1. Anasayfa
  2. Başarı Hikayeleri

2020’de Küçük İşletmeniz İçin Yapmanız Gereken 4 Girişim

2020’de Küçük İşletmeniz İçin Yapmanız Gereken 4 Girişim
0

Yeni bir yıl birçok işletme için kısa ve orta vadeli hedeflerin yeniden belirlenmesi anlamına gelir. Koskoca bir yıl geride kalırken şimdi odaklanmanız gereken şey, yeni yıl ile birlikte yeni hedefler belirlemektir.

Küçük bir işletme sahibi olarak her yeni dönemde iş dünyasında bazı şeylerin değiştiğinin farkındasınızdır. Yeni bir yıl dönemine girerken ise işletmenizde bazı şeyleri değiştirmek için en doğru zamanlardır. Peki 2020’ye girerken işletmeniz için hangi girişimleri başlatmalısınız?

Sizler için en değerli olabilecek 4 ipucunu listeledik…

1. SOSYAL VARLIĞINIZI OLUŞTURUN

Ülkemizde küçük işletmelerin en çok ihmal ettiği konuların başında sosyal varlığı oluşturmak geliyor. Sosyal medya ile ilginiz olsun olmasın, mutlaka tüm sosyal medya platformlarında yer almanız gerekir. Dünya artık çok daha dijital bir yer ve işletmeler de mutlaka dijital dönüşüm için girişim başlatmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Daha İyi Bir Girişimcilik İçin: Japonlardan 5S Kuralı

İşletmeniz için müşterilere daha yakın olabilecek en iyi platformlar elbette sosyal medyadır. Bu nedenle sosyal medya varlığınızı oluşturmak üzere birkaç günlük mesainizi harcamayı ihmal etmeyin. Bu platformlarda varlık oluşturmak maliyet içermediği gibi yıllar içerisinde işletmeniz için en önemli pazarlama planlarının bir parçası olmaya başlayacak.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

2. FİNANSMAN KARMAŞASINI ÇÖZÜN

Günümüzde ülkemizdeki hemen hemen küçük işletmelerin tamamı ay sonunda ne kadar para kazandığını, ne kadar zarar ettiğini veya herhangi bir şey için tam olarak ne kadar harcadığını bilmez. Çünkü Türkiye’de küçük işletme sahipleri genellikle ay sonunda kasada bulunan parayı alır ve direkt ödemelerini yapar. Bu işletmenizin için kısa ve orta vadeli büyüme stratejilerini planlamak için kritik bir hatadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Geleceği Parlak İş Fikirleri - 7 Ana Sektör

Finansman karmaşasını çözmek üzere mutlaka işletmeniz için ticari bir hesap oluşturun ve gün sonunda elde ettiğiniz ciroyu bu hesaba gönderin. Ardından ödemelerini internet bankacılığı üzerinden yaparak gelir ve giderlerinizi böylelikle kayıt altında tutun.

Finansman karmaşasını çözerek işletmenizin karlılığı üzerinde daha net bilgi sahibi olur ve bu sayede işletmeniz için daha net hedefler ve bir yol haritası belirleyebilirsiniz.

3. HAZIR KREDİ BULUNDURUN

Bir küçük işletme her zaman olmasa da çeşitli zamanlarda önemli fırsatlar elde edebilir. Bu fırsatları kaçırmamak üzere ya köşede önemli tutarda bir nakit barındırmanız ya da bankalarda hazır bir kredi bulundurmanız gerekir.

Küçük işletmelerde bu tür hazır bir para veya kredi doğrudan kar anlamına gelir. Bu nedenle bunu ihmal etmenizi asla önermiyoruz.

4. ODAKLANIN

Küçük işletme sahipleri aradan geçen birkaç yıldan sonra genellikle tam anlamıyla bir rutin sürece girer. Bu nedenle genellikle ortalama bir ciro yıllar içerisinde değişmez veya genellikle yavaş yavaş işletme küçülmeye doğru gider. Bu sürecin en büyük nedeni işletme kurucusu olarak sizin ilk yıllardaki hevesinizi ve odağınızı kaybetmenizden başka bir şey değildir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Son Derece Başarılı Girişimciler ve Yatırımcıların Yaptığı 7 Şey

Bu nedenle işletme sahibi olarak işinize yeniden odaklanmanız gerekir. Bunu başarmanın en iyi yollarından biri de sattığınız veya sağladığınız ürün ve hizmetlerde değişikliklere gitmek ya da faaliyetinizi biraz daha genişletmektir. Bu sayede işletmeniz için rutini az da olsa değiştirme fırsatı elde edersiniz ve bu size yeniden bir heves ve odaklanma şansı tanır.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir