Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı’nın onaylanması ile birlikte konutların kendi elektriğini üretebilmenin önü açıldı. Bu değişiklik ile birlikte artık çatısı bulunan bina sahiplerinin elektriğini bedavaya getirmenin yolu açılmış oldu.
Bayi (franchise) Kredisi
Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.
Sermayesiz İş Kurmak
Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
Kâr Marjı Yüksek Ürünler
Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.
Getirilen yeni yasa ile birlikte apartmanlar kendi elektrik enerjisini üretebilmek için güneş enerjini kullanabilecek. Ayrıca fazla üretilen elektrik enerjisi de devlete satılacak. Böylece güneş enerjisi kurulumu yapılan apartmanlar, hem elektriğini bedavaya getirecek hemde fazla üretimden para kazanılacak.
Ortalama bir apartman için kurulacak güneş enerjisi panelleri ortalama 70 bin lira maliyet oluşturuyor. Bu 70 bin liralık paneller ise 5 yıl içerisinde kendini amorti ediyor. Ardından elde edilecek bütün enerjiler ise kar olarak apartman sahiplerine kalıyor. Ayrıca eğer maliyet 140 bin liraya çıkarılırsa, ek enerji ile devlete de elektrik satışı yapılabiliyor. 10 KW altı güneş enerjisi üretimi için, bulunan bölgedeki elektrik enerjisi kurumuna başvurulması gerekiyor.
Elektrik enerjisi sağlayan şirkete başvuru yapılacağı zaman istenen belgeler ise;
- Elektrik Mühendisi tarafından hazırlanan şema
- Harita Mühendisi tarafından hazırlanan kroki
- Kimlik Bilgileri (Başvuru sahibi)
- Başvuru Formu
- Abonelik Formu
- Apartmanda yaşayan tüm konut sahiplerinden noter belgeli onay imzası