulunur. Bu nedenle işletmenizin adresini verirken fark oluşturmak istiyorsanız, özellikle “adı pek iyi anılmayan” bölgelere dikkat edin. Prestij için de “adı çok iyi anılan” yerleri tercih edebilirsiniz.

İLGİLİİşyeri – Dükkan Açmak İstiyorum

Eğer şehre yabancıysanız, elbette birkaç insana sormanız yeterli olacak.

9. TRAFİK

İş yerinize gelirken 1 saat yolda harcıyorsanız, bu iş yerine gelen herkesi mutsuz edecektir. Mümkünse daha rahat trafik koşullarına sahip bölgelerde dükkan bulmaya çalışın. Elbette bir benzinlik kuracaksanız, tam tersi olacak.

10. TEKNİK GEREKSİNİMLER

Örneğin bir fabrika kuracaksanız, şebeke elektriğini veya doğalgazını kullanmak size yetmeyecektir. Bu nedenle işletmeniz için teknik bazı gereksinimler varsa, iş yerini seçerken bunlara dikkat edin.

11. BELEDİYE

Bir iş yerini seçerken mutlaka belediyeye uğrayın. Yeni bir yer devir alırken bile tekrar belediyeye gidin. Örneğin, eğlence mekanlarının okul veya camilere 100 metre uzak olması gerekiyor. Bunun kontrolü de belediye tarafından yapılıyor. Bu nedenle belediyeye gitmeden iş yerini kiralamayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 14 Alıcısı / Müşterisi Hazır İşler

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir