1. Anasayfa
  2. Dükkan Açmak

Eğitim Sektörü İçin En İyi 12 İş Fikri

Eğitim Sektörü İçin En İyi 12 İş Fikri
0

Eğitim sektörü tüm dünyada en karlı ve yüksek potansiyel içeren bir sektör olması sebebiyle yatırımcıların ve girişimcilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Eğer eğitim sektörü ile ilgileniyorsanız veya eğitim sektöründe yatırım yapmayı, girişim başlatmayı planlıyorsanız en karlı 12 iş fikrine mutlaka göz atmanızı öneriyoruz.

Elbette eğitim sektörü kapsamlı ve yüksek hizmet odaklıdır. Bu nedenle bu sektörde çalışmayı planlayan veya işletme kurmayı planlayan herkes, tüm enerjisini işine vermeye odaklanmak zorundadır. Çünkü büyük ihtimal ile hizmet sağlayacağınız insanlar, hayatı için kritik bir öneme sahip bir konu nedeniyle size para ödeyecektir. Bu nedenle bu sektörde amatör olarak yer edinmek zordur, insanlar eğitim sektöründe işletme ararken “pahalı olsun ama kaliteli olsun” fikrine sahiptirler. Bu kapsamda işinizi üst düzey bir şekilde gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bunu sağlamak için de mutlak suretle deneyim sahibi olmanız gerekir.

Eğitim sektöründe değerlendirebileceğiniz birçok iş fikri vardır. Elbette daha önce hangi sektörde deneyim sahibi olduğunuz en kritik seçim süreci olmalıdır. Çünkü, hiç bilmediğiniz bir sektöre sırf “karlı” diye girmek pek mantıklı olmayacaktır.

#1 – OYUNCULUK OKULU

Minimum Başlangıç Sermayesi: 140.000 TL

Türkiye ve dünyada en yüksek para harcanan eğitim kollarından biridir. Oyunculuk okulu açmak elbette zordur, çünkü bu sektörde tanınmayan bir oyuncu pek ilgi çekmeyecektir. Bu nedenle adını az da olsa duyurmuş bir hocaya ihtiyacınız olacak. Ancak küçük şehirlerde veya ilçelerde açılacak bir oyunculuk okulu için, ortalama düzeyde bir eğitim almış bir eğitimci de yeterli olacaktır.

Büyük şehirlerde ise rekabet edeceğiniz çok sayıda oyunculuk okulu olacaktır ve bu okulların birçok oyunculuk başarı hikayesi olacaktır. Bu nedenle sektörde yer edinmek çok zaman alabilir.

#2 – YATILI OKUL

Minimum Başlangıç Sermayesi: 900.000 TL

Öğrencilere eğitim dışında konaklama imkanı da sunan yatılı okullar halen popüler eğitim iş fikirleri arasında yer alıyor. Ancak yatılı okulların tercih sürecinde, değerli eğitimcilerin bulunması çok önemlidir. Bu nedenle bu tür bir iş fikrine girmeden önce kadronuzu şekillendirmeniz gerekir. Yatılı okul açmak birçok eğitim iş fikrine göre de çok zahmetli ve maliyetlidir.

#3 – AŞÇILIK OKULU

Minimum Başlangıç Sermayesi: 200.000 TL

Son 10 yılın en popüler eğitim iş fikirlerinden biri. Çünkü dünyanın neredeyse tamamında değerli aşçılara (Şef) yoğun bir şekilde ihtiyaç duyuluyor. Türkiye’de de son 10 yıla yakındır birçok şef okulu açılmaya başlandı. Özellikle ünlü birkaç şefi ikna edebilirseniz ve birkaç derse girmelerini sağlayabilirseniz çok kapsamlı ve karlı bir iş fikrine dönüşebilir. Üstelik bir aşçılık okulu açmanın maliyeti düşündüğünüz kadar yüksek değildir. Çoğu zaman bir profesyonel mutfak ve birkaç dinlenme, teorik eğitim odası yeterli olacaktır. Butik olarak da açılabilir.

#4 – BİLGİSAYAR KURSU

Minimum Başlangıç Sermayesi: 180.000 TL

Bilgisayarları artık kullanmayan neredeyse kalmadı. Ancak birçok iş başvurusunda bilgisayar deneyimi konusunda sertifika talep edilmektedir. Bu nedenle insanlar daha iyi bir CV sağlamak amacıyla bilgisayar kurslarına hayatında en az 1 kere gitmektedir. Elbette bir bilgisayar kursu açmak için, alanında bilgi ve deneyim sahibi bir eğitimciye ihtiyacınız olacak. Çok kapsamlı bir işletme açmanızı önermiyoruz, çünkü sektör birkaç yıl öncesine kadar düşüşe geçmiş durumda.

#5 – DANS OKULU

Minimum Başlangıç Sermayesi: 150.000 TL

En çok önerdiğimiz eğitim iş fikirleri arasında yer alıyor. Birkaç yılda İstanbul ve İzmir merkezli olarak büyüyen sektör neredeyse yüzde 60 civarında artış kaydetti. Özellikle Salsa, Tango, Vals, Bachata ve Rumba için destek sağlayan dans okullarına yoğun rağbet var.

Anadolu’da bile özellikle gençlerin sadece düğün için dans eğitimlerini almak üzere bir işletme açmanız bile ciddi düzeyde potansiyel sağlayacaktır. Elbette bir dans okulu açarken, mutlak suretle tüm danslara hakim bir kadın ve bir erkek eğitimciye ihtiyacınız olacak.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

#6 – ÇİZİM KURSU

Minimum Başlangıç Sermayesi: 100.000 TL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Baklavacı Şemsettin Bayilik Şartları

AutoCAD, SolidWorks ve Tcad gibi çizim programlarına yönelik bir kurs açılabilir. Bu programlarının her biri alanında en uzman seviyeye sahip programlardır ve birçok meslek dalı için kritik öneme sahiptir. Özellikle üretim bandında yer alan tüm işletmeler için gerekli olan bu programlara yönelik yüksek istihdamdan faydalanmak isteyen kişilerden yoğun potansiyel elde edebilirsiniz.

Ancak bu programlar çok kapsamlıdır ve bu alanlarda eğitim verecek eğitimcileri bünyenizde barındırmak için ciddi maliyetlerin altına girmeniz gerekebilir. Bir çizim okulu – kursu açmak çok maliyetli değildir, ancak aylık bazda masraflarınız yüksek olacaktır.

#7 – GRAFİK ve WEB TASARIM KURSU

Minimum Başlangıç Sermayesi: 100.000 TL

Bilgisayar kursundan biraz daha teknik bir konudur, bu nedenle potansiyel bilgisayar kursları kadar yüksek değildir. Ancak bilgisayar kurslarında eğitim bedeli aylık 200 – 300 lira civarında bulunuyorken, grafik ve web tasarım kurslarında bu tutar bin liranın üzerine çıkıyor. Elbette verilen eğitim kalitesi ve içeriği de bu konuda çok kritik iki konu. Her halükarda kursiyerlerin hayatına değer katabilecek bir eğitim sağlamanız gerekiyor. Ayrıca bu alandaki sertifikalar da değerlidir, bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı olmanız önem taşıyor.

Grafik ve web tasarım kursu açmanın maliyeti yüksek değildir ve bu alanda eğitim verebilecek düşük maliyet oluşturacak çok sayıda eğitimci bulabilirsiniz.

#8 – MODA TASARIM OKULU

moda tasarım

Minimum Başlangıç Sermayesi: 180.000 TL

Moda tasarım son yılların en çok dikkat çeken sektörlerinden biri. Elbette bu sektöre duyulan talep de son dönemde önemli düzeyde arttı.

Özellikle İstanbul ve İzmir merkezli birçok moda – tasarım okulu, alanında eşsiz bir eğitim sağlaması dışında; İstihdam garantisi de sağlıyor. Bu nedenle bu şehirlerde planlama yapıyorsanız, maliyetleriniz 5-6 katına kadar artabilir. Ancak küçük şehirlerde rekabet neredeyse yok.

Moda ve tasarım sektöründeki büyük işletmeler genellikle bu alanda uzmanlar ile çalışmak istiyor ve birçok işletme tek bir tasarım fikri için yüksek ödemeler yapmaya başlamış durumda. Bu nedenle en yüksek potansiyelli eğitim iş fikirleri arasında yer alıyor.

#9 – DİL OKULU

Minimum Başlangıç Sermayesi: 260.000 TL

İngilizce başta olmak üzere Çince, Rusça, Arapça ve Fransızca dil eğitimine olan talep gün geçtikçe artıyor. Türkiye’de eğitim sisteminde dil öğretmenin pek başarılı olmaması nedeniyle insanlar genellikle özel kurslardan destek almaktadır. Bu nedenle tüm rehberde en yüksek “kursiyer – öğrenci” potansiyeli içeren iş fikirleri arasında yer alıyor.

7’den 77’ye hemen hemen herkesin ilgi duyduğu bir eğitim sürecidir. Ancak büyük şehirlerde neredeyse her caddede 2-3 dil okulu açılmaya başlandı. Bu nedenle işletmeyi açacağınız yer ve bölge çok önemli, ciddi bir rekabet ile baş edebilecek bütçeniz yoksa, küçük şehirlere yönelik planlama yapmanızı öneririz.

#10 – MÜZİK KURSU

Minimum Başlangıç Sermayesi: 60.000 TL

Müzik kursu veya okulu açarak da eğitim sektöründe önemli bir iş fikrine başlangıç yapabilirsiniz. Elbette yeterli düzeyde sermayeniz yoksa, deneyim ve yetenek sahibi olduğunuz bir müzik dalı için evde ek iş olarak da değerlendirme imkanınız bulunuyor. Özellikle büyük site gibi alanlarda yaşıyorsanız, sadece sitede yaşayan öğrencilerden bile çok sayıda kursiyer bulabilirsiniz.

Verebileceğiniz hizmetler ise; Piyano, Gitar, Bağlama, Keman ve Bateri olabilir. Elbette ne kadar farklı alanda eğitim verirseniz o kadar potansiyel artar.

#11 – FOTOĞRAFÇILIK KURSU

Minimum Başlangıç Sermayesi: 120.000 TL

Instagram‘ın yükselişi ile birlikte fotoğrafçılık çok önemli bir ek iş fikri olmaya başladı. Ayrıca hobi olarak fotoğrafçılığı değerlendiren çok sayıda insan bulmak mümkün. Bu kapsamda bir fotoğrafçılık kursu veya okulu açabilirsiniz. Üstelik birçok eğitim iş fikrine göre çok daha düşük sermayeler ile kurulabilen bir iş fikridir. Ancak elbette, bazı fotoğraf makinelerinin fiyatı 10 bin liranın üzerine çıkıyor ve bunlardan çok sayıda fotoğraf makinesine ihtiyaç duyabilirsiniz. Ayrıca sık sık fotoğraf çekimi için geziler düzenlemeniz gerekecek.

#12 – FUTBOL OKULU

Minimum Başlangıç Sermayesi: 600.000 TL

En yüksek potansiyel taşıyan hatta ciddi bir zenginlik fırsatı sağlayan bir iş fikridir. Futbol okullarında, keşfedebildiğiniz yetenekli bir oyuncudan milyonlarca lira dahi para kazanabilirsiniz. Ancak elbette hayal kurmak yerine işin biraz da gerçekçi kısmını görmek gerekir; Türkiye’deki futbol okullarının çoğu maliyetlerini bile karşılayamıyor.

Bir futbol okulu açmanın maliyeti de yüksektir, işletme masrafları da yüksektir. Bu nedenle bu işi planlarken, yeterli düzeyde sermayeniz olduğunu mutlaka gözden geçirin. Aksi durumda, uzun vadeli bir iş fikri olan futbol okullarında ayakta kalamazsınız. Bu iş fikrine yöneldiyseniz ek olarak Halı Saha Açmak bağlantısına da göz atın.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir