BİM Bayilik Şartları ve Ücreti

Bim Bayilik

Türkiye’nin en önemli market zinciri olan BİM’in bayilik ve franchise sistemi de yatırımcı ve girişimciler tarafından merak edilen konuların başında yer alıyor. Türkiye’de Hard Discount sisteminin lideri olması nedeniyle Birleşik Mağazalar A.Ş.’nin Bayilik sistemi hakkında son bilgileri aldık.

Türkiye’nin en eski mağaza zincirleri arasında yer alan ve bugün sektörü yönlendirecek kadar geniş bir yelpazede hizmet veren BİM, yıllık ciro rakamları ile sektörde lider konumda bulunuyor. Ancak şirket uzun süre mağaza sayısındaki liderliğini A101’e kaptırmıştır. Şirket bu konuda daha ciddi araştırmalar yaparak, üst düzey kar elde edemeyeceği noktalarda faaliyet göstermeyi durdurmuştur. Şirketin bu konudaki politikalarında son 2 yılda orta düzeyde bir değişiklik yaşandığı görülmektedir.

1995 yılıda sektöre 21 mağaza ile başlayan BİM, genel olarak uygun fiyatlar ile ürettiği yada satın aldığı gıda ve tüketim ürünlerini yine olabilecek en uygun fiyatlar ile müşteriye ulaştırmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle şirket olabilecek en düşük maliyetler ile şubelerini ve genel merkezini yönetmektedir. BİM’in 2016 yılı itibarıyla şube sayıları şu şekilde:

  • Türkiye: 5.602 şube
  • Fas: 329 şube
  • Mısır: 215 şube

BİM’İN BÜYÜME NEDENİ

BİM’in günümüzde bu kadar hızlı bir büyüme elde etmesinin en önemli nedeni uygun fiyatlar gibi görünse de, şirketin 10 maddelik felsefesine göz atıldığında, BİM’in bu büyümeyi hak ettiği daha net anlaşılabilir:

  • Müşteri Menfaati
  • Uygun Fiyat
  • Tartışmasız İade
  • Önemli markaların piyasa altındaki satış fiyatı
  • Ambalaj ve Marka yerine ürün bedeli stratejisi
  • Koli yapısı ile masrafların düşürülmesi planı
  • Müşteriye yakın olma (mağaza alanı planı)
  • Abartılı reklamlardan kaçınarak maliyeti düşürme
  • Sade bir mağaza yerleşimi
  • Yeterli personel kavramı

BİM’in ucuz fiyattan sattığı ürünler için sık sık bazı şahıslar ve şirketler dolaylı veya direkt olarak bu ürünlerin kalitesiz ve sağlığa zararlı olabileceği iddialarını gündeme getiriyor. Ancak BİM, sattığı tüm ürünler için düzenli olarak fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik testleri yapmakla birlikte, özellikle gıda ürünleri için patojen olan ve olmayan mikroorganizmalar, toksinler, ağır metaller, zirai ilaç kalıntıları, veteriner ilaç kalıntıları,antibiyotik kalıntıları, kullanımı sınırlı katkı ve koruyucular, GDO varlığı gibi testleri asla aksatmamaktadır. Ayrıca BİM’de gıda dışı olarak satılan ürünler için de azo boyar maddeler, fitalatlar, ağır metaller gibi insan sağlığına zararlı tüm testlerin gerçekleştiği bilinmektedir. Bu nedenle BİM’de satılan her ürünün insan sağlığına olan etkileri kontrol altına alınmaktadır.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

Olası bir insan sağlığı probleminde şirketin büyük bir imaj kaybı yaşayacağı göz önünde bulundurulursa eğer, şirketin bu konuda ne kadar hassas olduğu bilinmelidir.

BİM BAYİLİK

BİM’in bir diğer büyüme nedeni ise tüm şubelerini ve operasyonlarını kendi bünyesi altında açmasıdır. Şirket, bu önemli markasını asla başka bir yatırımcı ve girişimci ile paylaşmayarak bu konudaki bütün profesyonel sistemi genel merkezinden yönetmektedir. Bu da şirketin daha sağlıklı bir büyüme elde etmesini sağlamıştır. Özellikle Türkiye’de birçok franchise veren şirket nedeniyle birçok marka çeşitli skandallara neden olmuştur. Zira, bayilik sistemi çoğu zaman markanın yanlış kişilerin eline geçmesine neden olabilmektedir. Bu tür sıkıntılar ile bu kadar önemli bir markasını tehlikeye atmak istemeyen BİM, bütün operasyonlarını genel merkezinden yönetmektedir. Ancak BİM Bayilik için dükkan kiralama fikirlerine açıktır. BİM’e boş dükkanınızı önerebiliyorsunuz.

BİM’e mağaza yeri kiralama önerisinde bulunmak için sağlamanız gereken bilgiler:

  1. AD SOYAD
  2. TELEFON – E POSTA
  3. Mağaza Metrekaresi
  4. Satış Alanı (Zemin)
  5. Bodrum – Depo Alanı
  6. Asma Kat (M2)
  7. Semt – Mahalle
  8. Cadde / Bulvar
  9. Soakk / No
  10. İl – İlçe

Bu bilgiler ile boş dükkanınızı BİM’e önerebilirsiniz. Başvuru formu burada.

BİM İLETİŞİM BİLGİLERİ

Müşteri Hizmetleri: 0850 254 44 44

Genel Müdürlük BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. Ebubekir Cad. No: 73 Sancaktepe 34887 İstanbul / Türkiye

Telefon: 0216 564 03 03

Faks: 0216 311 79 78

E-posta: iletisim@bim.com.tr

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık