Blogunuzu Büyütmek İçin Ücretsiz 20 Kaynak
  1. Anasayfa
  2. İnternetten Para Kazanmak

Blogunuzu Büyütmek İçin Ücretsiz 20 Kaynak

0

Blog açmak internetten para kazanmak için önemli bir adımdır. Ancak açılan her blog elbette para kazandırmak konusunda yeterli seviyede olmayabilir. Bunun en büyük nedeni de elbette blogun yeterince ziyaretçi çekmemesidir. Ortalama düzeyde bile ziyaretçi çeken bir blog sahibine gelir sağlamak için çeşitli fırsatlar sağlar.

Blogunuzu açtınız, içerikler giriyorsunuz, ancak muhtemelen ziyaretçi çekemiyorsunuz. Eğer bu sorunu yaşıyorsanız, aşağıda yer alan ücretsiz kaynakları kullanarak, ziyaretçi çekmek için fırsatlar elde edebilirsiniz. Her kaynak farklı bir sorunu çözmek için iyi bir alternatiftir. Çevrimiçi dünyada büyümek için bu kaynakları mutlaka favorilerinize eklemenizi öneririz.

KAYNAKLAR

1. Google Alerts

Blogunuz belirli bir konudaysa, Google Alerts’e o konuyu girerek, internette o konuda yayınlanan yeni içeriklere anında ulaşma fırsatı elde edersiniz. Google Alerts, belirttiğiniz herhangi bir konuda içerik yayınlandığında sizi uyaracaktır.

2. Google Drive

Belgeleri ve e-tabloları ücretsiz olarak görüntüleyebileceğiniz ve dilediğiniz gibi kullanabileceğiniz bir platform.

3. Buffer

Facebook, Twitter, Pinterest ve LinkedIn gibi sosyal medya platformları için zamanlanmış gönderiler oluşturun. Başlangıç seviyesi ücretsiz ancak çoklu kullanım ücretli.

4. Hootsuite

Harika bir sosyal medya yönetimi uygulaması olan Hootsuite, onlarca farklı sosyal medya platformuna yönelik paylaşımları otomatikleştirir.

5. MOZ

Blog sitesini yükseltmek için kaliteli backlinklere ihtiyacınız olduğu zaman, rakiplerinizi incelemek üzere Moz’u kontrol edebilirsiniz. Birkaç sorgu ücretsiz, ancak çoklu sorgular için ücret talep edilecek.

6. Picmonkey

Harika bir ücretsiz resim düzenleme platformu arayanlar mutlaka Picmonkey’e göz atmalı. Ancak deneme sürümü biraz sınırlı olabilir. Kaliteli blog gönderileri kesinlikle fark oluşturacak.

7. Bitly

Bir blog gönderisini linkini hem kısaltmak hem de kaç kere tıklandığını öğrenmek ister misiniz? Bitly tam olarak istediğiniz şeyi yapıyor.

8. Tweetdeck

Twitter’a ait olan Tweetdeck ile Twitter’daki etkinliğinizi tam zamanlı olarak görebilir ve yönetebilirsiniz.

9. Google Analytics

Analytics, web siteleri için en çok tercih edilen ve büyük bir ihtiyacı giderek bir analiz programıdır. Web sitenize kaç kişi giriyor, nasıl giriş yapıyor, sitenizde ne kadar duruyor, hangi sayfaları geziyor, hangi sayfadan çıkış yapıyor; gibi tüm sorulara net yanıtlar sağlamak için Google Analytics’i kullanabilirsiniz. Tamamen ücretsiz.

10. Google Keyword Planner

Hangi kelimeyi insanlar Google’de kaç kere arıyor? Günlük, aylık veya dönemlik bir şekilde aramaların trendlerini rahatlıkla görebileceğiniz bir platform. Adwords’a kayıt olan herkes kullanabilir.

11. Mailchimp

Blogların olmazsa olmazları arasında e-posta bültenleri yer almaktadır. 2 bin kişiye kadar ücretsiz bir e-posta bülteni oluşturmak ve mail göndermek için en iyi tercih Mailchimp’tir.

12. Follerwonk

Twitter’da daha fazla büyüme için harika bir analiz ve yönetim platformu.

13. Awesomescreenshot

Ekran görüntüleri almak için harika bir eklenti. Sık sık bir şeylerin ekran görüntüsüne ihtiyaç duyuyorsanız rahatlıkla kullanabilirsiniz.

14. Skype

Ücretsiz bir anlık mesajlaşma, görüntülü konuşma ve konferans programı. Ayrıca çok daha uygun fiyatlar ile telefon görüşmesi sağlayabiliyorsunuz.

15. Anymeeting

Web konferansları düzenlemek veya mevcut konferanslara katılmak için harika bir platform. 30 gün ücretsiz olarak kullanılabiliyor, memnun kalırsanız ücretli sürüme geçebilirsiniz.

16. Pixabay

Blogunuz için harika ve telif hakkı olmayan fotoğraflara ihtiyaç duyuyorsanız Pixabay tam size göre. Milyonlarca ücretsiz fotoğraf, farklı boyutlar ile bir tık uzağınızda.

17. GtMetrix

Web sitenizin sağlık durumunu kontrol etmek için en doğru tercih. Özellikle web sitenizin daha hızlı açılmasını sağlamak için eşsiz bilgiler sağlar.

18. Audacity

Ücretsiz ses kayıt ve düzenleme programları arasında en iyiler arasında Audacity yer alıyor. Blogunuzda sesli gönderiler oluşturmak için kullanmanız önerilir.

19. Yoast

Wordpress alt yapısına sahip olan blogunuzun SEO ayarlarını en iyi şekilde gerçekleştirebilmek için Yoast en doğru tercihler arasında yer alıyor. Eklenti içerisinde hemen hemen tüm SEO ayarlarını rahatlıkla bulabilirsiniz.

20. Filezilla

Blogunuzun dosyalarını düzenlemek, değiştirmek aynı zamanda dosya eklemek için en iyi FTP programı. Tamamen ücretsiz ve birçok güvenlik seçeneği barındırıyor.

İlginizi Çekebilir