1. Anasayfa
  2. Dükkan Açmak

Ekmek Fırını Açmak

Ekmek Fırını Açmak
0

Ekmek fırını açmak uzun dönemli karlı iş yapmak isteyen kişiler için fırsat bir sektördür. Günümüzde sofralarımızdan eksik olmayan gıda ekmektir. Sürümden satarak kazandığınız ekmekte çeşitli ürünlerle desteklenerek kazanç garantili olan sektörler arasında girmektedir. Her sektörün kendine özel zorlukları bulunmaktadır. Konumuzda tüm detaylara girerek ekmek fırını açma ilgili tüm detaylara yer verdik.

Ekmek fırını açmak, ekmek fırını açma iş planı, ekmek fırını ortalama kazanç, ekmek fırını açma maliyeti.

Ekmek Fırını Açma İş Planı

  1. Dükkânın Seçilmesi: Ekmek fırını açılacak alanda trafiğe açık alan ve cadde gibi alanlara yakın olması ulaşabilirlik açısından uygun olmalıdır. Sokak aralarında kalan ekmek fırınları genellikle uzun süre kaldığından tanınmaktadır. Yeni dükkanlar daha bilindik yerlerde yer almasıyla birlikte müşteri bulması daha kolay olur. Ayrıca dükkânın büyük olması da fırın konseptini kaldıracak düzeyde yer almalıdır. Üretim alanlarının olması, depo alanları gibi sıkışmayacak şekilde yeri belirlenmeniz gerekmektedir.
  2. Maliyet hesaplamaları: Ekmek fırını maliyet açısından aylık en fazla harcama yapan sektörlerden biridir. Özellikle ülkemizde son dönemlerde un fiyatları artması, fatura giderlerinin artması, eleman giderlerinin artması gibi sorunlarla karşılaşıldığından fiyatlara zam gelmektedir. Bölgeden bölgeye ekmek fiyatlarında değişiklik olmaktadır. Sürümden satıp kazanacağınızı için maliyet analizlerini güncel olarak tutmanız gerekmektedir.
  3. Eleman Bulmak: Ekmek fırını açtığınızda eleman sayısını bol tutarak hareket etmeniz gerekmektedir. Elemanlarınız vardiyalı olarak çalışarak ekmek ve diğer gıdaları üretmesi gerekmektedir. Usta fırıncılarla çalışmanız durumu daha kolay yönetmesini sağlayacaktır. Alttan yetişen elemanlarınız olduğunda da ileriye yönelik yatırım olacaktır.
  4. Farklı Ürünler Koymak: Ekmek fırını içerisinde birçok yan gelir getirecek gıdalar bulunmaktadır. Bu alanlar poğaça, simit, açma, kurabiye, pasta, içecek satışları, börek gibi alanları koyabilirsiniz. Müşterilerin alabileceği ürünler koyduğunuzda ek getiri getirecek işlemler sağladığınız karınızda artış gösterecektir.
  5. Malzeme Fiyatlandırmaları: Ekmek fırını açtığınızda kurulum aşamasında üretimin hangi alanda yapılacağını seçmeniz gerekmektedir. Modern ekmek fırınlarda taş fırın bulunmamaktadır. Ancak elektrik fırınlarında maliyetleri oldukça fazladır. Ayrıca elektrik fırınlarında olan arızalara karşı da yedek bütçe ayarlamanız gerekmektedir. Taş fırın olarak hizmet verecekseniz de bu duruma göre harcama yapmanız gerekir.
  6. Hijyen: Ekmek fırınında iş temizliğine oldukça önem göstermeniz gerekmektedir. Müşterilerin güvenini kazanmak ve sektörün devam edebilmesi için titiz bir şekilde üretimin sağlanması gerekmektedir.
  7. Dekorasyon: Modern dekorasyonlar ve ışıklandırmalar sağlamak müşterilerin daha çok gelmesini sağlayacaktır. Özellikle ekmek fırını içerisinde pasta ve diğer kuru gıdaların satılmasını sağlamak için vitrin tasarımı da önemle vurgulanmaktadır. Pasta tasarımların vitrinde gösterilmesi insan trafiğinin içerisinde akılda kalıcı olmasını sağlamaktadır.
  8. Rekabet Analizi: Ekmek fırını açmak istediğinizde bölgenize göre değerlendirmeler yapmanız gerekmektedir. Her bölgede en az iki adet fırıncı bulunabilir. Bu yüzden yeni müşteriler kazanmak oldukça zor olabilir. Ayrıca bölgedeki iş durumunun kesileceğinden dolayı fiyatlandırmalarda karşı rakiplerle anlaşmanız gerekebilir. 
  9. Servis Sağlanması: Ekmek fırını toplu ekmek satışlarında dışarıya eleman gerektiren ve araç olması gerektiren sektördür. Kişilerle anlaşma sağladığınızda belirli saatlerde servis saati yapmanız gerekecektir. Hızlı bir şekilde servis yapılabilmesi dağıtıcı olması gerekmektedir. Kasalarca dağıtan ekmeklerle birlikte adınızı yayarak işinizi büyütebilirsiniz.
  10. Saatlerin Belirlenmesi: Gece geç saatlere kadar çalışan fırın kişilerin daha çok gelmesini sağlayabilir. Erken saatlerde kapatmak yerine gece 00.00-01.00’a kadar açık kalmak gece müşterisini de getirecektir. Maliyet analizlerine göre hareket ederek kazancınızı artırabileceğiniz yöntemdir. Bu durumun alışılmasıyla size ek müşteriler gelmesini sağlayabilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Düşük Sermayeli Yeni İş Fikirleri

Ekmek Fırını Ortalama Kazanç

Ekmek fırını ortalama kazancı olarak satış miktarınıza göre değişkenlik göstermektedir. Ortalama olarak kazançları ise tutan bir yer için bütün giderler çıkarıldığında en az ayda 70 bin TL gibi tutar kar edilmektedir. Kazançları etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. 

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

Bu alanlar arasında dönercilerle ekmek satışında anlaşmak, bakkallarla ekmek satışında anlaşmak, lokanta ve restoranlarla anlaşmak gibi hamleler yapıldığında günlük olarak fazla satışlarla sürümden fazlasıyla kazanabilirsiniz. Dükkanlarla anlaşmalar yapıldığında aylık olarak ödeme alırsınız. Garanti satışlar olacağından fazlasıyla kar etme miktarı da artış gösterecektir. 

Ekmek fırını açmak, ekmek fırını açma iş planı, ekmek fırını ortalama kazanç, ekmek fırını açma maliyeti.

Ekmek Fırını Açma Maliyeti

Ekmek fırını açma maliyeti olarak dükkânın konseptine göre değişiklik gösterebilmektedir. En düşük harcama yapabileceğiniz tutar 400 bin TL- 1 Milyon TL’ye kadar maliyetler sağlanabilir tabii daha küçük veya büyük işletmeler kurabilirsiniz bununla orantılı kazançlarda da değişiklik olacaktır. İlk açılış dönemlerinde oldukça fazla maliyet gelmektedir. Günlük işleyiş olacağından kısa sürede toparlanmalar yaşanacaktır.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir