1. Anasayfa
  2. Meslekler

En Kolay ve Stressiz 12 Meslek ve İş Dalı

En Kolay ve Stressiz 12 Meslek ve İş Dalı
0

İş hayatında daha rahat olmak isteyenler ve stressiz bir iş hayatını tercih etmek isteyenler için nispeten daha kolay olarak addedilebilecek 12 meslek ve iş dalını araştırdık.

İş hayatı genel olarak zorluklar ve stres ile bütünleşik olarak değerlendirilebilir. Ancak bazı meslekler zorluk ve stres konusunda kesinlikle diğerlerinden daha rahat koşullara sahip. İş hayatındaki zorluklar ve stres ise henüz emekli bile olmadan ciddi yıpranmalara neden olabildiği için özellikle meslek seçimi dönemlerinde uygun meslek seçimi yapmak hayatınızın geri kalanını daha rahat geçirme fırsatı sağlayabilir.

Kolay ve daha az stresli mesleklerin düşük maaşlı olduğunu düşünmeyin, birçoğu maaş olarak bile ortalama üstü koşullara sahip.

Peki kolay ve stressiz demek tam olarak ne anlama geliyor? Herkes için elbette kriterler farklı olabilir, ancak genel bir liste için aşağıdaki maddeler olmazsa olmaz olarak değerlendirilebilir.

  • Fiziksel konfor ve fiziksel ek teçhizatlar
  • Daha az sorumluluk
  • Kısa mesai saatleri
  • Ek mesailer için daha fazla ödeme
  • Daha az zaman baskısı
  • Daha az kritik süreç
  • Daha az müşteri teması
  • Düşük eğitim gereksinimleri
  • Sosyal sorumluluk katılımları
  • Spor aktivite desteği

İşte birçok çalışana yönelik ABD ve Avrupa bazlı en kolay ve stressiz 12 iş ve meslekler.

1. Santral Operatörü

santral operatörü

Birçok şirkette bulunan santral operatörleri genel olarak kolay meslekler sınıfında yer alan bir iş dalında çalışırlar. Sorumlulukları sabittir ve genel olarak rutin bir çalışma periyodu geçirirler.

Ortalama yıllık maaş – 70,760 TL

2. İhracat ve İthalat Uzmanı

uzman

Son dönemde büyük şirketler tarafından yoğun bir şekilde açılan pozisyonlar arasında yer almaktadır. İhracat ve ithalat uzmanları genel olarak kolay bir meslek sınıfında çalışırlar. Çalışma ortamları genellikle ofislerdir ve ithalat ile ihracat trendlerini takip ederek şirketi bu konuda yönlendirirler.

Ortalama yıllık maaş – 140,760 TL

3. Astronom

astronom

Türkiye’de ciddi bir alt yapısı bulunmasa da dünyada astronomlar çok kolay ve stressiz bir meslek dalında yer alıyor. Yüksek eğitim seviyesi ile sahip olunması dışında, yıldız, gezegen, kuyruklu yıldız, güneş sistemi, galaksiler, bulutsu ve kara delik gibi gök cisimlerini gözlemleyerek ve araştırarak, çoğunlukla rahat ve stressiz günler geçirmenizi sağlayan işler bulabiliyorsunuz.

Ortalama yıllık maaş – 173,510 TL

4. Yazılımcı

yazılımcı

Yazılımcılar son yılların en trend işleri arasında yer alıyor. Birçok yazılım uzmanı yada yazılımcı genellikle günde 4-5 saat çalışır ve bu süreçte şık, sessiz ve her ihtiyaçlarının karşılandığı ofislerde veya evlerinde keyifle çalışırken bulunur. Yazılımcılar üzerindeki en yoğun baskı genellikle yalnızca iş teslim tarihleri ve revizyonlardır.

Ortalama yıllık maaş – 234,300 TL

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İş Görüşmelerinde En Çok Sorulan 57 Soru

5. Optometrist

Optometrist

Henüz Türkiye’de ciddi bir altyapısı olmayan bir meslek dalı olan Optometrist, göz doktoru tarafından refraksiyon (kırma) kusuru tespit edilen hastaların reçetelerini inceleyen, hastanın yüz hatlarına uygun çerçeve modelini seçmesine yardımcı olan ve kullanması gerekli olan optik camların seçilen çerçeveye montajını sağlayan sağlık personelidir. Çok kolay bir meslek dalı olmasının yanında iyi derece iş olanakları bulunur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  15+ En Çok Para Kazandıran Geleceğin Meslekleri!

Ortalama yıllık maaş – 109,150 TL

6. Cankurtaran

cankurtaran

Bu işin stresli olduğunu düşünebilirsiniz ancak genellikle cankurtaranlar yılda 2-3 vaka ile karşılaşmaktadır. Özel kurslar tarafından verilen cankurtaran belgesi ile rahatlıkla özellikle tatil yörelerinde iş bulabilmeniz mümkün.

Ortalama yıllık maaş – 82,800 TL

7. Noter

noter

Her şehirde büyüklüğüne göre onlarca bulunan noterler hem ciddi kazançlar elde ediyor hem de çok rahat bir iş hayatı sürdürüyor. Hemen hemen ülkedeki en kolay meslek dallarından biri noterliktir. Noter olmayı başaran biri için hayat kesinlikle daha güzel olamaz. Noter olmak için bir hukuk fakültesi bitirdikten sonra noterlik belgesi almanız ve ardından Adalet Bakanlığı’ndan onay almanız ve yine bakanlığın yeni noter alımlarını takip etmeniz gerekiyor.

Belirli bir maaşları bulunmaz ortalama yıllık kazanç 250.000 TL

8. Masör

masör

Bir bir kurs ile sahip olunabilen bir meslek olan Masörlük, genel olarak stressiz ve rahat ortamlarda yapılıyor. Bazı kurumlarda mesai saatleri çok uzun olsa da genellikle masörler günde 5-6 saat çalışıp, muadil mesleklere göre yüksek maaş almaktadırlar. Kendi başlarına da çalışabilen masörler, kısa sürede düşük maliyetler ile işletme de kurabiliyor.

Ortalama yıllık maaş – 97,600 TL

9. Tur Rehberi

tur rehberi

Bir yerleri gezmeyi sevenler için kolay ve stressiz olmasının dışında eğlenceli bir iş olan tur rehberliği genellikle 2 veya 2’den fazla dil bilenler için çok uygun. Türkiye’de de çok yüksek sayıda tur rehberi ihtiyacı bulunuyor.

Ortalama yıllık maaş – 82,000 TL

10. Gurme

gurme

Yemek eleştirmeni olarak adlandırılan gurmeler, kesinlikle milyonlarca insanın hayal ettiği şeyleri bir meslek olarak yapıyor. Gurme olmanın belirli bir yolu yoktur ancak eşsiz bir damak tadı olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. İşletmeler veya devlet kurumları Gurme istihdam etmez, kendi başınıza özellikle sosyal veya yazılı medya üzerinden ilerlemeniz gerekiyor.

Belirli bir maaşları bulunmaz, kazançları arasında uçurum bulunur.

11. Kütüphaneci

kütüphaneci

Daha düşük eğitim seviyeleri ile bile giriş yapmanın kolay olduğu meslek dallarından biri. Rahat ve sessiz çalışma ortamı, düşük sorumluluk ve haliyle daha az stres. Ayrıca iş fırsatları arasında sadece devlet kurumları bulunmuyor. Hukuk firmaları, şirketler, müzeler, sağlık tesisleri, devlet kurumları ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar  da kütüphaneci istihdamı gerçekleştirebilmektedir.

Ortalama yıllık maaş – 90,760 TL

12. Teknik Ürünler İçin Satış Temsilcisi

satış temsilcisi

Normal satış temsilcilerinde üzerinde kota, zaman sınırlaması ve seyahat sıkıntıları nedeniyle pek kolay çalışma fırsatı bulunmaz. Ancak teknik ve bilimsel ürünlere yönelik satış temsilcileri daha üst seviye müşterilere hitap ettikleri ve satış olanaklarının yıllarca aynı olması nedeniyle neredeyse hiç baskı bulunmaz. Bu tür ürünlere yönelik satış yapan temsilciler bir süreden sonra müşteriler ile arkadaşlık seviyesine gelen bir bağ bile kurarlar.

Ortalama yıllık maaş – 99,000 TL

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir