1. Anasayfa
  2. Karlı İşler

3600 Günden Emekli Olma Şartları Nelerdir?

3600 Günden Emekli Olma Şartları Nelerdir?
0

“3600 Günden Emekli Olma Şartları Nelerdir?” Bu ek göstergeden yararlanmak için öncelikle belli kriterlerin sağlanır olması gerekmektedir. Siz de bu kriterlere uyuyorsanız bu göstergeden yararlanabilirsiniz. Ancak öncelikle kriterleri bilmeli ve sizin için uygun olup olmadığını da tespit etmelisiniz.

23.05.2022 tarihinden önce bir kişinin sigortasının başlamış olması gerekmektedir. Eğer sigorta başlangıç tarihi bu zamanı kapsamıyorsa bu durumda siz göstergeden de yararlanamazsınız. Aynı zamanda bu göstergeden yararlanmak isteyenlerin 15 yıllık bir çalışma hayatlarının olması şartı da aranmaktadır. Emekli olmak isteyen kadınlar eğer bu kriterleri sağlıyorsa 50 yaşını da doldurmuş olmaları gerekmektedir. Ayrıca toplandığında prim ödeme günü de 3600 günü doldurmalıdır.  Ancak bu noktada kadınların ve erkeklerin birim günleri de değişim göstermektedir

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

3600 Günden Emekli Olma Şartları Nelerdir?

Kadın Ve Erkekler İçin 3600 Günden Emekli Olma Şartları

Kadınların 20 yıllık sigorta geçmişine sahip olmaları gerekmektedir. Yani primleri 500 – 5975 arasında olmalıdır. Erkekler ise 25 yıllık çalışma sürecine sahip olmalıdır. Prim günleri de yine kadınların prim günleri ile aynıdır. SSK çalışanı olanlar yukarıda verilen şartları sağlamak zorundadır. Eğer yukarıda verilen şartları sağlamıyorsanız bu durumda göstergeden de yararlanamazsınız.

Emekli sandığına tabii olanlar için ise durum daha farklı bir şekilde işlemektedir. 7200 prim günü olması gereken kadınlar ve 9000 prim günü olması gereken erkelerin de bu şartları sağlamaları gerekmektedir. Göstergeden yararlanmak için yukarıda verilen şartların da kesinlikle sağlanıyor olması gerekmektedir.  Siz de yukarıdaki şartlara bağlı kalarak tespit yapabilirsiniz.

Ek Göstergeden Yararlananlar EYT Fırsatından Da Yararlanabilecek Mi?

Eyt düzenlemesi ile birçok kişi emekli olacağını öğrendi. Ancak bu düzenleme ile 3600 prim günü de kapsam dışına alınmış oldu. Yürürlükte olan bu mevzuata göre emeklilik şartı için bazı şartlar aranmaktaydı. Ancak bu şartlar nedeniyle emeklilikte yaş şartı artık aranmamaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Düşük Yatırım ile Kadın Girişimciler İçin En İyi 17 İş Fikri

Siz de yukarıdaki kriterler, sağlıyorsanız ek gösterge fırsatından çok kolay bir şekilde de yararlanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey ise gerekli yerlere başvuru yapmak olmalıdır. Başvurunuzu eksiksiz yaptığınızdan da emin olmalısınız. Böylece siz de bu müjdeden yararlanabilirsiniz.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir