1. Anasayfa
  2. Dükkan Açmak

2023 için En İyi Yeni İş Fikirleri ve Sektörleri

2023 için En İyi Yeni İş Fikirleri ve Sektörleri
0

2023’de büyük bir etki yaratabilecek trendleri, sektörleri ve iş fikirlerini bulmak için rakamları inceledik ve sektör uzmanlarından bilgi aldık. İş dünyasını şekillendiren sekiz büyük temayı seçtik, büyük büyüme potansiyeli olan sektörleri belirledik ve piyasaya sürülecek çok çeşitli yeni iş fikirleri bulduk.

Dolayısıyla, ister kendi bakım uygulamanızı başlatarak sağlık teknolojisi roketine binmek, ister ayık bir parti planlama işi kurarak insanların eğlenmelerine ve refahlarını artırmalarına yardımcı olmak, hatta çevrimiçi bir boşanma danışmanlığı kurarak hayatın zor kararlarını kolaylaştırmaya yardımcı olmak isteyin, bulabileceğiniz pek çok ilham kaynağı var.

1. Yeni çalışma yöntemleri

Pandemi, çoğu insanın bir ofiste 8-5 çalışması gerektiği fikrini nihayet ortadan kaldırdı.

Esnek çalışma artık bir ayrıcalık değil, bir hak olarak görülüyor. En iyi yetenekler için rekabet edebilmek için şirketlerin buna uyum sağlaması ya da sonuçlarına katlanması gerekecek.

Ancak, bu aynı zamanda büyük kültürel değişikliklere ihtiyaç duyulduğu anlamına da geliyor ve girişimciler uyum sağlamayı öğrenen işletmelere ek eğitim, destek ve hizmet verme fırsatları bulabilirler. Çalışanlar uzaktan yaşam tarzına uyum sağlamaya devam ettikçe, siber güvenlik eğitimi gündemde yükselecek ve işletmelerin veri koruma standartlarını sıkılaştırmalarına büyük ihtiyaç duyulacaktır. Çalışanlar uzaktan çalışmadığında, ofisin kendisinin de evrim geçirmesi gerekecek ve bu da işyeri tasarım danışmanlıkları için harika fırsatlara yol açacaktır. Daha da heyecan verici olanı, ileriye dönük işletmeler Metaverse uyum sağladıkça sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik eğitimi ve ürün geliştirme son derece önemli hale gelecektir.

İster performansı artırmak için VR eğitim simülasyonları oluşturmak, ister küçük işletmeler için BT yönetimini kolaylaştırmak veya işletmelerin ofis alanlarını modern beklentileri karşılayacak şekilde geliştirmelerine yardımcı olmak olsun, gelişmekte olan işletmelerin başkalarının yeni çalışma yöntemlerimize yanıt vermesine yardımcı olması için çok sayıda fırsat var.

İNCELEYİN: Nüfusu Artan Bölgeler İçin İş Fikirleri

2. Sürdürülebilirlik

COP26 konferansı iklim değişikliğine göz kamaştırıcı bir ışık tuttu – ancak bunu bir şekilde kaçırdıysanız, muhtemelen en azından kendilerini M25’e yapıştıran protestocuları duymuşsunuzdur.

Yeni yaşam biçimleri bulmamız, bunları hızla bulmamız gerekiyor ve startup’lar bu çabada çok önemli bir rol oynayacak. Birleşik Krallık hükümeti 2050 yılı için net sıfır hedefini taahhüt ediyor, ancak bu yolda kendisine yardımcı olması için Birleşik Krallık küçük işletme sektörünün yaratıcılığına ve yenilikçiliğine ihtiyacı var.

Bu muazzam bir trend ancak biraz daha detaya indiğimizde, bazı harika fikirler arasında şunlar yer alıyor: yenilenmiş veya sürdürülebilir kaynaklı ürünler satarak sürdürülebilir tüketiciliğe hitap etmek, elektrikli araçların (EV) hızla artan popülaritesinden yararlanmak ve vegan ve bitki bazlı gıdalara doğru ilerlemeye katılmak.

Harekete geçmek için sürdürülebilir bir çevrimiçi giyim mağazası oluşturabilir, elektrikli araç kiralama hizmeti başlatabilir veya bir vegan fast food restoranı açabilirsiniz.

3. Finans

Çoğu insan için finans en iyi ihtimalle bir angarya, en kötü ihtimalle ise gerekli bir kötülüktür.

Hoşumuza gitsin ya da gitmesin, hepimiz banka hesapları, ipotekler, işletme kredileri ve vergiler dünyasıyla uğraşmak zorundayız.

Ancak, yeni bir girişim dalgası her şeyi oldukça farklı görüyor. Geçtiğimiz yıl, Startups 100 listesinde süreci hızlandırarak, işleri doğru bir şekilde açıklayarak ve müşterilerin dijital olarak yapmaları gereken her şeyi yapmalarına yardımcı olarak finansı basitleştiren çok sayıda işletmeyi tanıdık.

Bazıları finansal eğitime odaklanıyor, bazıları mortgage sürecini radikal bir şekilde iyileştiriyor, bazıları işletmenizin ihtiyaç duyduğu finansmanı elde etmeyi çok daha kolay hale getiriyor ve bazıları da insanların korkunç öz değerlendirme vergi beyannamesinin üstesinden gelmelerine yardımcı oluyor.

Bu yıkıcı gruba katılmak için bir finansal eğitim mobil uygulaması geliştirebilir, bir ipotek komisyoncusu olabilir veya muhasebecilere ısmarlama marka veya web tasarım hizmetleri sunabilirsiniz.

4. Sağlık Teknolojisi

Sağlık teknolojisi tüm dünyada tam anlamıyla patlama yaşıyor. Sektör ciddi yatırımlar çekiyor ve ülkenin yaşlanan nüfusu gibi güçlü uzun vadeli eğilimlerle destekleniyor.

Bu devasa sektörde bazı sektörler gelecekteki büyüme potansiyeli açısından gerçekten göze çarpıyor.

Pandemi sırasında (malum nedenlerden ötürü) isteğe bağlı ilaç tedavisi gelişti. Bu büyüme, COVID-19’u fethettiğimizde bile devam edecek gibi görünüyor, çünkü birçok müşteri eski yüz yüze sisteme geri dönmeye istekli olmayacak.

Giderek daha önemli hale gelecek bir diğer alan da bakım uygulamaları. Birleşik Krallık bir sosyal bakım kriziyle karşı karşıya. Bakım hizmetlerine olan talebin büyük ölçüde artması beklenirken, bakımın organize edilmesi ve sunulması sürecini kolaylaştıran her şey gerçekten çok popüler olacak.

Son olarak, teletıbbın yükselişi sağlık hizmetlerinin sunulma şeklini dönüştürebilir ve doğurganlık teknolojisi gibi nişler artık hızla gelişen bir sektördür.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

En iyi sağlık teknolojisi iş fikirleri arasında bakım uygulamaları oluşturmak, teletıp eğitimi sunmak veya sağlık hizmetlerinin düzenlenmesine yardımcı olmak yer alıyor.

İNCELEYİN: Kısa Sürede Para Kazandıran İş Fikirleri

5. Refah Odaklı Sektörler

Tüm bu ek esneklik avantajları olsa da, kilit altında yaşamak ve evden çalışmak için harcanan zaman genellikle zihinsel ve fiziksel sağlığımız için harika değildi.

Bu da, her ne şekilde olursa olsun, refah desteği sağlamayı amaçlayan işletmeler için büyük bir iştah olduğu anlamına geliyor.

Örneğin, saatlerce ekrana baktıktan sonra doğaya dönme arzusu büyük bir esenlik trendi. Birleşik Krallık merkezli dijital detoks molaları ve açık hava etkinlikleri sunan şirketler, pandemi devam ederken yurtdışı seyahat rezervasyonlarına ilişkin belirsizlik nedeniyle daha da desteklenerek bir patlama görecek gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Aliexpress'ten Alışveriş Yapmak - Türkçe

Ortaya çıkan bir diğer trend ise, daha iyi hissetmenizi ve yaşamanızı sağlayan kişiselleştirilmiş ürünler yaratmak için gelişmiş teknikler kullanan, beslenmeye yönelik daha sofistike ve bilimsel bir yaklaşımdır. Hâlihazırda Birleşik Krallık’taki tüketicilerin %41’inin günlük olarak vitamin ve besin takviyesi kullanıyor olması, bu sektördeki fırsatlara işaret ediyor.

2022’de gerçekten etki yaratabilecek diğer iki sağlık trendi ise uyku hijyeni (insanların daha iyi uyumalarına yardımcı olma bilimi) ve bilinçli içiciliktir (alkolle daha sağlıklı bir ilişki kurmaya ve genellikle daha az içmeye doğru artan değişim).

İnsanların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayan bir iş kurmak istiyorsanız, rehberli turlar düzenleyebilir, beslenme uzmanı veya uyku terapisti olabilir, sahte kokteyl miksoloji dersleri verebilir veya hatta bir dizi hazır sahte kokteyl içeceği üretebilirsiniz.

Daha fazla bilgi edinmek için esenlik hakkındaki makalemizin tamamına göz atın

6. Evcil hayvan bakımı

Türkiye her zaman evcil hayvan sever bir ulus olmuştur, ancak karantina sırasında bu başka bir seviyeye çıktı. Evde mahsur kalmak tüylü dostların akınına uğramak anlamına geliyordu ve tahminen 12 milyon Türk artık bir evcil hayvana sahip.

Bu da evcil hayvan ürünleri ve hizmetleri pazarının hiç olmadığı kadar büyük olduğu anlamına geliyor. Daha da iyisi, hayvan sahipleri dört ayaklı dostlarını gerçekten şımartmak için bir prim ödemeye hazırlar.

Evcil hayvanlarını güvende ve sağlıklı tutmak sahipleri için en önemli önceliktir, bu nedenle veterinerlik teknolojisinin giderek daha sofistike hale gelmesi şaşırtıcı değildir. İleri görüşlü veteriner şirketleri artık günün her saati uzaktan danışmanlık hizmeti sunarak endişelerin giderilmesine yardımcı oluyor ve tarihi bir sektörü 21. yüzyıla taşıyor.

Benzer şekilde, ülkenin artan evcil hayvan nüfusu, Türkiye evcil hayvan sigortası pazarı ve özellikle de herkesin bildiği gibi karmaşık bir alanı basitleştirip gizemini çözebilen işletmeler için çok sağlıklı beklentiler anlamına geliyor.

Premium evcil hayvan maması, hayvan sahiplerinin hayvan dostlarını besleyen ve heyecanlandıran kişiselleştirilmiş, yüksek kaliteli ürünler talep etmesiyle gelişen bir başka alandır.

Son olarak, evcil hayvan ödünç alma hizmetleri, evcil hayvan sahibi olamayan insanlar için cazip bir seçenektir ve bağlılık olmadan bazı avantajlardan yararlanmalarına olanak tanır.

Bu alana girmek için seçenekler arasında bir evcil hayvan bakım danışmanlığı başlatmak, uzman bir premium evcil hayvan maması web sitesi geliştirmek ve hatta evcil hayvan tabanlı bir kafe açmak yer alıyor.

7. Müşterilerle bağlantı kurmak

İşletmelerin müşterileriyle bağlantı kurmasına yardımcı olmak, özellikle müşteri ihtiyaçlarının sürekli olarak nasıl değiştiği göz önüne alındığında, çok yıllık bir iş fırsatıdır.

Bir adım önde olmak için, işletmelerin ve müşterilerin etkileşim biçimini şekillendiren üç trend seçtik.

Her iki taraf için de teslimatı kolaylaştırmak önemli bir öncelik. E-ticaret giderek daha önemli hale geldikçe, verimli bir tedarik zinciri ve teslimat sürecine sahip olmak hayati önem taşıyor, bu nedenle bu sürecin işleyişini iyileştirebilen şirketler için büyük bir fırsat var.

Müşteriler giderek daha fazla kişiselleştirme istiyor; satış sürecinde kontrol sahibi olmalarını sağlayacak ve seri üretim bir ürün satın almaktan ziyade daha insani bir etkileşim hissi yaratacak bir şey. Bu birçok şekilde olabilir, ancak bu hissi yaratmak gerçekten önemli olan kısımdır.

Son olarak, veri koruma ve gizliliğe daha fazla odaklanılması, e-ticaret patlamasının diğer yüzüdür. Müşteriler, verilerinin nasıl kullanıldığı konusunda giderek daha bilinçli hale geliyor ve bunu düzenlemek için GDPR gibi korumalar getirildi. Bu durum bazı işletmeler için işleri daha da zorlaştırsa da veri gizliliği ve siber güvenliğe odaklanan şirketler için heyecan verici bir fırsat.

Bu trendlerden yararlanmak için aynı gün kurye şirketi kurabilir, bir showroom danışmanlığı işi açabilir veya bir siber güvenlik eğitim sağlayıcısı kurabilirsiniz.

İNCELEYİN: Düşük Maliyetli Trend 7 İş Fikirleri

8. Hayatın zor kararlarını kolaylaştırmak

Hiçbirimizin düşünmek için çok fazla zaman harcamak istemediği bazı şeyler vardır; ölüm ve boşanma birçokları için listenin en başında yer alır.

Ancak bunlar bazen kaçınılmaz hale gelir.

Böyle durumlarda işleri kolaylaştıran şirketlere büyük ihtiyaç duyuluyor. Müşteriler, anlayış ve uzman tavsiyesi sunan, karmaşık konuları açıklığa kavuşturan ve jargonun gizemini ortadan kaldıran ulaşılabilir hizmetlere ihtiyaç duyuyor.

Genel olarak ölüm hizmetleri olarak adlandırılan bu alanda yeni girişimler, vasiyetname oluşturmanın genellikle göz korkutucu derecede karmaşık olan sürecini basitleştiriyor ve kolaylaştırıyor. Yenilikçi yeni işletmeler, yakınlarını kaybedenleri cenaze direktörleriyle buluşturan ve cenaze süreci boyunca insanlara rehberlik eden platformlar yaratıyor.

Aynı hususların çoğu boşanma için de geçerlidir. Yine şirketler, çiftlerin avukatlardan tamamen kaçınmalarına yardımcı olmak ve bunun yerine dostane bir çözüm bulmak için uzmanları kullanmak da dahil olmak üzere modası geçmiş bir süreci iyileştirmek için çalışıyorlar.

İnovasyon için olgunlaşmış diğer alanlar arasında, her ikisi de işleri daha akıllı, daha verimli yollarla yapan yeni firmalar tarafından kesintiye uğratılan sigorta ve iş arama yer alıyor.

İnsanlara en zor anlarında yardımcı olacak iş fikirleri için alternatif bir cenaze planlama hizmeti kurmayı, boşanan çiftler için bir iletişim uygulaması geliştirmeyi veya bir ‘yeniden beceri kazandırma’ eğitim hizmeti başlatmayı düşünebilirsiniz.

9. Güneş Enerjisi

Son yıllarda en hızlı büyüyen sektörler arasında yer almaktadır. Güneş enerjisi ile ilgili sayısız iş kolunda önemli düzeyde artış kaydediliyor. Sektörü yakından incelemek ve iş fikirlerini değerlendirmek için Güneş Enerjisi rehberinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

2023’de en iyi iş fikirlerine ulaşmak için Süper İş Fikirleri ve Yeni İş Fikirleri platformlarımıza da göz atabilirsiniz.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir