1. Anasayfa
  2. Dükkan Açmak

14 Alıcısı / Müşterisi Hazır İşler

14 Alıcısı / Müşterisi Hazır İşler
1

İş dünyasında bazı iş fikirlerinin müşterisi hazırdır. Çoğu zaman müşteri ve pazar araştırması yapmak için çok fazla fizibilite çalışmasına ihtiyaç yoktur. Genellikle bu iş fikirlerini nerede kurduğunuzdan bağımsız olarak işi ne düzeyde yaptığınız önemlidir. Alıcısı hazır işlerin büyük bir kısmı genellikle temel ihtiyaç ve tüketim ürünlerini kapsamaktadır.

Alıcı ve müşterisi hazır işlerdeki en büyük risk, bu tür sektörlerde rekabetin çok yüksek olmasıdır. Dolayısıyla ciro artışı elde etmek için spesifik olarak daha iyi hizmet ve daha uygun fiyat seçeneklerine ihtiyacınız olacaktır.

Türkiye’de müşterisi hazır 14 iş…

1. FIRIN

Temel tüketim ürünleri arasında yer alan ekmek ve türevlerindeki gıda ürünlerinin satıldığı işletmelerdir. Düzenli olarak talep artışı yaşanan bir sektördür. Fırın açmak için çok yüksek sermaye bedellerine ihtiyaç duyulmamaktadır. Ancak müşterisi hazır olan bu sektörde ön plana çıkmak için sabit fiyatlı düzende iyi bir müşteri deneyime ihtiyacınız olacak. Bunu sağlamak için de lezzet ön plana çıkıyor.

İNCELEYİN: Ekmek Fırını Açmak

2. CAFE

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de alıcısı hazır iş fikirleri arasında yer almaktadır. Tüketim toplumunda yapılabilecek en iyi iş fikirlerinden biridir. Başlamak kolay ancak müşteri elde etmek için yine eşsiz bir deneyim oluşturma ihtiyacınız olacak.

Cafe sektörü çok büyüktür. Önemli olan sektörde yeni bir işletme açarken, bir fark oluşturmaya çalışmaktır.

İNCELEYİN: Cafe Açmak

3. SİGORTA ACENTESİ

Sigorta sektöründe müşteriler gün geçtikçe artmaktadır. Birçok zorunlu sigorta kapsamı dolayısıyla müşterisi hazır bir iş fikridir. Geniş bir çevreye sahip olan girişimci ve yatırımcılar için yüksek potansiyel içeren iş fikirleri arasında yer almaktadır. Başlamak için çok yüksek sermaye bedellerine ihtiyaç yoktur.

İNCELEYİN: Sigorta Acentesi Açmak

4. RESTORAN

Yemek sektörü vazgeçmez bir alıcısı hazır işletme fikridir. Türkiye’de en çok bulunan işletmeler sıralamasında 2’nci sıradadır. İnsanların yaşadığı herhangi bir lokasyonda kurulabilecek iş fikirleri arasında yer almaktadır. Yine de başarılı bir iş planına sahip olmadan bu işe koyulmak son dönemde risk oluşturmaktadır. Sağlık endişelerinin artmasına paralel olarak restoran-lokanta sektöründe iş yapmak gittikçe zorlaşmaktadır.

5. KIRTASİYE

Ülkemizde öğrenci sayısı gün geçtikçe düşüyor olmasına rağmen kırtasiye sektöründe her yıl ciro artışı yaşanıyor. Ebeveynlerin daha az çocuğa sahip olurken, kırtasiye harcamasını artırıyor. Bunun en büyük nedeni ise eğitimin gün geçtikçe değerinin ortaya koyulması olarak gösterilebilir. Dolayısıyla kırtasiye sektörünün alıcısı hazırdır ve sektöre giriş yapmak için ciddi sorunlar ile karşılaşmazsınız.

Genellikle öğrencilerin yoğun olarak bulundukları alanlarda yapılabilecek potansiyeli yüksek iş fikirleri arasında yer almaktadır.

İNCELEYİN: Kırtasiye Açmak

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

6. TAMİR – BAKIM – ONARIM

Ülkemizin herhangi bir yerinde herhangi bir ürün için tamir, bakım ve onarım hizmeti vermek üzere bir işletme kurabilirsiniz. Kapsamlı ve yoğun bir şekilde ihtiyaç duyulan ana sektörlerin başında gelmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Günlük 200 TL Kazanmanın Kolay Yolu

Bu sektörde işletme kurmak için düşük sermaye bedelleri yeterli olmaktadır. Önemli olan, ilgili sektörde kalifiye personel bulabilmektir.

7. SPOR SALONU

Gün geçtikçe obezite oranını yükseldiği bir ülkede müşterisi de alıcısı da hızla artan işletmelerin başında gelmektedir. Orta düzeyde sermaye talebi bulunan bu sektörde rekabet gün geçtikçe artmaktadır. Özellikle başarılı bir kadroya sahip olmadan bu işe yatırım yapılması kesinlikle önerilmemektedir.

İNCELEYİN: Spor Salonu Açmak

8. ECZANE – MEDİKAL

Sağlık endişelerinin gün geçtikçe arttığı bir dünyada potansiyeli hızla artan bir başka iş fikridir. Eczane açmak spesifik birçok bilgi ve şart isteyen bir iş fikridir. Ancak neredeyse dileyen her vatandaş dilediği gibi bir medikal market açabilmektedir.

Sağlık sektörü çok karlıdır ve genellikle iş hacmi yıllık olarak yüzde 8 düzeyinde artmaktadır. Covid-19 pandemisi ile birlikte önümüzdeki yıllarda da sağlık harcamalarının artması beklenmektedir.

İNCELEYİN: Eczane Açmak & İNCELEYİN: Medikal Açmak

9. KOZMETİK MAĞAZASI

Z kuşağının henüz erken yaştan itibaren en çok harcama yaptığı sektörlerin başında geliyor. Dolayısıyla birkaç yıl içinde z kuşağının da ekonomik bağımsızlığını kazanması ile birlikte bu sektörde büyüme oranlarının hızla artması beklenmektedir.

Kozmetik mağazası açmak da işi büyütmek de nispeten kolaydır. Ancak ilgili sektöre girecek olan yatırımcıların mutlaka e-ticaret fırsatlarını değerlendirmesi gerekiyor. Standart bir kozmetik mağazası yerine doğrudan bir e-ticaret mağazası olarak da düşünülebilecek iş fikirleri arasında yer alıyor.

10. AVM STANDI

Milenyumdan sonra Türkiye’de müşterisi ve alıcısı en çok artan, 2020 dışındaki her yıl büyüme kaydeden stant sektörünü de önermekteyiz. Düşük sermaye bedelleri ile giriş yapılan bu sektörde, batık stant sayısı son derece düşüktür. Özellikle AVM kültürünün hızla arttığı bir ülkede mutlaka değerlendirilmeye alınması gereken bir sektördür.

İNCELEYİN: AVM Stant Fikirleri

11. BENZİNLİK

23 milyondan fazla araca ev sahipliği yapan bir ülkede yaşıyoruz. Ek olarak, her yıl ortalama 1 milyo aracın daha trafiğe çıktığını belirtmekte yarar var. Kar marjları düşük bir sektör olmasına rağmen yüksek sürüm fırsatı nedeniyle çok yüksek potansiyel içermektedir.

İNCELEYİN: Benzinlik Açmak

12. KREŞ

20 yıl öncesine kadar büyükşehirlerde birkaç adet olarak faaliyet gösteren kreşler, bugün en küçük ilçede bile varlığını gün geçtikçe büyütmektedir. Kreş sektörünün önümüzdeki yıllarda da en elzem sektörler arasında olması beklenmektedir.

Kreş sektörüne giriş sermayesi ortalama 200 bin liradır.

13. SÜPER MARKET

Market sektörünün altın yılını yaşadığı 2020 yılının rekor büyümesi sonrasında en yüksek potansiyel içeren süper market sektörü KİF’in altın önerileri listesinde yer almaktadır. Birçok girişimci ve yatırımcının bildiğinin aksine süper market açmak için çok yüksek sermayeye ihtiyaç yok. Sektöre giriş yapmak için işletmenizi dekore etmek dışında pek fazla doğrudan masrafınız olmayacak.

İşletmede yer alan ürünleri peşin bir şekilde almanız gerekmiyor. Bu tür ürünleri vadeli olarak rahatlıkla toptancılardan temin edebilirsiniz. En çok dikkat etmeniz gereken, rekabetin az olduğu lokasyonda çok çeşitli ve uygun fiyatlı ürünleri satmak üzere işe koyulmaktır.

Süper market sektörü çok yüksek potansiyel içermektedir. Doğru yapıldığı takdirde birkaç yıl içerisinde birkaç şube sahibi dahi olabilirsiniz.

İNCELEYİN: Market Açmak

14. MEYVE – SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ

Bir tarım ülkesi olan ülkemizde alıcı ve müşterisi en hazır işlerden biridir. Meyve ve sebze yetiştiriciliği yaparak kısa ve uzun vadeli olarak alıcı hazır bu iş hakkında faaliyete geçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 14 Nisan 2022

    Cocuk oyuncak otamat işi yapmak isteyen bay ve bayan yatırımcı arıyorum 0534 657 3899 langırt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir