HIZLI ERİŞİM
Türkiye’de ortalama büyüklükte bir iş kurabilmek için minimum 40 – 50 bin liralık yatırım sermayesine ihtiyaç duyuluyor. Ancak daha düşük sermayeye sahip yatırımcı ve girişimciler için de birçok iş fikri bulunmaktadır. Eğer 2018 yılı güncelliğinde, düşük sermayeli yeni iş fikirleri arıyorsanız, rehberimize mutlaka göz atmalısınız.
Düşük sermayesi olan girişimci ve yatırımcılara ilk önerimiz, mutlaka iş seçimi yaparken dikkatli olmalıdır. Çünkü birçok girişimci düşük sermayesini zengin olma hayallerine kapılarak yanlış yönetmektedir. Asla size kısa sürede zenginlik vaad eden işlere karşı önyargısız olmayın. Bu sizi kısa ve uzun vadede büyük zararlara uğratabilir. Bu nedenle küçük sermayeli işlerin yalnızca sermayenizi büyütmek için bir araç olacağını unutmayın.
1- BUTİK ÇAY EVİ
Butik bir çay evi yada diğer adı ile çayhane kurabilmek için çok ciddi sermayeye ihtiyacınız yok. Eğer dükkana çok fazla tasarım yapmayı planlamıyorsanız, 10 bin lira ile bile küçük şık bir butik çay evi kurulabilir. Yalnızca çay hizmeti değil, tost ve diğer bitkisel çay ürünleri de satarak güzel kazançlar elde edilebilir. Bu tür bir çay evinde yalnızca tek kişi olarak da rahatlıkla çalışabilirsiniz. Bu nedenle personel masraflarının da düşük olduğu böylesi bir işi öneriyoruz. Bu konuda ayrıntılı bilgiler arıyorsanız Çay Ocağı Açmak adlı rehbere mutlaka göz atın.
2- UYGULAMA DANIŞMANLIĞI
Android ve IOS platformlarında dönen cirolar her yıl katlanarak artış gösteriyor. Bu artıştan faydalanabilmek sizin elinizde. Son dönemde çok küçük işletmeler bile bu platformlarda uygulamalar ile yer almaya başladı. Bu uygulamalar aracılığıyla tanınırlılığını artırmayı başaran işletmelerin, yakın tarihte de uygulamalara olan ilgilerinin artış göstermesi bekleniyor.
Bayi (franchise) Kredisi
Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.
Sermayesiz İş Kurmak
Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
Kâr Marjı Yüksek Ürünler
Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.
Türkiye’de yazılım danışmanlığı veren çok fazla işletme yok, ancak bunu öğrenebileceğiniz harika kurslar var. Ortalama 2 bin lira ücretle uygulama danışmanlığı verecek seviyeye gelebiliyorsunuz.
3- AHŞAP OYUNCAK YAPIMI
Plastik oyuncaklara olan ilgi gittikçe azalıyor. Ebeveynler zararlı olduğunu düşünerek son dönemde genellikle ahşap oyuncaklara talep gösteriyor. Ahşap oyuncakları evlerde üretebileceğiniz gibi, küçük bir atölye de kurarak seri üretim yapabilirsiniz. Bu tür bir atölye kurulumu için 6-7 bin liralık maliyet oluşacaktır. Son dönemde ahşap oyuncak imalathanelerinde de büyük artış olduğunu belirtelim. Özellikle farklı fikirler sektörde ciddi talep görüyor.
4- SPOTÇULUK
Türkiye büyük bir ülke ve bu nedenle spotçuluk yaparak ciddi bir iş hacmine ulaşabilmek mümkün. İkinci ele olan ilginin son dönemde de artış gösterdiğini belirtmek mümkün. Spotçuluk yapmak için düşük sermaye kesinlikle bir sorun değil. Spotçuluğu kendi evinizde bile yapmanız mümkün. Ürünleri Letgo, Sahibinden ve Gittigidiyor gibi platformlardan da ek maliyet oluşturmadan rahatlıkla bulabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Letgo’dan Para Kazanmak
5- GAYRİMENKUL DANIŞMANLIĞI
İnsan ilişkileri konusunda kendinize güveniyorsanız eğer, bu kullanmanız gereken bir özellik. Temel şartlarda gayrimenkul danışmanlığı için hiç sermayeye bile ihtiyacınız yok. Satışa ve kiralanmaya başlanılan gayrimenkul sahiplerine ulaşarak onlardan iş almayı başarabilmeniz gerekiyor. Sektöre ilk olarak girdiğiniz zamanlarda zorluklar yaşayacaksınız ancak ardından telefon rehberiniz ile bile evinizde oturarak iş alma fırsatınız olacak.
6- DÖNER BÜFE
Aslında çok fazla ek bilgi vermeye gerek yok. Hemen hemen her noktada bir dönerci bulmak artık mümkün. Döner büfelerin iş hacmi, gıda sektörü olması sebebiyle düşme şansı yok. Eğer işinizi temiz ve lezzetli yaparsanız mutlaka kazanç sağlayabilirsiniz. Döner büfe açabilmek için 15 bin liralık sermaye bile yeterli. İlk etapta 2 personel yeterli olacaktır.
7- PİLAV ARABASI
Pilav arabası işi ile 1 günde yeni bir iş kurabiliyorsunuz. Hem de akşamında kar elde edebiliyorsunuz. Bir pilav arabası satın aldıktan sonra evinizde pilav üreterek pilav arabası işine girebiliyorsunuz. Ancak birçok şehirde belediyelerden de izin almanız gerekecektir. Pilav arabası işine girmeyi planlıyorsanız Nohut Pilav Bayiliği veren firmalara da göz atabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Patlayacak İş Fikirleri