Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde 10 yıl önce eşine destek olmak amacıyla 3 çocuk sahibi 38 yaşındaki Fatma Öncel, 4 bileziğini satarak hayvancılık işine girdi.
Öncel, bu bilezikleri 3 bin liraya satarak 1 inek ve yem aldı. Yetiştiricilik yapmaya başlayarak ineğin sütünü satmaya başlayan Öncel, aradan geçen 2 yılda bu sütleri satarak elde ettiği gelir ile inek sayısını 20’ye çıkarmayı başardı. 20 inek sayısına ulaştığı anda bir tarla kiralayan Öncel, 10 yılın ardından 130 inek, 250 tavuk, 100 keçi ve 3 at sahibi oldu.
Bayi (franchise) Kredisi
Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.
Sermayesiz İş Kurmak
Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
Kâr Marjı Yüksek Ürünler
Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.
Daha önce yalnızca ineklere tek başına bakan girişimci Fatma Öncel, şimdi 3 kişiyi de istihdam ediyor. Şuanda 20 dönüm arazi üzerinde 1 milyon liradan fazla servete sahip olan Öncel, çiftliğini geliştirmek için de durmak bilmiyor.
AYDA 70 BİN LİRA KAZANIYOR
Tüm hayvanlarına verdiği besinlerin organik olduğunu belirten Öncel, ineklerden ayda 30 ton, keçilerden ise ayda 2 ton süt aldığını belirtiyor. Tavuklardan da organik yumurta alarak bunları satışa sunan girişimci, şuanda aylık 70 bin liraya kadar gelir sağladığını belirtti.
Öncel konu ile ilgili olarak, “10 yıl önce yalnızca 1 ineğim vardı. Ondan birçok buzağı aldım. O buzağıların büyümesiyle birlikte inek sayısı bir hayli artmaya başladı. 4 bilezik ile bu işe girdim şimdi 1 milyon liraya yakın mal varlığım var. Çocuklarım eğer bu işin peşini bırakmazsa çiftliğimiz daha da büyümeye devam edecek” dedi.