1. Anasayfa
  2. Girişimcilik

Afrika İçin En İyi 7 İş Fikri

Afrika İçin En İyi 7 İş Fikri
0

Afrika gün geçtikçe şirketlerin daha fazla dikkatini çekmeye başlıyor, çünkü genel olarak ülkedeki ekonomik durum her geçen yıl daha iyi bir seviyeye çıkıyor. Bu da hem küçük hem de büyük girişimciler için önemli iş fikirlerinin doğmasını sağlıyor.

Afrika’da iş yapabilmek ve daha başarılı bir işletme kurmak için elbette kırsal bölgeler yerine iş alanları, şehir merkezleri tercih edilmeli. Bu bölgelerde yeterli sermaye girişi olmaması nedeniyle inanılmaz potansiyeller içeriyor. Eğer şehirler için doğru soruları sormayı başarırsanız, kısa ve uzun vadede önemli gelirler elde etme şansınız olacak.

Afrika için iş fikirleri üzerine araştırma yapıyorsanız, ilginizi çekebilecek giriş, orta ve yüksek düzeyler için 7 iş fikri var!

1. BÖCEK YETİŞTİRİCİLİĞİ

böcek

Artan protein ihtiyacının karşılanması için, çok uygun koşulların bulunduğu bir kıta olan Afrika’da böcek yetiştiriciliği yapabilirsiniz.

Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), 2050 yılına gelindiğinde, ticari yem üretiminin, protein tüketimine olan artan talebi karşılamak için % 70 oranında artacağını tahmin ediyor . Bu nedenle, et fiyatları tüm dünyada yükselmeye devam edecek ve birçok bölge için et daha fazla bir lüks tüketim maddesi olmaya başlayacak. Alternatif protein kaynağı olarak ise böcekler kesinlikle eşsiz bir iş fikri olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle Afrika’da gıda konusunda yaşanan sorunlar da göz önüne alındığında, kıtada böcek yetiştiriciliği yapmak çok iyi bir iş fikri. Üstelik böcek konusunda en iyi koşulları da yine bu kıtada bulmak mümkün.

2. KÜLTÜREL ÜRÜN MAĞAZASI

afrika mağaza

Afrika, tüm dünyadan her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan bir bölge. Ve kıtanın neredeyse tamamında turistik on binlerce bölge bulmak mümkün. Bu alanlarda Afrika esintisi içeren kültüren ürünler barındıran bir mağaza açabilirsiniz.

Afrika’da turistlerin kültürel olarak en çok satın aldığı şeyler ise, çanta, cüzdan, ayakkabı, kanepe yastıkları ve benzer birçok ürün. Elbette bu ürünleri satan bir mağaza olmak için tasarımcı olmanıza gerek yok. Birçok bölgede bu ürünleri zaten direkt olarak bulabilirsiniz, çünkü ürünlerin hammaddesinin başkenti Afrika.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

Ayrıca ürünleri Instagram gibi sosyal medya servislerinden de rahatlıkla satışa sunabilirsiniz. Elbette öncelikle uluslararası kargo yapan bir firma bulmanız ve Paypal gibi bir servisten ödeme almaya başlamanız gerekir. Ek olarak Western Union’u da kullanabilirsiniz.

3. GIDA KAMYONU

gıda kamyonu

Büyük lokantalar ve gıda markalarının sokağın her köşesinde şube açamadıkları bir gerçektir. Sonuç olarak, bir gıda kamyonu işletmesi açmak, restoranların ulaşabilecekleri müşteri sayısını en üst düzeye çıkarmak için benimseyebilecekleri en iyi fikirlerden biridir. Gıda kamyonlarının coğrafi sınırlamaları yoktur, bu da olası bir düşük iş hacminde hızlı bir lokasyon değiştirmek ve yeni bir başlangıç yapmak için eşsiz bir fırsat sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  E-Ticarette Rekabet Gücünü Artırmanın 10 Yolu

Bir gıda kamyonunda sadece yemek satışı yapılmaz, aynı zamanda içecek, çikolata, su gibi ürünleri de barındırarak cironuzu hızlı bir şekilde artırabilirsiniz.

4. FAST FOOD DAĞITIMI

kurye

Dünyanın her yerinde olduğu gibi Fast Food, Afrika’da da hızla artan bir konu. Ancak özellikle yerel düzeydeki restoranların en büyük sorunu ise dağıtım. Bu konuda bir dağıtım işletmesi açarak, yereldeki firmaların tüm ihtiyaçlarına çözüm önerileri sunabilirsiniz.

Sadece yemek siparişine ve teslimatına odaklanmak zorunda değilsiniz; dağıtım yapılabilecek her ürün sizin işletmenizi doğrudan ilgilendirmeli. Ağır mallar teslim etmek için bir araca ihtiyacınız olacak, ancak uzak bölgelerde daha hızlı teslimat için, motosiklet en uygun maliyetli seçenek olacak.

5. DİJİTAL İÇERİK AKIŞI

tv

Afrika, dünya çapında en hızlı büyüyen içerik pazarlarından birine sahiptir. Yakın tarihli bir Pay TV raporunda, Afrika’daki Pay TV abonelerinin sayısının 2017 ile 2023 arasında artarak 40,89 milyona ulaşacağı ve TV gelirlerinin 2023 yılına kadar% 41 oranında artacağını gösteriyor.

Ancak elbette özellikle ücretli içerik akışı servisleri için yüksek düzeyde sermaye ihtiyacı bulunmaktadır. Her koşulda, içerik akışı konusunda hizmet verilecek bölgeler arasında karlılığın en yüksek olacağı bölge Afrika’dır. Bu kapsamda mevcut bir şirketiniz için büyüme adımlarını da yine bu bölgede atabilirsiniz.

6. SOĞUK HAVA DEPOSU

depo

Afrika, dünyanın en büyük meyve üreticilerinden biridir . Ancak, zayıf işleme ve depolama nedeniyle, her yıl Afrika’da hasat edilen meyvelerin büyük bir kısmı boşa gidiyor. Bu da iş fikri arayanlar için eşsiz bir fırsat anlamına geliyor. Bir soğuk hava deposu kurmak ve meyve depolamak, birçok üreticinin hayal ettiği bir konu. Üstelik Nijerya, Sierra Leone gibi ülkelerde soğuk hava deposu kurmak isteyen girişimcilere çok ciddi teşvikler bulunuyor.

7. E-TİCARET

e ticaret

Dünyada artık yeni trend internet ve Afrika kıtasında da aynı şekilde internet kullanımında büyük artışlar var. Bazı bölgeler için geçerli bir iş fikri olmasa da, kıtanın neredeyse tamamında e-ticaret platformlarına yoğun ilgi var. Bu sektörel değişime girmek için bir ülke arıyorsanız, kesinlikle Afrika kıtası harika bir bölge olabilir.

Afrika’da e-ticaret mağazalarında en büyük sorun genellikle kargo şirketlerinin yavaşlığı nedeniyle dağıtımın geç yapılması olarak dikkat çekiyor. Önemli bir anlaşmaya imza atarak süreci biraz hızlandırabilirseniz, bölgede ciddi düzeyde bir fark oluşturabilme şansınız olacak.

Şu anda Afrika’da inanılmaz cirolar elde eden en büyük e-ticaret platformları ise Jumia.com.ng, Takealot.com, Kilimall.co.ke, Konga.com ve Bidorbuy.co.za

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir