1. Anasayfa
  2. Karlı İşler

2019’a Girerken Neye Yatırım Yapılmalı?

2019’a Girerken Neye Yatırım Yapılmalı?
0

Belirli bir sermayeniz varsa ve bu sermayenizin tümü veya bir kısmı ile yatırım yapmayı planlıyorsanız “neye yatırım yapılmalı” diye kara kara düşünüyorsunuzdur. Sektörler ve yatırım fırsatları trendlere bağlı olarak değişiklik gösteriyor, bu da belirli bir dönemde karlı olan bir yatırımın, bir süre sonra karlı olmamasına neden olabiliyor. Bu kapsamda 2019 yılına girerken doğru yatırım araçlarına göz atmak faydalı olabilir.

Geçen her yıl ile birlikte Türkiye’de yatırım sektörlerinde özellikle teknolojiye olan ilginin arttığını belirtmekte yarar var. Geçen her yıl ile birlikte teknoloji yatırımlarına olan ilginin 2019’da da artmasını bekliyoruz. Ancak Türkiye’nin kendi içerisinde barındırdığı bazı potansiyelleri de gözden geçirmemek olmaz. İşte 2019 yılına girerken önerdiğimiz bazı yatırım sektörleri…

KOZMETİK

Öneri: 8/10 – Minimum Yatırım: 250.000 TL

Sadece Türkiye’de değil dünyanın tamamında ciddi bir yükseliş grafiği yakalayan kozmetik sektörünün önümüzdeki yıllarda da beklenti üzerinde büyüme kaydetmesi bekleniyor. Sektör başlangıç seviyesi dışındaki tüm sermaye düzeyleri için yatırım yapmaya uygun. Yeni bir kozmetik mağazası açılışı, yeni bir kozmetik ürünü için ARGE faaliyetleri, ABD ve Avrupa menşeli yeni kozmetik firmalarının Türkiye distribütörlüğü, toptan kozmetik ürünleri satışı gibi alanlar ile sektöre giriş yapılabiliyor.

CEP TELEFONU

Öneri: 9/10 – Minimum Yatırım: 20.000 TL

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

Türkiye’de cep telefonu pazarının büyüklüğü 2,5 milyar lirayı aşmış durumda. Sektör 2017 yılına göre yüzde 20’ye yakın büyüdü. Sektörel bazdaki bu büyüme perakendeden, üretime bütün alanlara yansıyor. Cep telefonu değiştirme sıklığı ile Avrupa’da lider konumda bulunan Türkiye’de karlı yatırım alanları arasında yer alan cep telefonu sektörü yeni yatırımlar için harika koşullar barındırıyor. Tüm sermaye düzeyleri için uygun fırsatlar barındıran sektöre, küçük bir cep telefonu tamir atölyesi ile bile girmek mümkün. Devlet teşvikleri baz alındığında ise yerli cep telefonu üretimi için kollar sıvanabilir.

GAYRİMENKUL

Öneri: 6/10 – Minimum Yatırım: 200.000 TL

Türkiye’nin son 20 yılına damga vuran gayrimenkul sektörü 2017 – 2018 yıllarında ise karlılığını birkaç puan kaybetmiş gibi görünüyor. İnşaat maliyetlerinde yaşanan ciddi düzeydeki artışlar henüz konut fiyatlarına yansımadı. Ancak yeni yıl ile birlikte konut fiyatlarında beklenen yükseliş, karlılığı eski düzeye getirebilir. Gayrimenkul yatırımlarına giriş yapmak için en düşük konut fiyatları baz alınabilir, sektöre giriş yapmak için önemli düzeyde araştırma yapmanızı öneriyoruz. Zira sektör şuanda yön arayışında bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Sporseverler İçin Harika 8 İş Fikri

TURİZM

Öneri: 10/10 – Minimum Yatırım: Değişken

2018 yılında Türk Lirası’nda yaşanan ciddi değer kaybı ile birlikte Avrupa ve Asya ülkeleri için harika bir ucuz tatil fırsatı barındıran ülke olan Türkiye’de 2019 yılında da aynı potansiyelin korunması bekleniyor. Türkiye, 2018 yılında dünyada 200-300 dolar ile harika bir tatilin yapılabildiği tek ülke konumunda bulundu. Bu kapsamda 2019 yılının da tatil yılı olması bekleniyor. Üstelik turizm sektöründe yatırım yapılabilecek çok farklı alanlar bulunuyor, bu da hemen hemen sektörün tüm sermaye düzeylerine uygun olmasını sağlıyor. Örneğin bir tatil yöresinde açılabilecek küçük bir butik pastane ile bile sektöre yatırım yapılabilir. Orta düzey yatırımlar için ise tatil yörelerindeki kiralama fırsatlarını(araç, daire, deniz araçları, bisiklet, motosiklet) öneriyoruz. Üst düzey yatırımlar için tatil yörelerinin kurulması kesinlikle üzerine düşünülmesi gereken bir fikir. Ancak yeni bir işletme kurulumu bu trendi kaçırmanıza neden olabilir, bu nedenle satın almalara yoğunlaşmak mantıklı olabilir.

YAŞLI BAKIM HİZMETLERİ

Öneri: 8/10 – Minimum Yatırım: 800.000 TL

Türkiye’de 2012 yılında yalnızca 119 yaşlı bakım hizmeti yapan işletme bulunuyorken, rakam 2017 yılında 182’ye ulaşmış durumda. Türkiye’de 65 yaş üzerindekilerin oranı yüzde 8 civarında bulunuyor, yaşlanan nüfus ile birlikte 2023 yılında oranın yüzde 10,2’ye ulaşması bekleniyor. Bu da yaşlı bakım hizmetlerine olan talebin artış göstereceği anlamına geliyor. Sektörün büyük ihtiyaçlarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı kurumlar karşılarken, özel bağlamda da toplam 10 bin 184 kişi kapasiteli 182 işletme faaliyet gösteriyor. Yaşlı bakım hizmetleri sektörüne giriş ise başlangıç ve orta düzeydeki sermaye sahiplerine uygun değil, sektöre minimum giriş düzeyi 800 bin liranın üzerinde, ancak birkaç orta düzey sermayeli yatırımcının ortaklığı ile sektöre giriş yapmak mümkün.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir