1. Anasayfa
  2. Dükkan Açmak

Aktar Dükkanı Nasıl Açılır? Karlı mı?

Aktar Dükkanı Nasıl Açılır? Karlı mı?
0

Son yıllarda sağlık endişelerinin artmasıyla birlikte artık insanlar doğal ürünlere daha fazla ilgi göstermeye başladı. Ayrıca yemekler için artık insanlar genellikle daha sağlıklı baharat ürünleri kullanıyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında karlı bir sektör arayanlar Aktar dükkanı açmak için bir girişim başlatabilir. Uzun yıllar var olan bu meslek son yıllarda ise daha popüler hale geldi.

Öncelikle aktarlar tam olarak sağlık ürünleri satan işletmeler değildir. Ancak bazı aktarlar çeşitli bitkisel karışımlar da satmaktadır. Aktarlarda genel olarak çeşitli olmak üzere; yağlar, çaylar, macunlar, sirkeler, pekmezler ve kozmetik ürünleri bulunmaktadır. Ayrıca bazı aktarlarda belirttiğimiz üzere farklı karışımlar da bulunabilmektedir.

AKTAR DÜKKANI AÇMAK

Aktar dükkanı açmanın ilk adımı en az rekabet en yüksek potansiyelin bulunabildiği bir lokasyonda bir dükkan belirlemektir. Doğru dükkanı bulmak için acele etmeyin, büyük ihtimalle daha iyi bir lokasyonu gözden kaçırmanıza neden olabilir. Bu tür mağazaların işlek noktalarda açılması önemlidir, ancak kira ve rekabet şartlarına da dikkat etmek zorundasınız.

Dükkan açmak için gerekli belgeler rehberinden de fikir alabileceğiniz üzere dükkanı belirledikten sonra belediyeye giderek talep edilen ek belgeleri öğrenin. Bu belgeleri tamamlayarak dükkanınız için ruhsatı alın ve işletmeyi kurmaya başlayın.

Dükkanı belirledikten ve ruhsatı aldıktan sonra; dükkanın kurulması gerekiyor. Dükkanın rafları için iyi bir mobilyacı bulun ve ahşap bir tasarım odaklı olarak dizaynı tamamlayın. Bu adımı tamamlarken mevcut Aktar dükkanlarının dizaynlarını da göz önüne alabilirsiniz.

Bu tür dükkanların dekorasyon ve dizaynı iş hacmini doğrudan etkiler ve müşteriler üzerinde kalıcı etkiler bırakabilir. Bu nedenle dekorasyon için mutlaka sermayeden pay ayırmanız gerekir.

ÜRÜNLERİN ALINMASI

aktar dükkanı

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

Dükkan dekorasyonunun tamamlanmasından sonra dükkanda satılacak ürünlerin belirlenmesi ve bu ürünlerin toptan alınması gerekiyor. Elbette bu adım tamamen sermayeniz ile doğrudan ilgili. Zira, Aktar dükkanlarında bulunabilecek on binlerce ürün bulunuyor. Ancak bu ürünlerin tamamını toptan almaya kalkarsanız ihtiyaç duyacağınız sermaye 500 bin lirayı aşacaktır. Bu nedenle sermayenize göre ürün belirlemeniz ve toptan alımı buna göre gerçekleştirmeniz gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Kazancınızı Artıracak En İyi Hafta Sonu İş Fikirleri

Ürünlerin satın alınması noktasında bu işi daha önce yapmış olan deneyimli birinden destek almak önemlidir. Bu konuda bilgi sahibi değilseniz, personel alımını bu alımda gerçekleştirerek deneyimli bir personel bulabilir ve ürün alımına bu personel ile gidebilirsiniz.

DÜKKANI İŞLETMEK

Ortalama olarak Aktar dükkanlarında 4-5 personel çalışır, ancak açılış dönemini 2 kişi ile de gerçekleştirebilirsiniz. Elbette dükkanın satış alanı 80 metrekareden fazla ise açılışı daha fazla personel ile gerçekleştirmeniz gerekir.

Dükkanın işleyişinde en önemli konulardan biri reklamdır. Dükkanın açılışını gerçekleştirdikten sonra düzenli olarak reklam için için bütçe ayırmanız gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ne İş Yapabilirim veya Kurabilirim? Karlı 100’lerce İş Fikri!

Bütçenizin minimum yüzde 10‘uyla da ilk ay reklam çalışması yapmanızı öneriyoruz. Bu durum dükkanın bilinirliliğini hızlı bir şekilde artırmak için mutlaka etkili olacak. Reklam çalışması yaparken yerel tv, gazete ve online haber sitelerini kullanabilirsiniz. Ayrıca tüm sosyal medya sayfalarınızı da açarak bu hesaplarda küçük bütçeler ile reklam yapın.

Geri dönüşlere paralel olarak reklamların bütçesini artırabilirsiniz.

AKTAR DÜKKANI KARLI MI?

Bir aktar dükkanında bazı spesifik ürünlerde ortalama kar marjı yüzde 200‘ü bile aşarken, bazı çok kullanılan ürünlerde kar marjı yüzde 20‘ye kadar düşebilmektedir. Ancak tüm kategorilerde ürün barındıran aktar dükkanlarında ortalama kar marjı yüzde 40 civarında bulunuyor. Bu nedenle aktar dükkanları kesinlikle karlı iş fikirleri arasında yer almaktadır.

Ortalama olarak günlük 3 bin liralık ciro yapan bir işletme, aylık 36 bin liraya kadar net gelir elde etmektedir. Bu net kardan da elbette personel masrafları, kira ve işletme faturaları da düşülecektir.

Ortalama konumda bir iş yapan bir aktar dükkanı için günlük 3 bin lira ciro ise genellikle ortalamanın kesinlikle altındadır.

BAYİLİK

Aktar dükkanı açmak isteyenler, sektör hakkında çok bilgi sahibi değilse bir bayilik alabilir. Türkiye’de aktar sektöründe bayilik veren çok sayıda firma bulunuyor. Bu firmalardan bayilik alarak anahtar teslim aktar dükkanı da açabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir