Bu Yöntem ile ’Çuval’la Para Kazanıyor
  1. Anasayfa
  2. Başarı Hikayeleri

Bu Yöntem ile ’Çuval’la Para Kazanıyor

0

Antalya’da seracılığın en aktif olduğu ilçelerden Aksu’da elektronik mühendisi 44 yaşındaki Ergin İnal, bulduğu yeni yetiştiricilik yöntemi ile gelirini 4’e katlamayı başardı.

Antalya Aksu’da sera sahibi olan elektronik mühendisi 44 yaşındaki Ergin İnal, biber yetiştiriciliği yapmak üzere farklı bir yöntem geliştirdi. Seranın içerisine yerleştirdiği büyük çuvalları perlitler ile dolduran mühendis, bu sayede 2 bin 500 kapasiteli serasında 10 bin biber fidesi ekimi gerçekleştirdi. Belgesellerden gördüğü yöntem ile üretimini 4’e çıkartan girişimci, bu sayede birçok sera sahibine de öncülük etti.

1 dönümlük serada normal şartlarda 2 bin 500 biber fidesi yetiştirebilen İnal, bu sayede sera içerisine yerleştirdiği 250 çuvalda 10 bin biber fidesi ekimi yaptı. Çuvalları perlit ile dolduran İnal, her bir çuvaldan yaklaşık 350 kilogram biber hasadı elde etmeyi planlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Para Kazandıran En Karlı Tarım Ürünleri

Konu ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan girişimci Ergin İnal, “Asıl mesleğim elektronik mühendisliği. Ancak uzun süredir yetiştiricilik, çiftçilik konusunda makaleler okuyor, belgeseller izliyorum. Çocukken bile tarım konusunda heyecanım vardı. Sonrasında bu işi gelir amacıyla yapabileceğimizi fark ettim. Bunun üzerine işimi bırakıp burada sera kurulumu gerçekleştirdim. İlk senemi genel olarak Araştırma Geliştirme için harcadım. İlk kez denedim ve başarılı olduk. Çuvalları maliyeti çok düşük olan perlitler ile doldurduk. Tamamen topraksız bir şekilde tarım yapıyoruz. Çok az da olsa hastalıklar için ilaç kullanıyoruz. 250 çuvalın her birinden bu sene 350 kilogram biber hasadı elde etmeyi bekliyoruz” dedi.

ELEKTRİK MÜHENDİSİ, SERASINDA ’ÇUVAL’LA PARA KAZANIYOR BİR ÇUVAL ÜZERİNE 40 FİDAN DİKTİ, BİBER ÜRETİMİNİ 4 KATINA ÇIKARDI ÇUVALLAR ÜZERİNDE YAPTIĞI TARIMLA 4 KAT DAHA FAZLA ÜRÜN ALACAK ANTALYA’DA SINIRLARI ZORLAYAN BİBER ÜRETİMİ BİR ÇUVALDA 40 FİDE DİKEN MÜHENDİS, ÇUVAL BAŞI 350 KİLO HEDEFLİYOR BİR DÖNÜME 2 BİN 500 FİDE DİKİLİRKEN ÇUVALDA ÜRETİM İLE BİR DÖNÜME 10 BİN FİDE DİKTİ

Gelecek yıl serayı 10 dönüme çıkartmak istediklerini ifade eden İnal, bu yöntem ile hem maliyetlerin azaldığını hem de daha fazla verim alındığını belirterek; Birçok sera sahibine de bu yöntemi önerdiğini belirtti.

İhlas Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir